Τα ζώδια στο…. τιμόνι

ΚΡΙΟΣ

Στον Κριό αρέσουν η ταχύτητα και οι προκλήσεις. Είναι ικανός την στιγμή που κάποιος τον προσπερνά, να αυξήσει ταχύτητα για να κερδίσει μία κόντρα που μόνο στο δικό του μυαλό βρίσκεται. Τραβάει τα βλέμματα των τροχονόμων χωρίς να είναι ιδιαίτερα διατεθειμένος να υπακούσει στα σήματά τους. Όταν κρατά το τιμόνι θέλει να δείχνει την κυριαρχία του, ενώ αυτοπροσδιορίζεται μέσα από το αυτοκίνητό του λατρεύοντας τα γρήγορα αμάξια.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι αργός και προσεκτικός οδηγώντας ακριβώς στο όριο της ταχύτητας και πολλές φορές κάτω από αυτό αδιαφορώντας για τους άλλους. Λατρεύει την κόρνα γιατί αποτελεί ένα εξαίρετο μέσο για να εξωτερικεύσει την γκρίνια του. Σαν συνοδηγός είναι ακόμα χειρότερος: Παραπονιέται και γκρινιάζει για ό,τι βλέπει γύρω του. Μην κάνετε το λάθος και τον εκνευρίσετε την ώρα που οδηγεί καθώς εκεί θα δείτε τα πάντα να αλλάζουν…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος λατρεύει την οδήγηση, τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα. Είναι ανυπόμονος και βιάζεται να φτάσει στον προορισμό του. Γι’ αυτό και αλλάζει συνεχώς λωρίδες κυκλοφορίας προσπαθώντας να αποφύγει όσους θεωρεί αργούς οδηγούς. Την ώρα που οδηγεί, έχει την τάση να ασχολείται και με άλλα πράγματα ταυτόχρονα, όπως να μιλάει ασταμάτητα στο συνοδηγό του ή στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να αποσπάται εύκολα η προσοχή του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι πολύ συντηρητικός οδηγός. Κινείται προσεκτικά στο δρόμο εξασφαλίζοντας τόσο τη δική του ασφάλεια όσο και των άλλων. Δεν θα ξεκινήσει το αυτοκίνητό του αν όλοι οι επιβάτες δεν έχουν φορέσει την ζώνη ασφαλείας και δεν έχουν καθίσει αναπαυτικά στα καθίσματά τους. Όταν οδηγεί όμως, γκρινιάζει για τα πάντα, για την κίνηση, τους δρόμους, τους υπόλοιπους οδηγούς, χάνοντας πολλές φορές την υπομονή και την ψυχραιμία του.

ΛΕΩΝ

Στον Λέοντα αρέσει η ταχύτητα ενώ εκνευρίζεται όταν βρεθεί σε κίνηση ή πίσω από αργούς οδηγούς. Κοιτάζει συχνά τους καθρέπτες του όχι, όμως, για να ελέγξει τα αυτοκίνητα που τον ακολουθούν αλλά για να διορθώσει την εμφάνισή του. Του αρέσει η δυνατή μουσική και πατάει λίγο παραπάνω το γκάζι όταν θέλει να κάνει έντονη την παρουσία του στους άλλους. Λατρεύει τα ακριβά αμάξια και να επιδεικνύει τις οδηγικές του ικανότητες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για τον Παρθένο η άνεση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό και επιλέγει συνήθως μεγάλα αυτοκίνητα. Οδηγεί πάντα σύμφωνα με το νόμο και απεχθάνεται την κίνηση. Είναι πολύ προνοητικός και ακολουθεί πρόγραμμα στην οδήγηση του. Ξέρει πού θα πάει, ξέρει τον δρόμο, τον χρόνο, τον καιρό, μιας και δεν του αρέσει να πειραματίζεται. Σίγουρα είναι εκείνος που γκρινιάζει περισσότερο και κρίνει συνέχεια τους διερχόμενους οδηγούς.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός έχει μεγάλες αντοχές σε μακρινά ταξίδια και καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των συνεπιβατών του. Παρόλο που οδηγεί συνετά και προσεκτικά, έχει την τάση να χάνει τον προσανατολισμό του, να μπερδεύεται και να μην μπορεί να αποφασίσει ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει προκαλώντας πολλές φορές κυκλοφοριακό κομφούζιο. Αν και του αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα, προτιμά την ήρεμη οδήγηση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν οδηγεί ένας Σκορπιός είναι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Ελέγχει πιο συχνά από κάθε άλλον, τους καθρέπτες του και διαισθάνεται τον κίνδυνο. Οδηγεί ωστόσο γρήγορα και επιθετικά και κάνει κόντρες με όσους τού «χώνονται» στο δρόμο. Με την Τροχαία δεν τα πάει πολύ καλά και αν πάρει κλήση, θα κάνει τα πάντα για να μην την πληρώσει. Για να αποφύγει την κίνηση, έχει μάθει τις πιο σύντομες διαδρομές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δεν βαριέται ποτέ την οδήγηση και κάνει πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να γευτεί εκείνο που αγαπά, να ταξιδεύει δηλαδή και να γνωρίζει νέους προορισμούς και ανθρώπους. Επειδή είναι μονίμως πάνω σε ένα τιμόνι, ξέρει καλά όλες τις διαδρομές, τους πιο σύντομους δρόμους. Εκνευρίζεται τόσο με την κίνηση όσο και με τους άλλους οδηγούς, θεωρώντας ότι εκείνος είναι καλύτερος, ενώ δεν του αρέσει καθόλου η ταχύτητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως ένας από τους καλύτερους οδηγούς. Ξέρει όλα τα κόλπα της οδήγησης, είναι πάντα νομοταγής και αν χρειαστεί να πατήσει το γκάζι, θα γίνει όταν κρίνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ του. Διαβάζει με ευκολία τους χάρτες και τις πινακίδες ενώ αποφεύγει τις εντάσεις με άλλους οδηγούς. Για εκείνον η οδήγηση είναι πολύ σημαντική υπόθεση ακόμη και αν το αυτοκίνητο του, είναι από τα πιο γρήγορα της αγοράς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος μιλάει συνέχεια όταν οδηγεί διηγούμενος ατέλειωτες ιστορίες στους συνεπιβάτες του με αποτέλεσμα να χάνεται πολύ εύκολα στο δρόμο. Μονίμως βιάζεται να φτάσει στον προορισμό του και συνήθως παρκάρει όπου βρει, για αυτό και βρίσκει κλήσεις από την Τροχαία. Είναι επίσης εκείνος που μιλά στο τηλέφωνο την ώρα που οδηγεί, βάζοντας σε κίνδυνο τη δική του σωματική ακεραιότητα αλλά και των άλλων.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς σπάνια επιλέγει να οδηγήσει, συνήθως τον πηγαίνει κάποιος άλλος στον προορισμό του. Όταν όμως πρέπει να πάρει το αυτοκίνητο του, τότε δίνει την σειρά του σε όλες τις διασταυρώσεις και γίνεται ο πιο ευγενικός οδηγός. Είναι πάρα πολύ αφηρημένος, σε σημείο που μπορεί να ξεχάσει πού πάει, από πού να στρίψει, ποιο δρόμο να επιλέξει. Η προσοχή του αποσπάται πολύ εύκολα και νιώθει μια μόνιμη ανασφάλεια όταν οδηγεί.