Πώς να καταλάβεις ότι κάποιος σε γουστάρει από το ζώδιό του και μόνο

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας ερωτικά για κάποιον-α ποικίλει από το σύνολο του χαρακτήρα μας. Κάποιοι δεν γίνεται να το κρύψουν με τίποτε και άλλοι είναι σαν τις…

Σφίγγες της Αιγύπτου και δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτε. Παρόλα αυτά, ακόμη και η επιφανειακή μελέτη των χαρακτηριστικών του ζωδίου κάποιου-ας μπορεί να δείξει αν κάποιος σε γουστάρει όσο επιμελώς κι αν το κρύβει!

Τα ζώδια της φωτιάς επί παραδείγματι, όπως οι Κριοί ή οι Τοξότες, δεν μπαίνουν στον κόπο να το κρατήσουν κρυφό. Οι Παρθένοι, οι Καρκίνοι ή οι Σκορπιοί μπορεί να μην το πουν ή το δείξουν κατάφωρα, αλλά τα σημάδια υπάρχουν εκεί για να τα δείτε!

Προσέξετε λοιπόν κάποια στοιχεία κάθε ζωδίου για να δείτε αν κάποιος-α μπορεί να ενδιαφέρεται ερωτικά για σας.

ΚΡΙΟΣ
Θα το δείξουν στα ίσια
Είναι το πιο εξωστρεφές, ενθουσιώδες ζώδιο και είναι πραγματικά σπάνια η περίπτωση του Κριού που θα το κρατήσει μυστικό ότι γουστάρει κάποιον-α. Θα πρέπει ας πούμε να έχει ένα πιο «ανασφαλή» ωροσκόπο (Καρκίνο, Ιχθύ) ή άλλες θέσεις πλανητών στο ωροσκόπιο του για να κρύψει το συναίσθημα του. Καθώς οι Κριοί είναι ευθείς χαρακτήρες όχι μόνο δεν θα το κρύψουν, θα κάνουν και την πρώτη κίνηση και θα κυνηγήσουν τον στόχο με επιμονή. Στους Κριούς δεν αρέσει να χάνουν, γι’ αυτό πάντα θα έχουν μια φροντισμένη εμφάνιση όταν ξέρουν ότι θα δουν το αντικείμενο του πόθου τους, τα μάτια τους θα λάμπουν, θα αρχίσουν τα πειράγματα και τα γελάκια, ενώ κάποιες φορές μπορεί να γίνονται και λίγο επιθετικοί, να προκαλούν δηλαδή με τη συμπεριφορά τους για να κόψουν αντιδράσεις.

