Ο μετασεισμός των 5,3 Ρίχτερ ολοκλήρωσε την καταστροφή

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη νωρίς το πρωί της Τρίτης. Ο σεισμός έγινε 22 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος είναι 13,9 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μετά τη νέα σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί της Τρίτης, η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι επιδεινώθηκε, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη.

Αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές πλέον έχουν καταρρεύσει.

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ, σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη, σε αρκετά κτίσματα που είχαν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό εμφανίζονται νέες ζημιές.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να εξεταστούν τα κτήρια στον δήμο από τους μηχανικούς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ενώ έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στις πληγείσες κτιριακές δομές.

Σε σκηνές και αυτοκίνητα πέρασαν τη νύχτα τους πολλοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και αρκετά μακριά από τα σπίτια τους, αφού συνεχίστηκαν οι μετασεισμοί τη νύχτα, με τους σεισμογράφους να καταγράφουν περισσότερες από 40 δονήσεις πάνω από 3 Ρίχτερ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 Ρίχτερ αμφότεροι, στις 23:10 και στις 00:37 μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας νέο κύμα ανησυχίας.

Στις 02:13 σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 ρίχτερ στα 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος 13,5 χλμ.

ΠΗΓΗ: zougla.gr