Τα ζώδια όταν αποκτούν ξαφνικά χρήματα! Πόσο αλλάζουν;

Τους περισσότερους ανθρώπους τους αλλάζει ο πλούτος και το χρήμα, χάνεται η εσωτερική ισορροπία, ενδυναμώνονται οι τάσεις, ενισχύονται τα βασικά χαρακτηριστικά που για άλλους είναι η εξουσία, για άλλους η σταθερότητα ή η επιπολαιότητα.

Η μεγάλη και απότομη αλλαγή βελτίωσης βγάζει στην επιφάνεια τις αδυναμίες, τις στερήσεις, τα κόμπλεξ, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά να πέφτει σε λάθη, σε υπερβολές, σε επιδείξεις.

Κάποια ζώδια ο πλούτος τους επηρεάζει πάρα πολύ, αλλάζει ο χαρακτήρας τους, γίνεται ένα είδος μετάλλαξης που δημιουργεί απογοητεύσεις στους τρίτους. Είναι όμως και μερικοί ζωδιακοί χαρακτήρες που τα έχουν κάπως καλυτέρα με τον εαυτό τους, διατηρούν την προσωπικότητα τους, δεν επιτρέπουν να δηλητηριαστούν οι σταθερές τους αξίες.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός ανήκει στα παρορμητικά ζώδια, αγαπάει την ελευθερία, έχει ηγετικές διαθέσεις, ο πλούτος ή η ξαφνική χρηματική άνοδος έχει άμεση επίδραση στον χαρακτήρα του. Για τον Κριό που θέλει να είναι αρχηγός και του αρέσει να βρίσκεται στην κορυφή κοιτάζοντας τους υπόλοιπους από κάτω, τα χρήματα τον βοηθούν να βγάλει στην επιφάνεια την εξουσιαστική πλευρά της προσωπικότητας του.

Δεν θα αποποιηθεί ποτέ το συναίσθημα, τον αυθορμητισμό και τις εφηβικές του διαθέσεις, όμως η οικονομική δύναμη θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του, οι πράξεις του θα στοχεύουν στην κυριαρχία, ο δυναμισμός του θα πάρει εξουσιαστική μορφή. Είναι πολύ πιθανόν να γίνει ακόμα πιο πολύ αδιάλλακτος, επαναστατικός και ασυμβίβαστος.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια της γης, αγαπάει την σταθερότητα και την εξασφάλιση, ηρεμεί όταν νιώθει ασφάλεια και οχύρωση, συνεπώς τα χρήματα θα τον βοηθήσουν να βρει την εσωτερική του ισορροπία, θα τον απαλλάξουν από ανασφάλειες και φοβίες.

Οι καταθετικοί του λογαριασμοί όταν είναι γεμάτοι νιώθει σιγουριά και βγαίνει η θετική πλευρά του χαρακτήρα του , το μυαλό του θα φύγει από τους προβληματισμούς και θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με την διασκέδαση του, την ψυχαγωγία του, θα εστιάσει στους τρόπους που μπορούν να του προσφέρουν μια ευχάριστη ζωή. Αγαπάει τα υλικά αντικείμενα, οι αγορές του θα είναι συχνές, ωστόσο δεν είναι τύπος που θα παρασυρθεί από υπερβολικές σπατάλες και άσκοπες επενδύσεις.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος ως ζώδιο του αέρα είναι πολύ πιθανόν να αρχίσει τις τρέλες όταν θα αποκτήσει ξαφνικά χρηματική ευρωστία. θα δώσει μεγάλη σημασία στην διασκέδαση του, θα φύγουν χρηματικά ποσά σε γλέντια, σε δώρα, σε ανώριμες αγορές χαράς και αυθορμητισμού. Είναι πολύ πιθανόν αρχικά να σπαταλήσει και να σκορπίσει, ωστόσο δεν θα φτάσει στο σημείο να ξεφύγει και να ξεμείνει.

Έχει τα όρια του, συνειδητά θα ξοδεύσει και συνειδητά θα επενδύσει, αφού περάσει η αρχική περίοδος της διασκέδασης και της ανεμελιάς, το δεύτερο στάδιο θα είναι η επένδυση και ο πολλαπλασιασμός. Είναι έξυπνος και διορατικός, δεν του λείπει το εμπορικό πνεύμα, θα ψάξει και θα βρει τρόπο να διατηρήσει τα ψηλά του εισοδήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αποταμιευτικός είναι ο χαρακτήρας του Καρκίνου, όταν θα πέσουν ξαφνικά χρήματα στα χέρια του το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να τα διασφαλίσει, να τα διατηρήσει ακέραια, σκοπός του θα είναι να μην υπάρχει ο φόβος της απώλειας.

Σε ένα δεύτερο στάδιο θα καταναλωθούν κάποια ποσά σε αγορές ψυχολογίας, δηλαδή θα φροντίσει να αποκτήσει αυτό που μπορεί να του ανεβάσει την ψυχολογική του διάθεση, δεν θα φτάσει όμως στο σημείο της υπερκατανάλωσης.