ΤΑΥΡΟΣ
Θα κάνουν αστεία
Ως ζώδιο της Αφροδίτης και μάλιστα γήινο και σταθερό, οι Ταύροι δεν μετακινούνται πολύ και δεν βιάζονται να κάνουν ερωτικές εξομολογήσεις και να φάνε τα μούτρα τους. Πάνω απ’ όλα το στιλ και η υπομονή. Επίσης, είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί στις σχέσεις τους. Είναι όμως εξαιρετικά παρατηρητικοί και οι αισθήσεις τους λειτουργούν εξαιρετικά, γι’ αυτό αν βρουν κάποιον-α που να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σχέση θα υπάρχουν σημάδια στους τρόπους τους που αφορούν όλες τις αισθήσεις. Καταρχάς όταν εντοπίσουν το αντικείμενο του πόθου τους για να το προσεγγίσουν θα αρχίσουν τα αστεία για να σπάσουν τον πάγο. Θα είναι πρόθυμοι να ακούσουν αυτά που έχουν να τους πείτε με μεγάλη προθυμία. Αν σας χαρίσουν ένα τραγούδι σίγουρα υπάρχει μεγάλη ένδειξη ερωτικού ενδιαφέροντος. Αν σας προσκαλέσουν για δείπνο επίσης είναι ενδεικτικό, αφού το φαγητό είναι σημαντικό όταν το μοιράζονται. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το άγγιγμα. Κάποια αγγίγματα στο χέρι, τον ώμο, χωρίς να είναι αδιάκριτα ή επιτηδευμένα δείχνουν ότι θέλουν σας αγγίζουν, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην γουστάρουν!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Θα σας έχουν μια κρύο μια ζέστη
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τη δυαδική φύση του ζωδίου των Διδύμων, όπως άλλωστε φαίνεται κι από το σύμβολο τους. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, το κάνει δύσκολο να αντιληφθείτε αν σας συμπεριφέρονται αδιάφορα τη μία γιατί δεν γουστάρουν ή γιατί θέλουν να παίξουν μαζί σας. Επίσης, δεν είναι εύκολο να καταλάβετε αν γουστάρουν, διότι ταυτόχρονα με σας μπορεί να μιλούν και σε άλλες-ους δείχνοντας τον ίδιο ενθουσιασμό. Δηλαδή, με λίγα λόγια «μπλέξατε»! Τη μια στιγμή θα δείχνουν ότι είναι ερωτευμένοι και την επόμενη θα ξυπνάει ο άλλος τους εαυτός και θα είναι ψυχροί. Αυτό όμως τώρα δεν είναι απαραίτητα κακό. Γιατί αν είναι «τσιμπημένοι» μαζί σας, μπορεί να μην καταφέρνουν κι οι ίδιοι να το διαχειριστούν και να πέφτουν σε αυτές τις αντιφατικές συμπεριφορές. Όσο πιο εκφραστικοί πάντως γίνονται και όσο πιο πολύ μιλούν, είτε με το στόμα είτε με τη γλώσσα του σώματος, τόσο πολύ φαίνεται ότι γουστάρουν. Αν παίζουν με τα μαλλιά τους, ανοιγοκλείνουν πιο συχνά τα μάτια και γενικώς κάνουν διάφορα «σπαστικά», τόσο πιο πολύ καίγεται η καρδούλα τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Θα είναι ακόμη πιο συνεσταλμένοι
Οι Καρκίνοι μολονότι ανήκουν στην ομάδα των παρορμητικών ζωδίων που τους αρέσουν οι πρωτοβουλίες και η δράση, στα θέματα του έρωτα αντιδρούν με έναν διαφορετικό τρόπο. Μην ξεχνάτε ότι ανήκουν στα ζώδια του νερού και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και ντροπαλοί από τη φύση τους. Αν τους αρέσετε δεν θα είναι εκείνοι που θα κάνουν την πρώτη κίνηση με φόρα. Ή θα έχουν μάθει από άλλους, ενδεχομένως από το φιλικό σας περιβάλλον, αν κι εσείς νιώθετε κάτι και μετά θα κάνουν κάποια κίνηση ή θα πάρει καιρό να γίνουν πιο εκδηλωτικοί. Θα σας έχουν σε κατάσταση επιτήρησης, φυσικά παρακολουθώντας κάθε σας κίνηση και μπορείτε να καταλάβετε αν σας γουστάρουν από το αν ενδιαφέρονται να νιώθετε άνετα και αν σας λούζουν με κομπλιμέντα.

ΛΕΩΝ
Θα κάνουν περισσότερη επίδειξη των ταλέντων τους
Οι Λέοντες εκπροσωπώντας τα ζώδια της φωτιάς θα δείξουν την επιθυμία και τον έρωτα τους χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο και μάλιστα θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, λούζοντας σας με προσοχή και μεγάλες χειρονομίες. Δεν τους ενοχλεί πού θα βρίσκεστε κι αν υπάρχει κόσμος τριγύρω και δεν φοβούνται να δείξουν δημόσια τα συναισθήματα τους και την αγάπη τους. Αν ένας Λέων δεν χάνει ευκαιρία να σας αγκαλιάσει, να κρατήσει το χέρι σας και γενικά να είναι σε στενή επαφή μαζί σας, τότε στάνταρ σας γουστάρει. Οι Λέοντες επιζητούν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, όταν όμως είναι ερωτευμένοι το επίκεντρο τους γίνεστε εσείς και κει αρχίζουν το δικό τους «σόου»! Γενικά είναι ευθείς στη προσέγγιση τους, πρόθυμοι να κυνηγήσουν και θα επιδιώξουν λίαν συντόμως ένα ερωτικό τετ-α-τετ με το αντικείμενο του πόθου τους. Είναι θερμοί ως εραστές, γλυκύτατοι και προσέχουν πάντα το ταίρι τους, τουλάχιστον όσο είναι ερωτευμένοι…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θα σας κάνουν διάφορες μικρές χάρες
Σίγουρα δεν είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τη διάθεση τους, καθώς ως ζώδιο της γης οι Παρθένοι έχουν μια φυσική συστολή, αλλά και μια νευρικότητα που δεν προδίδει ακριβώς το συναίσθημα τους. Δεν είναι ευθείς και παρορμητικοί στη συμπεριφορά τους ούτε φορτικοί και αδιάκριτοι. Παρόλα αυτά όταν είναι ερωτευμένοι γίνονται έξτρα παρατηρητικοί απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους. Θα προσέχουν όχι μόνο την εξωτερική σας εμφάνιση, αλλά και τις συνήθειες σας, αυτά που σας αρέσουν ή αυτά που δεν σας αρέσουν, τις μικρές ιδιαιτερότητες σας. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό δεν γίνεται σε ένα βράδυ. Θα τους πάρει χρόνο για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Όμως επειδή η Παρθένος είναι ζώδιο της προσφοράς, θα καταλάβετε ότι κάτι γίνεται και ότι κάτι νιώθουν όταν αρχίσουν να σας κάνουν μικρές εξυπηρετήσεις και χάρες χωρίς καν εσείς να το έχετε ζητήσει. Μπορεί να έχετε αναφέρει ας πούμε σε μια συζήτηση ότι θα θέλατε ένα βιβλίο ή κάτι για το σπίτι σας και να το δείτε μπροστά σας ξαφνικά. Επίσης, αφού σας… διαβάσουν, αν είναι ερωτευμένοι και θέλουν την αποδοχή σας, θα αρχίσουν να φορούν πράγματα που ξέρουν ότι σας αρέσουν, το αγαπημένο σας χρώμα ή το αγαπημένο σας αξεσουάρ. Σπάνια με την πρώτη θα σας ζητήσουν ραντεβού οι δυο σας, αλλά θα επιδιώξουν να σας δουν και με άλλους παρέα για να διατηρηθούν τα προσχήματα.

ΖΥΓΟΣ
Θα σας περιποιούνται και θα σας προτείνουν εξόδους
Ως ζώδιο της Αφροδίτης ο Ζυγός δεν ζει αν δεν έχει σχέση! Όταν ερωτεύονται δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβετε, διότι δεν επιδιώκουν κιόλας να το κρατήσουν μυστικό. Καταρχάς αν είστε σε περιβάλλον που έχετε κοινούς γνωστούς θα μάθετε από εκείνους για το ενδιαφέρον τους, καθώς θα αρχίσουν τις εξομολογήσεις και τους επαίνους για σας στους κοινούς φίλους σας προσπαθώντας παράλληλα να ψαρέψουν. Δεν γίνεται ένας Ζυγός να μη μοιραστεί. Θα μαραζώσει! Δεν θα διστάσουν να κάνουν πρώτη κίνηση, αν βέβαια πρώτα σιγουρευτούν ότι σας θέλουν και νιώσουν ότι υπάρχει κι από την πλευρά σας κάποιο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι είναι και κάπως αναποφάσιστοι, γι’ αυτό δώστε τους χρόνο. Γενικά είναι πιο παραδοσιακοί στον τρόπο που φλερτάρουν. Και σίγουρα θα προσφερθούν να σας βγάλουν έξω με πολλές αφορμές. Αν σας καλέσουν σε δείπνο σε ένα ιδιαίτερο εστιατόριο ή για ποτό μετά, τότε ξέρετε ότι τους έχετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Θα παίξουν παιχνίδια με το μυαλό σας
Σε γενικές γραμμές οι Σκορπιοί είναι μυστικοπαθείς και δεν τους αρέσει να εκδηλώνουν τις επιθυμίες και τα συναισθήματα τους με το πρώτο. Αν όμως τους αρέσετε πολύ και δεν μπορούν να σας αντισταθούν, θα το καταλάβετε από το βλέμμα τους. Θα αρχίσει η πολιορκία με τα «μάτια», σε βαθμό που ό,τι κι αν κάνετε, ακόμη και άσχετες δραστηριότητες, θα αισθάνεστε ότι σας κοιτάζουν. Θα σας μιλήσουν, θα σας πειράξουν, θα παίξουν λίγο με το μυαλό σας και πιθανώς (επειδή έχουν και μάστερ στους χειρισμούς) θα σας εξαναγκάσουν εσάς σε μια παραδοχή ή σε μια πρώτη κίνηση. Τα παιχνίδια μυαλού με τους Σκορπιούς είναι όμως απολαυστικά και ιντριγκαδόρικα. Η μόνη περίπτωση πάντως να εκδηλώσουν πρόωρα μια κίνηση είναι να νιώσουν ότι μπορεί να σας χάσουν ή να ζηλέψουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Δεν θα χρειαστεί να μαντέψετε… δεν μπορούν να το κρύψουν
Οι ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και πάντα πολυάσχολοι Τοξότες πολλές φορές δεν δείχνουν με το πρώτο το ενδιαφέρον τους ή μάλλον δεν το κάνουν εύκολο στον ενδιαφερόμενο-η να το καταλάβει. Παρόλα αυτά, αυτό δεν γίνεται επειδή είναι μυστικοπαθείς, ούτε επειδή είναι σαδιστές, ίσα ίσα αγαπούν την αλήθεια, είναι ειλικρινείς και δεν θα παίξουν τέτοια παιχνίδια με κάποια-ον που γουστάρουν πραγματικά. Αν σας καλέσουν να μοιραστείτε μια δραστηριότητα μαζί τους, να τους συνοδεύσετε σε μια εκδρομή, τότε να είστε βέβαιες-οι ότι τους ενδιαφέρετε. Αν αρχίσουν να σας παίρνουν τηλέφωνα, να αναπτύσσουν την κοσμοθεωρία τους και να σας υπόσχονται ταξίδια μακρινά, τότε την έχουν πατήσει. Επίσης, αν τους αρέσετε πολύ δεν θα πάνε μέσω… Καρπενησίου για να το δείξουν. Αρκεί… κι αυτό είναι το μυστικό, να τους δώσετε κι εσείς πράσινο φως, να τους ενθαρρύνετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Θα γίνετε η προτεραιότητά τους
Οι Αιγόκεροι είναι ερωτευμένοι σε αυτή τη ζωή περισσότερο με την καριέρα και τα επιτεύγματα τους, παρά με τον «έρωτα». Παρόλα αυτά επιδιώκουν να κάνουν σταθερές σχέσεις όταν έχουν καταφέρει τουλάχιστον να φτάσουν σε ένα επίπεδο που θέλουν. Ως ζώδιο της γης δεν θα βιαστεί να δείξει το ενδιαφέρον του και θα κάνουν μικρά, αλλά σταθερά βήματα για να σας προσεγγίσουν. Παρόλα αυτά ποτέ δεν θα χάσουν τον έλεγχο στα αρχικά στάδια τουλάχιστον και οι τρόποι τους θα είναι τόσο ευγενικοί και περιποιητικοί σαν να έχουν βγει από το εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς στο «παλάτι». Δεν θα θέλουν να δείξουν αδύναμοι, αλλά θα σας δείξουν ότι σας έχουν αδυναμία και θα σας εξυψώνουν με τα κομπλιμέντα κάνοντας σας να νιώθετε ξεχωριστοί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Θα είναι νευρικοί και υπερκινητικοί όταν είναι γύρω σας
Συνήθως οι Υδροχόοι έχουν ένα μεγάλο κύκλο φίλων και γνωστών και πρώτα θα «κόψουν αντιδράσεις» από τους φίλους τους όταν είστε όλοι μαζί στην παρέα και μετά -κι αφού ενδεχομένως το συζητήσουν και μαζί τους- θα αρχίσουν να δείχνουν τα σημάδια του έρωτα τους. Καταρχάς θα καταλάβετε μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά τους, θα είναι σίγουρα όμως πιο νευρικοί, πιο ανήσυχοι, θα κινούνται περισσότερο ή θα κάνουν περισσότερες χειρονομίες, ενώ συνήθως είναι «κουλ» και αποστασιοποιημένοι από τα συναισθήματα τους. Θα έχουν ένα μόνιμο γελάκι στο πρόσωπο τους και ενδεχομένως να κάνουν και κάποια τικ ή να περπατάνε κάπως πιο νευρικά και αστεία.

ΙΧΘΥΕΣ
Θα προσπαθούν να είναι συνέχεια με κάποια αφορμή μαζί σας
Ως ζώδιο του νερού οι Ιχθύες μπορούν κάλλιστα να κρατήσουν μυστικά καλά κρυμμένα, αλλά και σαν δυαδική φύση που είναι, μπορεί από την άλλη να δείξουν τον έρωτα τους χωρίς περιστροφές. Σαν γνήσια ρομαντικά παιδιά και αρκετά ονειροπόλα είναι δύσκολο ίσως να μαντέψει κάποιος αν το βλέμμα τους είναι «αλλού» γιατί είναι ερωτευμένοι ή απλά βρίσκονται στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Αγαπάνε και την ελευθερία τους, διότι παραδοσιακά κυβερνώνται από τον Δία. Όταν αρχίσουν να «θυσιάζουν» κάποιες ώρες από τις ελεύθερες τους για να είναι μαζί σας, τότε ξέρετε ότι κάτι παίζει. Όταν προσπαθούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας, αρχίζουν να ενδιαφέρονται για πράγματα που νοιάζεστε κι εσείς κι όταν σας φροντίζουν με κάθε τρόπο, τότε είναι σίγουρα ερωτευμένοι!