Τι να αποφύγετε στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και όσοι δεν έχετε στολίσει ακόμη, είναι μάλλον καιρός να το κάνετε. Πώς θα φτιάξετε όμως, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας;

Όσον αφορά στην διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή μεταξύ εορταστικού και τρομακτικού…

Μπορεί φέτος, να θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να ετοιμάσετε ένα εναλλακτικό δέντρο με μπαλόνια και γιρλάντες αντί για το συνηθισμένο, ή να στολίσετε μια σκάλα αντί για δέντρο. Αν όμως, επιλέξετε την κλασική διακόσμηση, καλό είναι να το κάνετε σωστά.

Perierga.gr - Τι να αποφύγετε για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τα λάθη που κάνεις στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου

1: Πολλές γιρλάντες
Οι γιρλάντες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να δίνουν μια όμορφη τελική πινελιά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά πολλές. Σύμφωνα με την Κάρλεν Ντάφι, η γνεική ιδέα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι ένα δέντρο που θέλει βέβαια να δείξει κάτι, αλλά να μην κυριαρχεί μέσα στον χώρο.

«Το πρόβλημα με τις γιρλάντες είναι πως τείνουν να συγκεντρώνουν την προσοχή με αποτέλεσμα κανείς να μην παρατηρεί τα στολίδια που με τόσο κόπο βάλατε στο δέντρο σας» όπως είπε. Αν πάλι δεν μπορείτε να φανταστείτε δέντρο χωρίς γιρλάντες, τότε η ειδικός στην διακόσμηση προτείνει να είναι ελάχιστες ή ακόμη καλύτερα να μην υπάρχουν καθόλου, ώστε να «λάμψουν» τα άλλα στολίδια.

2: Χαλαρώστε με το χρώμα

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε με την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα έχει στολίδια συγκεκριμένων χρωμάτων και όχι όλα τα χρώματα της ίριδας. Όπως λέει η ειδικός, προτού ξεκινήσετε να στολίζετε το δέντρο σας, αναλογιστείτε ποια θα είναι η φετινή σας χρωματική παλέτα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια παραδοσιακή παλέτα, όπως το κόκκινο και το πράσινο ή κάποιες παστέλ αποχρώσεις για μια πιο «σύγχρονη πινελιά».

3: Αποφύγετε τα φτηνά πιαστράκια των χριστουγεννιάτικων μπαλών
Ενώ οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μπορεί να είναι οικονομικές, το πρόβλημα πολλές φορές έγκειται στα πιαστράκια από τα οποία κρέμονται στο δέντρο, με αποτέλεσμα να πέφτουν τακτικά. Για να το αποφύγετε αυτό, η Κάρλεν προτείνει να τα αντικαταστήσετε με απλό συρματάκι που μπορείτε να τα κρεμάσετε στα κλαδιά, χωρίς τον κίνδυνο να πέσουν κάθε φορά που το ακουμπάτε. «Θα χαρείτε πολύ που το κάνατε εάν κάποια περίεργα παιδικά χέρια θελήσουν να πιάσουν αυτά τα στολίδια και να παίξουν μαζί τους».

4: Αποφύγετε τα πολύχρωμα λαμπιόνια
Όταν πρόκειται για την προσθήκη φώτων στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορεί να ανήκετε σε εκείνη την ομάδα ατόμων που λατρεύει τα πολύχρωμα λαμπιόνια. Από την μία πλευρά, μπορεί να προσθέτουν μια πιο εορταστική πινελιά, από την άλλη όμως, είναι λίγο κιτς. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας, χωρίς να θυσιάσετε αυτή την ιδιαίτερη λάμψη, προτιμήστε φωτάκια με λευκό χρώμα.

5: Πείτε όχι στα φθηνά πλαστικά μπιχλιμπίδια
Πολλά καταστήματα προσφέρουν φθηνές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, όμως αυτές, γενικά, δεν διαρκούν και αν τα στολίδια σας πέσουν στο έδαφος, μπορεί να σπάσουν.

Η ειδικός λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να πετάξετε επιπλέον χρήματα για την αγορά δαπανηρών στολιδιών, ωστόσο αν θέλετε στολίδια που να διαρκούν στον χρόνο προτιμήστε κάποια που είναι φτιαγμένα από ύφασμα ή ένα ανθεκτικό υλικό ή φτιάξτε ακόμη και μόνοι σας κάποια.