Παρά το ότι θα αποκτήσει χρήματα και θα αποποιηθεί την μιζέρια, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν και κρούσματα τσιγγουνιάς. Σε γενικές γραμμές ένας Καρκίνος δεν θα αλλάξει χαρακτήρα και βασικές επιθυμίες, τα χρήματα θα τον βοηθήσουν απλά να σταθεροποιηθεί και να απεγκλωβιστεί από τις μεγάλες ανασφάλειες.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι λάτρης του εντυπωσιασμού, θέλει να κερδίζει τα βλέμματα, τις εντυπώσεις, τα θετικά σχόλια, του αρέσει να τον θαυμάζουν και να τον ζηλεύουν. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν νιώσει οικονομικά εύρωστος θα είναι να προβεί σε αγορές εντυπωσιασμού και θαυμασμού. Αγαπάει την χλιδή, θέλει να ανήκει στα ανωτέρα στρώματα και έχει μέσα του την ανάγκη να είναι και να φαίνεται βασιλιάς.

Το χρήμα και ο πλούτος αλλάζουν την συμπεριφορά ενός Λέοντα, θα πέσει σε υπερβολές και εκεί είναι που συχνά χάνει το παιχνίδι, παγιδεύεται στον αυτοθαυμασμό, στην αλαζονεία και στην φιλαρέσκεια του. Είναι πολύ πιθανόν να ενισχυθούν οι ηγετικές του τάσεις, κάποιες πράξεις του άμεσα ή έμμεσα θα στοχεύουν στον εξουσιασμό, θα τοποθετήσει τον εαυτό του σε μια ψηλότερη θέση έναντι των υπολοίπων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Χρήσιμα είναι τα χρήματα για έναν Παρθένο, όσο πιο πολλά τόσο καλύτερα για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα σταθερό οικονομικό έδαφος. Δεν αγαπάει τις υπερβολές, σε πολλές περιπτώσεις δεν του αρέσει να φαίνεται αυτό που έχει ή αυτό που είναι, δεν αποκλείεται λοιπόν να αποκτήσει χρήματα και να μην το μάθει κανείς.

Είναι μεθοδικός και οργανωτικός, αγαπάει την τάξη και την ισορροπία, συνεπώς στόχος του θα είναι να οργανώσει καλυτέρα τη ζωή του, να επενδύσει για να πολλαπλασιάσει και να αγοράσει για να κατοχυρώσει. Τα χρηματικά του ποσά θα τα εναποθέσει σε σίγουρες αγορές ίσως ακίνητα ή γη, οι επιχειρηματικές του κινήσεις δεν θα έχουν πολύ μεγάλο ρίσκο. Σε γενικές γραμμές ο Παρθένος δεν αλλάζει χαρακτήρας όταν αποκτά χρήματα, θα αλλάξει κάποιες συνήθειες όχι όμως προσωπικότητα.

ΖΥΓΟΣ

Θα την χάσει την ισορροπία του ένας Ζυγός τη στιγμή που θα βρεθούν αρκετά χρήματα στα χέρια του, δεν αποκλείεται να πέσει στην παγίδα της αλόγιστης κατανάλωσης, θα κάνει δώρα εντυπωσιασμού, δεν θα λείψουν και οι αψυχολόγητες αγορές.

Αρκετά χρηματικά ποσά θα φύγουν στον καλλωπισμό και στη διακόσμηση, είναι αρκετές εκείνες οι φορές που ο Ζυγός αρέσκεται να επιδεικνύει. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να φροντίσει για την διασκέδαση και την ψυχαγωγία του, σε πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις θα φύγουν αρκετά χρήματα.

Ο τρόπος σκέψης του δεν είναι επενδυτικός, για να μην χάσει τελείως το παιχνίδι και γυρίσει πίσω στο μηδέν θα χρειαστεί δίπλα του έναν οικονομικό σύμβουλο. Τα πολλά χρήματα δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον χαρακτήρα ενός Ζυγού, ωστόσο οι επιπτώσεις θα είναι κυρίως εσωτερικής μορφής.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ασπίδα τόξο και βέλος είναι για έναν Σκορπιό το χρήμα, το βλέπει σας πολεμικό όπλο αμυντικό και επιθετικό μαζί. Θα οχυρωθεί επαγγελματικά, θα νιώσει πως έχει την δύναμη να ανταγωνιστεί και να νικήσει σε μάχες ισχύος.

Σε αυτή την περίπτωση είναι που παγιδεύεται και γίνεται θύμα ανταγωνιστικότητας, φθείρει την ψυχολογία του, ξεχνά την ανθρωπιστική πλευρά του χαρακτήρα του. Είναι πολύ πιθανόν ο ξαφνικός πλούτος να αρρωστήσει ψυχικά έναν Σκορπιό, η μυστικοπάθεια, η καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης που είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά, θα γυρίσουν μπούμερανκ.

