Στο καφέ που είναι ευπρόσδεκτοι μόνο οι γκρινιάρηδες

Το Mori Ouchi, ένα φιλόξενο καφέ στη χαλαρή συνοικία Shimokitazawa του Τόκιο, φημίζεται για το ότι εξυπηρετεί μόνο απαισιόδοξους και άτομα με γενικά αρνητική νοοτροπία.

Οι αρνητικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν κακή φήμη και όλοι τους συμβουλεύουν συνεχώς να είναι πιο θετικοί. Ο ιδρυτής όμως του Mori Ouchi, ενός μικρού καφέ στη Shimokitazawa του Τόκιο, σίγουρα δεν το πιστεύει.

Ένας μελαγχολικός που αυτοχαρακτηρίζεται, πήρε την ιδέα για ομοϊδεάτες πριν από μια δεκαετία, αλλά αποφάσισε να το ανοίξει μόλις πριν από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ο άντρας πάντα ένιωθε ότι οι αρνητικοί άνθρωποι ήταν πιο ευαίσθητοι και πιο πληγωμένοι από τους άλλους γι’αυτό και κάνουν παράπονα, έτσι δημιούργησε έναν χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτούς.

«Οι άνθρωποι λένε πάντα ότι το να είσαι θετικός είναι καλό και το να είσαι αρνητικός είναι κακό, αλλά δεν νομίζω ότι το να είσαι αρνητικός είναι τόσο κακό», είπε ο ιδιοκτήτης 0f Mori Ouchi στο Sora News 24. «Νομίζω ότι πολλοί αρνητικοί άνθρωποι τείνουν να είναι συγκρατημένοι στη στάση τους, που είναι μια μορφή καλοσύνης, και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να υπάρχει ένα χαλαρωτικό μέρος για αυτούς».

Διαθέτοντας μια ρουστίκ διακόσμηση που έφτιαξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, το Mori Ouchi δεν μοιάζει πραγματικά με ένα μέρος για απαισιόδοξους ανθρώπους, αλλά έχει ιδιωτικά δωμάτια όπου οι θαμώνες μπορούν να είναι οι ίδιοι χωρίς να ανησυχούν για τα βλέμματα των άλλων. Το μόνο πράγμα που υποδηλώνει αρνητικότητα είναι το μενού, ιδιαίτερα τα περίεργα μεγάλα ονόματα των κοκτέιλ:

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τα περισσότερα από τα κοκτέιλ που σερβίρονται στο Mori Ouchi είναι φτιαγμένα με ζωηρά χρώματα – σαν αντίθεση στις ψυχολογίες τους…