Ο Τραμπ σκέφτεται ακόμα και πραξικόπημα;

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά την διαρροή ότι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ πρότειναν ακόμα και πραξικόπημα προκειμένου να μην παραδώσει την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν.

Ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο είναι γνωστό. Ότι δεν αποδέχεται ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών είναι επίσης γνωστό. Αυτό όμως που διέρρευσε μέσα στο Σαββατοκύριακο για την σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Οβάλ Γραφείο μόνο σενάριο ταινίας θυμίζει.

Σύμφωνα με το CNN, σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Ντόναλντ Τραμπ για το αποτέλεσμα των εκλογών ακούστηκαν πράγματα τα οποία δεν ακούγονται σε δημοκρατίες. Κάποιοι πρότειναν ακόμα και πραξικόπημα!

Ακριβώς έναν μήνα πριν την ορκομωσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην σύσκεψη αυτή τα πράγματα ξέφυγαν σύμφωνα με το CNN, και ο Τραμπ άκουσε επιχειρήματα υπερ της επιβολής στρατιωτικού νόμου προκειμένου να παραμείνει πρόεδρος.


Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στον οποίο έσπευσε να δώσει χάρη για να μην ανοίξει το στόμα του, έθιξε το θέμα σε δεξιό κανάλι, το Newsmax την περασμένη εβδομάδα και ήταν παρών στην συγκεκριμένη σύσκεψη την Παρασκευή.

Ο ίδιος ο Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει τα περί στρατιωτικού νόμου την Κυριακή με ένα tweet, αλλά άνθρωποι με γνώση του θέματος δήλωσαν στο CNN ότι το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή στο Οβάλ Γραφείο αλλά παραμένει άγνωστο αν ο Τραμπ υποστήριξε αυτή την ιδέα.

Όπως και να έχει και μόνο η αναφορά σε στρατιωτικό νόμο μπορεί πολύ εύκολα να πυροδοτήσει εντάσεις ανάμεσα σε όσους μέχρι σήμερα πιστεύουν – και είναι πολλοί – ότι έγινε νοθεία στις εκλογές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις βίας.

«Και μόνο που κάποιοι θα ακούσουν ότι ο Πρόεδρος σκέφτεται κάτι τέτοιο, οι ακραίοι που τον υποστηρίζουν θα βρουν πάτημα για ένα νέο ξέσπασμα βίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η Elizabeth Neumann, πρωην βοηθός Εσωτερικής Ασφάλειας στην κυβέρνηση Τραμπ.

πηγή: cnn.com