10 ξεκαρδιστικά παιδικά γράμματα στον Άγιο-Βασίλη

Τα παιδιά εκφράζονται όπως ακριβώς σκέφτονται, χωρίς να «φιλτράρουν» το τι θα πουν ή το τι θα γράψουν. Έτσι, κάποιες φορές ο αυθορμητισμός τους καταλήγει να είναι τουλάχιστον… αστείος και πολύ χαριτωμένος!

Και φυσικά, ο Άγιος-Βασίλης δεν την γλυτώνει- απόδειξη είναι τα αυθόρμητα γράμματα που του στέλνουν τα πιτσιρίκια.

Απολαύστε κάποιες από τις πιο αστείες επιστολές που έχει λάβει ο γενειοφόρος άγιος τα τελευταία χρόνια και σπεύστε ν’ αναζητήσετε τα παλιά γράμματα των παιδιών σας!

Κάποια παιδιά σκέφτονται πρώτα τους γονείς τους

Έχετε ξανακούσει παιδί να ζητάει χριστουγεννιάτικα δώρα για… τους γονείς του; Μόνη του επιθυμία να δει από κοντά τον Ρούντολφ. Εδώ μάλλον θα απογοητευτεί!

«Άγιε μου Βασίλη, να ξεκουραστείς.»

Ποιος είπε ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την εξάντληση των μεγάλων; Την αναγνωρίζουν και μάλιστα τους προτείνουν τρόπους για να την εξαφανίσουν, και ειδικά αν πρόκειται για τον αγαπημένο τους Άγιο-Βασίλη. Κουβέρτα, μπουφάν και ζεστό καφεδάκι για τον αγαπημένο άγιο των λιλιπούτειων φίλων μας.

«Φέρε αγάπη»

«Είσαι ωραίος και χοντρούλης και σε πάω!». Τελικά, τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους να τα λένε όλα σε μία μόνο πρόταση. Και η πρωτοτυπία του μικρού Γιώργου δεν τελειώνει εδώ: αντί για δώρο, ο φίλος μας ζητάει από τον πιο γλυκό γερούλη του κόσμου να φέρει αγάπη! Πόσο συγκινητικές μπορεί να είναι δύο απλές φράσεις…

«Στειλ’ το εσύ και θα έρθει αυτό…»

Προφανώς, το δώρο θα βρει τον δρόμο του, δεν έχει ανάγκη. Έτσι, το παιδί καθησυχάζει τον Άγιο να μην φοβάται ότι μπορεί να «παραπέσει». Μάλλον έχει δίκιο, λογικά θα το βρήκε ανήμερα των Χριστουγέννων κάτω απ’ το δέντρο.

Τα πιο λιτά δώρα!

«Αγαπημένε μου Άγιε- Βασίλη, με λένε Jacob και θα ήθελα πολύ να μου φέρεις ένα… λουκάνικο!»

… ή ένα κοτόπουλο με την λαχταριστή γέμισή του!

Οι γονείς τους σίγουρα θα χάρηκαν που δεν χρειάστηκε να ξοδέψουν πολλά χρήματα για το δώρο του παιδιού τους αυτά τα Χριστούγεννα.

«Όταν τελειώσεις με τα μπισκότα, φάε τις βιταμίνες!»

Το ότι ο Άγιος-Βασίλη είναι λίγο… ευτραφής είναι προφανές. Το ότι λογικά θα τρώει πολλή ζάχαρη επίσης. Γι’ αυτό, το παιδί αποφάσισε να του δώσει μία μικρή, αλλά σημαντική διατροφική συμβουλή: «Αγαπημένε μου ‘Αγιε Βασίλη, όταν τελειώσεις με τα μπισκότα, φάε βιταμίνες!»

Φανταστείτε τι «κουμάντο» θα κάνει στους γονείς της η μικρή Ella.

Φύγε πριν ξυπνήσω.

«Αγαπημένε μου Άγιε-Βασίλη, σε παρακαλώ πολύ να φύγεις πριν τις έξι γιατί τότε χτυπάει το ξυπνητήρι μου και πρέπει να σηκωθώ.

Υ.Γ: η κάλτσα για να βάλεις το δώρο μου είναι στ’ αριστερά!»

Να και ένα πιτσιρίκι που «σέβεται» την δουλειά του άντρα που χαίρεται όσο κανένας άλλος να κάνει δώρα. Δεν ζητάει να τον γνωρίσει γιατί ξέρει ότι ο Άγιος-Βασίλης προτιμά όταν έρχεται μην τον βλέπει κανείς… για να μην καταλάβει το παιδί ότι είναι ο μπαμπάς του!

Του απαγορεύει να φάει μπισκότα!

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Πιστεύω ότι είσαι χοντρούλης και δεν θα σου αφήσω μπισκότα γιατί η γυναίκα σου, η Αγιο-Βασίλαινα, είπε ότι έχεις αρχίσει δίαιτα. Δεν πρέπει να παίρνεις έτοιμο φαγητό ούτε να τρως πολύ τώρα που ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό, φέτος αποφάσισα να σου αφήσω λαχανικά και άπαχο γάλα. Ελπίζω να αδυνατίσεις γιατί έχεις πολλή δουλειά και αρχίζω να σκέφτομαι τους ταράνδους που θα πρέπει να κουβαλούν το έλκηθρο με τα δώρα και εσένα.

Ελπίζω να μου έφερες όλα όσα ζήτησα. Και επειδή μάλλον δεν θα σε πετύχω φέτος, εύχομαι να τα πούμε από κοντά του χρόνου!»

Ο πιο γλυκός τρόπος να σε προσέξει ένα παιδί! Είναι σίγουρο ότι ακόμα και ο ίδιος ο Άγιος-Βασίλης δεν παρεξηγήθηκε…

«Μην ξεχάσεις τις μπαταρίες!»

Αγαπημένε μου Άγιε-Βασίλη,

Αν φέτος μου φέρεις δώρο που λειτουργεί με μπαταρίες, μην ξεχάσεις να μου φέρεις τις… μπαταρίες!»

Όσο αστείο και αν είναι, πόσο δίκιο έχει αυτό το παιδί. Δεν σας έχει τύχει να αγοράσετε ένα δώρο, να το δίνετε με χαρά στο παιδί, εκείνο να το ανοίγει με ανυπομονησία και τελικά να μην μπορεί να λειτουργήσει γιατί έχετε ξεμείνει από μπαταρίες; Κάτι ήξερε ο μπόμπιρας που το έγραψε…

«Θέλω το σπίτι της Barbie και ένα γουρουνάκι»

Αγαπημένε μου Άγιε-Βασίλη,

«Ήμουν πολύ καλό κορίτσι φέτος, γι’ αυτό θέλω το σπίτι της Barbie, που έχει και η φίλη μου η Macy, ένα i-pad, ένα κουτί με τάκος και ένα γουρουνάκι για κατοικίδιο.»

Πολλά και διαφορετικά δώρα ζητάει η μικρή Macy. Μάλλον ξέρει ότι μία ποικιλία πάντα χρειάζεται!