Οργανώνουν αποδράσεις με σκάφη και ελικόπτερα

Τι κι αν οι αστυνομικοί έχουν στηθεί στα μπλόκα των διοδίων αναμένοντας να εντοπίσουν τους παράνομους ταξιδιώτες, τι κι αν οι λιμενικοί διενεργούν ελέγχους στα οχήματα πριν ακόμη αυτά εισέλθουν στο λιμάνι…

Το δαιμόνιο μυαλό του Έλληνα σίγουρα θα βρει τρόπο για να παρανομήσει τις ημέρες του Πάσχα και να ψήσει τον οβελία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο μακριά από την Αθήνα, με θέα ακόμα και την Κακιά Θάλασσα…

Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο εταιρείες με ιδιωτικά ελικόπτερα που μισθώνονται από μία οικογένεια ή από μία παρέα με σκοπό να το… σκάσουν από αέρος και να βρεθούν τη Μ. Εβδομάδα σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Ωστόσο, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. είναι και οι εταιρείες σκαφών, αφού η θάλασσα είναι άλλος ένας εύκολος τρόπος για να περάσουν… τα σύνορα και να βρεθούν σε οποιοδήποτε νησί της αρεσκείας τους.

Βεβαίως η ενοικίαση ελικοπτέρου προς τα δημοφιλή νησιά είναι για… γερά πορτοφόλια και όχι για τον μέσο πολίτη, όπως προκύπτει από μια απλή έρευνα στο ίντερνετ σχετικά με την αναζήτηση τιμών με προορισμό ένα κυκλαδίτικο νησί.

Όπως φαίνεται σε γνωστή ιστοσελίδα ενοικίασης ελικοπτέρων, οι τιμές για ορισμένα νησιά, όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, φτάνουν έως και 3.500 ευρώ.

Κι αν κάποιος δεν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα για να αποδράσει από τη μόνιμη κατοικία του στην Αθήνα, μπορεί να δώσει λιγότερα και να βρεθεί μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του και να επιλέξει κάποιον προορισμό γύρω από την Αθήνα.

Για παράδειγμα, μεγάλη ζήτηση έχουν οι ενοικιάσεις πολυτελών σπιτιών μέσω Airbnb που διαθέτουν πολλούς και μεγάλους χώρους για να φιλοξενήσουν δύο τρεις οικογένειες ή μια μεγάλη παρέα.

Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τις βίλες στα νότια προάστια που έχουν νοικιαστεί, με τη δικαιολογία μάλιστα πως απαιτείται χώρος για 10, 15 ή ακόμα και 20 άτομα.

Ήδη η πληρότητα φτάνει στο 90%, ακόμα και 100%, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για βίλες και διαμερίσματα σε περιοχές γύρω από την Αττική.

Εν αντιθέσει με ένα τριήμερο ταξίδι σε ένα νησί, εδώ οι τιμές είναι πιο οικονομικές.

Για παράδειγμα, για ενοικίαση βίλας 6 ατόμων για 3 διανυκτερεύσεις:

Στο Σούνιο το κόστος είναι 270-516 ευρώ.
Στην Παλαιά Φώκαια, η τιμή ξεκινάει από 220 ευρώ και φτάνει τα 389 ευρώ.
Στο Πόρτο Ράφτη θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό 180-470 ευρώ, ενώ στη Βάρκιζα περίπου 673 ευρώ.

ΠΗΓΗ: zougla.gr