Οι 5 πιο παράξενες δίαιτες όλων των εποχών

Ίσως να αποφασίσαμε να προσέξουμε λίγο τη διατροφή μας πριν τις διακοπές, χωρίς υπερβολές, απλώς για να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Ίσως να ξεκινήσαμε μία οργανωμένη προσπάθεια, ακολουθώντας τις συμβουλές ενός ειδικού.

Το σίγουρο είναι πως, πλέον, με την ενημέρωση που υπάρχει, δεν φτάνουμε στα άκρα.

Στο παρελθόν, όμως, τι συνέβαινε; Οι δίαιτες ήταν της μόδας και η προσπάθεια να φτάσουμε στο «ιδανικό βάρος» ατέλειωτη – ας θυμηθούμε τον πίνακα στις πρώτες σελίδες του θερμιδομετρητή. Παρακάτω, βρίσκονται οι πιο παράξενες που έχουν κυκλοφορήσει.

Μακροβιοτική δίαιτα

Είναι αρκετά παλιά και είχε αρκετούς οπαδούς. Περιλαμβάνει την κατανάλωση ξηρών καρπών ως κύριο γεύμα, λαχανικά και όσπρια, ενώ αποκλείει τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, προωθεί το κάπνισμα, υποστηρίζοντας πως δεν προκαλεί αυτό καρκίνο αλλά η κατανάλωση μη-μακροβιοτικών τροφών.

Δίαιτα της Βίβλου

Η δίαιτα της Βίβλου βασίζεται στην ιδέα πως ορισμένες τροφές είναι απαγορευμένες από το Θεό και άλλες όχι. Αν αποφασίσουμε να την ακολουθήσουμε, θα πρέπει να ξεκινάμε την ημέρα μας με προσευχή, ευχαριστώντας τον Κύριο. Έπειτα, να κάνουμε ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής για δύο με πέντε λεπτά. Κάθε φορά που πεινάμε, θα προσευχόμαστε ξανά.

Η δίαιτα αυτή χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη, απαγορεύεται να φάμε ορισμένα προϊόντα κρέατος, όπως λουκάνικο και μπέικον. Επιπλέον, θα αποφύγουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Δίαιτα Fletcher

«Η φύση θα τιμωρήσει εκείνους που δε μασάνε», είχε πει ο Horace Fletcher στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν έφερε στη δημοσιότητα τη δίαιτα που είχε μόλις δημιουργήσει. Τόνιζε πως έπρεπε να μασάμε την τροφή μας τουλάχιστον 32 φορές, κρατώντας το κεφάλι ίσιο, κοιτάζοντας ευθεία μπροστά. Συμβούλευε επίσης τη μάσηση των υγρών, ενώ υποστήριζε πως καλό είναι να μην τρώμε όταν είμαστε θυμωμένοι ή λυπημένοι.

Ο Fletcher έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια, εκατομμυριούχος, έχοντας αποσπάσει τεράστιες περιουσίες από τις γυναίκες που τον εμπιστεύονταν για να χάσουν κιλά.

Δίαιτα της αναπνοής

Η δίαιτα της αναπνοής είναι πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην τρώμε. Τίποτα. Η φιλοσοφία της είναι πως πρέπει να έρθουμε σε επαφή με την ψυχή μας, η οποία δεν έχει ανάγκη από τροφή. Μάλιστα, στις ΗΠΑ, το Breatharian Institute που την προωθεί, προσφέρει σεμινάριο αξίας 10 χιλιάδων δολαρίων που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε. Ομιλητής είναι ο Wiley Brooks, ο οποίος έχει κερδίσει εκατομμύρια μέχρι στιγμής. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ακολουθώντας τις οδηγίες του.

Δίαιτα της Ωραίας Κοιμωμένης

Όπως λέει και το όνομά της, η δίαιτα αυτή επικεντρώνεται στον ύπνο. «Αν δεν είσαι ξύπνιος, δε γίνεται να φας», υποστηρίζει. Συμβουλεύει να παίρνουμε υπνωτικά χάπια και να κοιμόμαστε για μέρες, ώστε να χάσουμε κιλά. Ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’70 και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των επωνύμων. Την ακολουθούσε ακόμη και ο Elvis Presley!