ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗ

Η πορεία του Χάρη σαν συνθέτης και τραγουδιστής, είναι, κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη. Γεννήθηκε με καθοριστικά γι’αυτόν γονίδια σαν γιος του Γιάννη Πάριου και μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον με πλούσια μουσικά ερεθίσματα.

Η πρώτη του επαφή με τη δισκογραφία έγινε στην τρυφερή ηλικία των έντεκα ετών με τη σύνθεση του “Πιο Καλή η Μοναξιά” που ερμήνευσε μαζί με τον πατέρα του. Το πηγαίο ταλέντο του φρόντισε ωστόσο να το καλλιεργήσει με τις ανάλογες μουσικές σπουδές. Βρέθηκε στη Βοστόνη απ’ το 1991 ως το 1994 σπουδάζοντας την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη μουσική. Επιστρέφοντας είχε ήδη έτοιμη τη μουσική για το δίσκο του Γιάννη Πάριου “Παρέα Με Το Χάρη” που κυκλοφόρησε το 1995.

-Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλάι του Γιάννη Πάριου και του Στέλιου Ρόκκου στην Πύλη Αξιού (Θεσσαλονίκη) την Ανοιξη του 1999 και τον επόμενο χειμώνα πλάι στο πλευρό του Γιάννη Πάριου στον Διογένη.

– Το 2000 κυκλοφόρησε το cd-single “Προκαταβολικά” και λίγο καιρό μετά το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Aδέσποτες Oι Nύχτες” σε μουσική δική του και στίχους του Γιάννη Πάριου, του Αντώνη Ανδρικάκη, του Αρη Δαβαράκη, του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και της Ναταλίας Γερμανού.

– Το 2002 κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ “Αδυναμία Μου”, ένα album γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις! Υπέροχα νέα κομμάτια, δύο τρυφερές διασκευές και το πολυαναμενόμενο “Τραγούδι του Χάρη Νο 4” (Σ’ευχαριστώ).
-Την ίδια χρονιά ξεκινά τις εμφανίσεις του στο Rex, με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τη Δέσποινα Βανδή, και μοιράζεται με το κοινό επιτυχίες παλιές και νέες, ενώ τα ντουέτα που έχει συμπεριλάβει, αποτελούν δύο γλυκές πινελιές στο λαϊκό πρόγραμμα του κέντρου.

– Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, ο Χάρης Βαρθακούρης επιοστρέφει δισκογραφικά με το cd single “Φώναξε πιο δυνατά” που κυκλοφορεί από τη Sony BMG.

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Αποστολος Ακριώτης