Πράσινο φως για παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου

Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, το πρωί της Δευτέρας, στην ΕΡΤ.


Ο ίδιος αποκάλυψε ότι και οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο θα διεξαχθούν κανονικά, όπως και η παρέλαση. Μάλιστα, είπε ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και όχι μόνο των εμβολιασμένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». «Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων.

Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνέχεια, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι,«αν και δεν χειρίζομαι το θέμα, κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας.

Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα – υπάρχει μια πίεση στη Βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές, κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».

ΠΗΓΗ: zougla.gr