Οι πιο περίεργες θέσεις εργασίας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ έχει εκατοντάδες υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων που εργάζονται γι’ αυτήν, στις ιδιοκτησίες της, από κηπουρούς έως καθαριστές.

Αλλά η μονάρχης έχει, επίσης, κάποιους ασυνήθιστους τίτλους εργασίας για το προσωπικό της, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Δοκιμαστής παπουτσιών

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να δοκιμάσουν τα παπούτσια της βασίλισσας Ελισάβετ. Για την ακρίβεια υπάρχει ένας άνθρωπος που τα φοράει, μάλιστα, πριν από την ίδια προκειμένου να της τα ανοίξει, ώστε να μπορεί η ίδια να τα φοράει και να περπατάει άνετα.

Δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πιο περίεργα καθήκοντα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Καθώς μεγαλώνει, είναι σημαντικό να μην φαίνεται αδύναμη ή πολύ μεγάλη, οπότε το να απομακρυνθεί από ένα γεγονός λόγω των οδυνηρών ή κουρασμένων ποδιών της, αυτό θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για τη βασίλισσα.

Συντηρητής της βασιλικής συλλογής γραμματόσημων

Η βασίλισσα δεν εμφανίζεται μόνο σε γραμματόσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τα συλλέγει κιόλας. Πολλά κομμάτια από την εκτενή συλλογή μεταβιβάστηκαν στην ίδια από τον παππού και τον πατέρα της, που ήταν φανατικοί συλλέκτες, πριν από αυτήν. Η συλλογή είναι τόσο μεγάλη που ο ειδικός γραμματοσήμων οργανώνει και διατηρεί τα ιστορικά σημαντικά αυτά έγγραφα για τη βασιλική οικογένεια.

Συντηρητής βασιλικών ρολογιών

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος επιβλέπει τη λειτουργία και τη συντήρηση όλων των ρολογιών στις βασιλικές ιδιοκτησίες και κατοικίες. Και σίγουρα υπάρχουν πολλά από αυτά: 500 στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, 379 στο Κάστρο του Ουίνδσορ και 80 στο Παλάτι του Χόλιρουντ. Η περίοδος με την περισσότερη δουλειά για τον συντηρητή των ρολογιών τα δύο Σαββατοκύριακα που πρέπει να ηγηθεί της ομάδας προσωπικού, αλλάζοντας κάθε ρολόι της ιστορικής συλλογής μία ώρα μπροστά ή πίσω. Μία εργασία που χρειάζεται περίπου 50 ώρες για να ολοκληρωθεί σωστά!

Προσωπικό σερβιρίσματος κρέατος

Η μόνη δουλειά του συγκεκριμένου εργαζόμενου είναι να τεμαχίζει και να σερβίρει κρέας στη βασίλισσα σε ειδικές περιστάσεις.

Η συγκεκριμένη θέση χρονολογείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια -καθώς οι μονάρχες δεν κόβουν ποτέ μόνοι τους το κρέας τους- και ήταν ιδιαίτερης σημασίας κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Προσωπικός αρπιστής του πρίγκιπα Καρόλου

Ναι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει τον προσωπικό του αρπιστή. Η Άννα Ντένχολμ, η οποία κατέχει σήμερα τη θέση, εμφανίζεται συχνά σε βασιλικές εκδηλώσεις. Προηγούμενοι αρπιστές έχουν παίξει ακόμη και στο γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου.