Σοκ η εμφάνιση του Φιλ Κόλινς πάνω στη σκηνή

Ο Βρετανός σταρ της ποπ έδωσε συναυλία στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και παρά τα κινητικά του προβλήματα το κοινό τον αποθέωσε.

Ο διάσημος, τόσο ως frontman των Genesis όσο και στη μετέπειτα σόλο καριέρα του (μόνο οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 150 εκατ. δίσκους), ανέβηκε στη σκηνή στηριζόμενος σε μπαστούνι και τραγούδησε, καθ′ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ακινητοποιημένος σε ειδικό κάθισμα στο κέντρο του stage.

Το «Not Dead Yet Tour» -τίτλος που παραπέμπει στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2016- βρίσκει τον Φιλ Κόλινς σε ιδιαίτερα αδύναμη κατάσταση.

Η εμφάνιση του 68χρονου σταρ, ο οποίος δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, μετά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, ήταν σοκ για τους θαυμαστές ενός καλλιτέχνη που απέδειξε ότι η ποπ μπορεί να είναι μουσική αξιώσεων.

Η τελευταία πρωτότυπη δισκογραφική δουλειά του, το «Testify», κυκλοφόρησε το 2002, που σημαίνει ότι έχει την ίδια ηλικία με τον γιο του, Νικ, ο οποίος ήταν μαζί του στη συναυλία, παίζοντας ντραμς.

Και μπορεί η φωνή του να έχει χάσει τη δύναμη της, ωστόσο η ερμηνεία του ειδικά στις μπαλάντες ήταν συναρπαστική και 40.000 άτομα του έδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο την αγάπη τους.