Δεν αποκλείεται να αρχίσει να ταλαιπωρείται από τον φόβο της ξαφνικής απώλειας, την εκμετάλλευσης από τρίτους, ή της εξαπάτησης από επιτηδευμένα άτομα. Το ξαφνικό χρήμα αλλάζει τον χαρακτήρα ενός Σκορπιού, είναι πολύ πιθανόν να γίνει ακόμα πιο σκοτεινός.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης όταν θα δει χρήματα μπροστά του αρχικά θα ξοδέψει με χαρά και έντονο ενθουσιασμό. Μεγάλα χρηματικά ποσά θα φύγουν σε ταξίδια, χόμπι, αυτοκίνητα και οτιδήποτε αλλά υλιστικό μπορεί να του ανεβάσει τη διάθεση.

Επειδή αγαπάει τη δράση και την περιπέτεια σε ένα πρώτο στάδιο θα φροντίσει να ικανοποιήσει τις φυσικές του τάσεις, τις μεγάλες του αγάπες και τα κρυμμένα του απωθημένα. Σε ένα δεύτερο ίσως και τρίτο στάδιο θα ενισχύσει τις επαγγελματικές του δυνατότητες με την έννοια του ότι θα προσπαθήσει να κλείσει θέματα που του δημιουργούν ανασφάλειες. Θα αγοράσει τα επιπλέον απαραίτητα για τον εργασιακό του εξοπλισμό, το θέμα όμως είναι πως θα αργήσει να σκεφτεί την εξέλιξη, την επέκταση και την κατοχύρωση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι από τους χαρακτήρες που όσο πιο πολλά βγάζει, τόσο πιο πολλά θέλει να βγάζει, εγκλωβίζεται στην κατάκτηση του κέρδους, γίνεται υποχείριο του πολλαπλασιασμού, ανήκει στις περιπτώσεις που μπορεί να γίνει υπηρέτης του χρήματος. Τον εξιτάρει η απόκτηση η κατάκτηση, η αύξηση, είναι πολύ πιθανόν να προσκολληθεί στο αντικείμενο ‘λεφτά’ και να αποκοπεί από τα υπόλοιπα.

Ο Αιγόκερως είναι από τους χαρακτήρες που κάποια στιγμή ένα γεγονός τον ξυπνά και τότε είναι που σηκώνεται απότομα και όχι ελεγχόμενα. Αυτό είναι το σημείο που ίσως να αρχίσει να ξοδεύει αλόγιστα, να γίνει θύμα ανταγωνιστικής κατανάλωσης. Βέβαια δεν ξεχνά ποτέ πως του αρέσει η ασφάλεια και η κατοχύρωση, θα κάνει ώριμες και έξυπνες αγορές που να μπορούν να διασφαλίσουν την περιουσιακή του σταθερότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος ως ζώδιο του αέρα με το χρήμα θα πάρουν αέρα τα μυαλά του, θα επιδοθεί με έντονο ενθουσιασμό και αισιοδοξία σε αυτά τα πρωτοποριακά και ασυνήθιστα που από χρόνια έχει στο μυαλό του. Θα δώσει πολλά χρήματα σε ιδέες, σκέψεις, εγχειρήματα, αδιαφορώντας αν το αποτέλεσμα θα του φέρει εισπράξεις.

Όταν ο Υδροχόος έχει λεφτά στα χέρια του επικεντρώνεται στο να υλοποιήσει τις φαεινές κατά αυτόν ιδέες, το πάθος του δεν θα τον αφήσει να ακούσει συμβουλές, δεν θα υπολογίσει τα δεδομένα ή τους αστάθμητους παράγοντες, δεν θα παραδειγματιστεί από τα λάθη κάποιων ανάλογων κινήσεων. Ο πλούτος αλλάζει τον χαρακτήρα ενός Υδροχόου, χάνει τις ισορροπίες του, πολλές φορές χάνει και τον δρόμο του, ενισχύεται η επιπόλαια και εφηβική πλευρά της προσωπικότητας του. Είναι θετικό το διάστημα για σένα;

ΙΧΘΥΣ

Ένας Ιχθύς είτε έχει χρήματα είτε δεν έχει, είτε υπάρχει ευχέρεια είτε όχι, η φαντασία του παραμένει ακλόνητη, οπότε οι διαφορές στον χαρακτήρα του δεν είναι ανατρεπτικές, σε γενικές γραμμές δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον πλουτισμό. Θα χαρεί, θα ενθουσιαστεί, σε πρώτο στάδιο θα ικανοποιήσει τις παραμυθένιες του επιθυμίες, ωστόσο δεν θα γίνει θύμα της αύξησης ή της υπερκατανάλωσης.

Ως χαρακτήρας είναι ανασφαλής και στην περίπτωση του ξαφνικού πλουτισμού αυτό το χαρακτηριστικό του τον σώζει. Θα δειλιάσει να ξοδέψει αλόγιστα, θα σκεφτεί την αποταμίευση, και γενικότερα θα καταφύγει σε τρόπους εξασφάλισης. Δεν θα χάσει την συγκαταβατικότητα και την ανεκτικότητα που διαθέτει, θα παραμείνουν ακέραια τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας του.