Την απέλυσαν γιατί ήπιε μπύρες πριν την δουλειά της και πήρε αποζημίωση 6.300 ευρώ

Εργοστάσιο θαλασσινών στην Βρετανία απέλυσε εργαζόμενη γιατί εννιά ώρες πριν τη βάρδιά της είχε πιει μπύρες. Το δικαστήριο όμως τη δικαίωσε πανηγυρικά και της επιδικάστηκε αποζημίωση 6.300 ευρώ.

Το περιστατικό – σύμφωνα με τη Sun – σημειώθηκε στο Λίβινγκστον της Βρετανίας και η Malgorzata Krolik εργαζόταν στο εν λόγω εργοστάσιο θαλασσινών για 11 ολόκληρα χρόνια.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, είχε καταναλώσει τρεις μπύρες στις 5 το πρωί και έφτασε στο εργοστάσιο για την βάρδια της, η οποία ξεκινούσε στις 14:00 το μεσημέρι.

Η Malgorzata Krolik κλήθηκε σε ένα meeting προσωπικού και παραδέχθηκε στα αφεντικά της ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, σημειώνοντας όμως είχε πιει τρεις μπύρες νωρίς το πρωί και μάλιστα προσφέρθηκε να κάνει αλκοτέστ για να αποδείξει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα αφεντικά της είπαν ότι δεν ήταν απαραίτητο αφού παραδέχθηκε ότι είχε πιει και ότι η εταιρεία δείχνει «μηδενική ανοχή» σε ότι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ από τους υπαλλήλους.

Αρχικά η Malgorzata Krolik, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, τέθηκε σε αναστολή και αργότερα απολύθηκε.

Το δικαστήριο όμως τη δικαίωσε πανηγυρικά καθώς έκρινε ότι ουσιαστικά ήταν σαν να είχε καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και άρα οι κατηγορίες των αφεντικών της ότι ήταν επικίνδυνη για την προσωπική της υγεία και ασφάλεια αλλά και για τους συναδέλφους της ήταν αβάσιμες.

Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης στην Malgorzata Krolik αποζημίωση 6.300 ευρώ