Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που έχουν απαγορευτεί στον κόσμο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ταξιδεύουν. Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να ζήσουν την κουλτούρα μίας ξένης χώρας, ενώ άλλοι ταξιδεύουν με την ελπίδα να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φύση σε μακρινούς προορισμούς.

Και μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία οι λόγοι για τους οποίους ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ωστόσο είναι καλό να θυμάστε ότι ορισμένα μέρη έχουν τους δικούς του νόμους και κανόνες.

10. Τα κίτρινα ρούχα

Τα κίτρινα ρούχα απαγορεύθηκαν στη Μαλαισία το 2011 επειδή η κυβέρνηση είχε έρθει σε σύγκρουση με μια ομάδα ακτιβιστών που διαδήλωναν για τους εκλογικούς νόμους.

9. Τσίχλα

Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την πώληση και την εισαγωγή τσίχλας, κάτι που σημαίνει ότι οι ντόπιοι δεν μπορούν να βρουν πουθενά τσίχλες. Γίνονται βέβαια και εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, σε άτομα που πρέπει να μασούν τσίχλα. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 1992 και ισχύει μέχρι σήμερα.

8. Ταινίες με ταξίδια στο χρόνο

Παρόλο που τα ταξίδια στο χρόνο δεν είναι δυνατά, η ιδέα έκανε θραύση στην Κινεζική τηλεόραση, γεγονός που δεν άρεσε στις αρχές και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εκπομπές με παρόμοιο περιεχόμενο θεωρώντας το ασέβεια προς την ιστορία. Η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2011 και ισχύει ακόμη.

7. Να αλλάζεις λάμπα

Στη Βικτώρια, μία από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, το να αλλάζεις λάμπα είναι παράνομο εκτός και εάν είσαι ηλεκτρολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

6. Βιντεοπαιχνίδια

Η Κίνα αποφάσισε να άρει την επί 14 απαγόρευση της κατασκευής και πώλησης βιντεοπαιχνιδιών. Επίσης το 2011, στη Νότια Κορέα θεσπίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια online από τα μεσάνυχτα μέχρι τις έξι το πρωί.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε προκειμένου να αποτραπεί η εξάρτηση από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το 2013 ωστόσο η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα και έδωσε στους γονείς το δικαίωμα να ζητούν την εξαίρεση από την απαγόρευση.

5. Η μετενσάρκωση

Όσο παράξενο κι ακούγεται, η Κίνα έχει απαγορεύσει τη μετενσάρκωση χωρίς την άδεια της κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτή εμπίπτει στα πλαίσια των «μέτρων για τη μετενσάρκωση για τους εν ζωή Βούδες στον Θιβετιανό Βουδισμό» και μόνο τα βουδιστικά μοναστήρια έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για τη σχετική άδεια. Η απαγόρευση ξεκίνησε το 2007 και ισχύει μέχρι σήμερα.

4. Να πεθάνεις στο Κοινοβούλιο

Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πεθάνει στο Κοινοβούλιο καθώς όποιος πεθαίνει εκεί δικαιούται να κηδευθεί δημοσία δαπάνη. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε ως ο πλέον παράλογος στη Βρετανία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008.

3. Να μένεις από βενζίνη

Όσοι κινούνται στην Autobahn στη Γερμανία δεν επιτρέπεται να μένουν από βενζίνη. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του για να φέρει βενζίνη γιατί οι πεζοί απαγορεύονται επίσης δια νόμου στην Autobahn.

2. Kέτσαπ

Η Γαλλία απαγόρευσε την κέτσαπ από το 2011 από τα σχολεία και τις καφετέριες των κολλεγίων επειδή η κατάχρηση της συγκεκριμένης σάλτσας καταστρέφει τη γεύση της γαλλικής παραδοσιακής κουζίνας και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

1. Tζιν

Η απέχθεια της Βόρειας Κορέας για την Αμερική είναι γνωστή και η χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει τα τζιν επειδή το μπλε χρώμα είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει μόνο για τα μπλε τζιν κι όχι για τα μαύρα.