Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε νονός και προκαλεί αντιδράσεις. Η απάντηση του

Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς).

Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!

Αντιδράσεις προκάλεσε μια ανάρτηση που έκανε την Κυριακή στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της οποίας ενημέρωνε πως έγινε νονός.

Ακολούθησαν πολλά σχόλια από χρήστες του Twitter, που έκαναν λόγο για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις θρησκευτικές τελετές λόγω lockdown. Ο ίδιος απάντησε ότι η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους είχε κάνει αίτηση και έλαβε ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία.

Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν η περιφερειακή συμβούλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία έγραψε. Ένα θέμα με την ισονομία το έχουμε σε αυτή τη χώρα ε; χτεσινό ποστ του Άδωνι Γεωργιάδη. Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται. Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ;

Κυρία Κουτσούμπα θα σας λυπηθώ αλλά για την συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η άδεια έχει ημερομηνία 05/03/2021 και εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία της απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, με την κ. Κουτσούμπα να σχολιάζει:

Άρα όντως μου επιβεβαιώνετε ότι ισχύουν άλλες ΠΝΠ και ΚΥΑ για τα μέλη της ΝΔ. Ξέρω πολλούς που έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης στην ΠΠ για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και δεν πήραν τπτ. Θα μπορούσατε όμως να μην προκαλείτε ανεβάζοντας ποστ με την “εξαίρεσή” σας”. Και συνέχισε: “Τον ελληνικό λαό να λυπηθείτε που τρώει πρόστιμα αν κάθεται σε παγκάκι, ακούει συνεχώς παράλογα μέτρα (όπως το φοβερό… επιτρέπεται γάμος με 9 άτομα, απαγορεύεται βάφτιση!) και τρώει και τις “εξαιρέσεις” σας στη μάπα! Πολίτες δύο κατηγοριών λοιπόν”

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, σημειώνοντας πως “η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους”. Ανέβασε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.

“Απίστευτη η υποκρισία των Αριστερών. Τρελαίνονται που έγινε μία βάπτιση χθες στην Αθήνα και μιλούν για καταπάτηση των απαγορεύσεων (χωρίς να σκέφτονται καν ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι εξαίρεσης) ενώ κάθε μέρα κάνουν διαδηλώσεις παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις” έγραψε στη συνέχεια.

“Οι άνθρωποι που έκαναν πορείες, συγκεντρώσεις, επεισόδια κλπ ζητώντας να παραβιαστούν οι νόμοι για να γίνει το χατήρι σε έναν αμετανόητο δολοφόνο, σκανδαλίστηκαν διότι δόθηκε η άδεια νομίμως να βαπτιστεί χθες ένα παιδάκι Χριστιανός, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους…αριστερά” συμπλήρωσε.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, αναφορικά με το τι ισχύει με τα μυστήρια του γάμου και της βάφτισης λόγω lockdown,

«Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούργια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής», είπε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

«Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάφτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάφτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στο γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Σημειώνεται ότι μετά τις αντιδράσεις ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε με νέα ανάρτηση, σημειώνοντας πως «η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους». Ο ίδιος ανέβασε, μάλιστα, και το σχετικό έγγραφο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO