Το νησί στην Ιαπωνία όπου η αναλογία ανθρώπων-γατών είναι 1-6!

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάποιο μέρος στον κόσμο που ο ανθρώπινος πληθυσμός να είναι κατά πολύ λιγότερους από τους τετράποδους κατοίκους του; Αυτό ισχύει για ένα μικροσκοπικό νησί στην Ιαπωνία, πραγματικό «παράδεισο» για τους λάτρεις της γάτας.

Ο λόγος για το νησί Aoshima, γνωστότερο στους τουρίστες και ως «Cat Island» (Νησί της Γάτας).

Η Ιαπωνία έχει στην πραγματικότητα πολλά νησιά που φαίνεται να έχουν κατακτηθεί από αιλουροειδή, ωστόσο στο συγκεκριμένο νησί συμβαίνει κάτι αρκετά παράδοξο. Η αναλογία γατών και ανθρώπινου πληθυσμού είναι 6 προς 1!

Στο Aoshima περισσότερες από εκατό γάτες τριγυρνάνε στο νησί, ξεκουράζονται σε εγκαταλελειμμένα σπίτια ή απολαμβάνουν τις «βόλτες» τους στον μοναδικό οικισμό, ένα ήσυχο ψαροχώρι με λιγοστούς κατοίκους.

Οι γάτες αρχικά μεταφέρθηκαν στο νησί για τον έλεγχο της εξάπλωσης των τρωκτικών στα αλιευτικά σκάφη, ενώ η αξιοσημείωτη άνοδος του πληθυσμού τους είναι πιθανότατα πιο πρόσφατη.

Σύμφωνα με το ranker.com και όσα αναφέρει η Japan Daily Press, οι γάτες άρχισαν να αναπαράγονται σαν τρελές στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Λίγοι άνθρωποι ζούσαν τότε στο Aoshima -ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει μειωθεί από τότε που η αλιεία σαρδέλας εξαντλήθηκε και οι θέσεις εργασίας μετακινήθηκαν σε πόλεις, προκαλώντας πτώση της ανθρώπινης παρουσίας στο νησί- κάτι που σημαίνει ότι λιγότερες γάτες είχαν στειρωθεί ή ψεκαστεί.

Στο νησί, υπάρχει μια καθορισμένη περιοχή σίτισης κοντά στο κέντρο της κοινότητας του νησιού, μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, όπου επιτρέπεται στους επισκέπτες του να ταΐζουν τους τετράποδους κατοίκους του.

Το Aoshima δεν έχει σχεδιαστεί για τουρίστες, γι’ αυτό και δεν διαθέτει ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα ή ακόμη και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Οι επισκέπτες πρέπει να φέρουν το δικό τους φαγητό και ποτό και να πάρουν μαζί τους όλα τα σκουπίδια τους.

Το νησί του μόλις ενάμιση χιλιομέτρου είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θαλάσσης, με φέρι που αναχωρεί μπροστά από το σταθμό JR Iyo-Nagahama στο Port Nagahama, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 30 λεπτά.