Προνόμια στους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση

Ειδικά προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί σκέφτεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν μέρος σε περισσότερες δραστηριότητες και να κινούνται σε περισσότερους χώρους.

Για παράδειγμα, οι εμβολιασμένοι αλλά και όσουν έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση ενώ αναμένεται η δεύτερη, μπορούν να μεταβούν στο γυμναστήριο από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους.

Αυτό που έχει ειπωθεί έως τώρα για τα γυμναστήρια είναι ότι ενδέχεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του μήνα για όλους τους εμβολιασμένους, ενώ από τον Ιούνιο θα μπορέσουν να πάνε όλοι οι πολίτες.

Άλλο ένα προνόμιο που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση αφορά τα ταξίδια. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στο εσωτερικό χωρίς self test ή μοριακό και χωρίς να χρειάζεται να κάνουν rapid test κατά την άφιξή τους στον επιλεγόμενο προορισμό.

Ακόμη, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να συμμετέχουν στις συναυλίες αλλά και σε δραστηριότητες που διενεργούνται σε κλειστούς χώρους με τη συμμετοχή πολυάριθμου πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει επιτευχθεί ο στόχος για 100.000 δόσεις την ημέρα και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια δόσεις.

Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30 ετών, ώστε πλέον όλοι οι ενήλικοι να μπορούν να εμβολιαστούν επιτυγχάνοντας στις αρχές του καλοκαιριού ένα πρώτο τείχος ανοσίας.

ΠΗΓΗ: zougla.gr