Χαμός με τις αγορές προφυλακτικών στη Ρωσία – Σπεύδουν να προμηθευτούν γιατί φοβούνται ελλείψεις

Η ζήτηση για προφυλακτικά έχει εκτοξευθεί στα ύψη στη Ρωσία εν μέσω φόβων για απότομες αυξήσεις των τιμών και ελλείψεις που προκαλούνται από τις δυτικές κυρώσεις, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η κυρίαρχη βρετανική εταιρεία Reckitt -κατασκευαστής της Durex και άλλων εμπορικών σημάτων- συνεχίζει να εμπορεύεται στη χώρα, ακόμη και όταν καταγγέλλει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «ασυνείδητο». Σύμφωνα με τη Mirror, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής της χώρας Wildberries είδε τις πωλήσεις προφυλακτικών να κάνουν άλμα 170% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου σε σύγκριση με πέρυσι.

Η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων 36,6 ανέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 26%. Συνολικά, σημειώθηκε αύξηση 32% στην αξία των αγορών προφυλακτικών από τα φαρμακεία σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Και τα σούπερ μάρκετ δήλωσαν ότι οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 30%, ανέφερε η RBC.

Οι Ρώσοι στοκάρουν παρά τις αυξήσεις τιμών

Η Yesenia Shamonina, συνιδιοκτήτρια του sex shop Prezervativnaya, δήλωσε: «Οι άνθρωποι αγοράζουν για το μέλλον, παρά το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τις τιμές». Το κόστος για τον καταναλωτή είχε αυξηθεί έως και 50% ανάλογα με τη μάρκα, είπε.

Τα καταστήματα αναγκάζονται να μετακυλήσουν τις αυξήσεις των τιμών που προκαλούνται από τη βύθιση της αξίας του ρωσικού ρουβλίου έναντι των βασικών δυτικών νομισμάτων. Αυτό οφείλεται στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην οικονομία του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή του στην Ουκρανία.

Μια πηγή της βιομηχανίας δήλωσε ότι ενώ το Latex προέρχεται από χώρες που δεν εφαρμόζουν κυρώσεις, πρέπει να αγοράζουν σε δυτικά νομίσματα τα οποία είναι πλέον πολύ πιο ακριβά .

Τα προφυλακτικά ως μέσο προπαγάνδας.


Ο σεξολόγος Yevgeny Kalgavchuk προέτρεψε τους Ρώσους να χρησιμοποιούν “καλά προφυλακτικά” από «φιλικές χώρες» και όχι εκείνα που κατασκευάζονται στις δυτικές αγορές που επιβάλλουν κυρώσεις.

Ο εμπειρογνώμονας επιχειρήσεων Pavel Spichakov δήλωσε ότι το 95% της αγοράς προφυλακτικών στη Ρωσία ανήκει σε ξένες εταιρείες. «Μια αγγλική εταιρεία Reckitt, η οποία παράγει τις μάρκες Durex, Contex, Hussar και άλλες, κατέχει πάνω από το 60 τοις εκατό αυτής», είπε.

Δεν περίμενε ότι η Reckitt θα αποχωρήσει παρά την αποχώρηση από τη Ρωσία άλλων δυτικών εταιρειών.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr