20 ατάκες από σίριαλ που έγιναν inside jokes στις παρέες

Σήμερα θα παίξουμε ένα παιχνίδι, εγώ θα λέω μία φράση κι εσύ θα βρίσκεις από ποιο ελληνικό σίριαλ τη μάθαμε. Είναι βέβαιο ότι τις περισσότερες, τις χρησιμοποιούμε όλοι αρκετά συχνά, ξεχνώντας ότι δεν είναι «φράσεις του λαού», αλλά «φράσεις της τιβι». Τις αγαπήσαμε, τις βάλαμε στις παρέες μας, τις δοξάσαμε όπως τους έπρεπε.

1. «Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η χωριάτισσα;»- Το σημάδι του έρωτα.

Αυτή η ατάκα άφησε εποχή, από τότε έχει ειπωθεί πολλές φορές με το ίδιο διαπεραστικό βλέμμα. Δε σε νοιάζει αν τον λένε Κώστα, Γιάννη, Πέτρο, αν η κοπέλα στην οποία αναφέρεσαι είναι όντως από χωριό, οριακά δε σε αφορά αν τον γουστάρει. Αξίζει να ειπωθεί μόνο και μόνο για το ειρωνικό ύφος και το τίναγμα μαλλιού.

2. «Μοναδική μου αγάπη»- Κωνσταντίνου κι Ελένης

Μπροστά απ’ αυτήν τη φράση χωράνε όλα τα ονόματα, κάθε βαθμός συγγένειας και πιθανής συνεργασίας. Ο Μάνθος κι όλες εκείνες οι μοναδικές του αγάπες, έδωσαν λύσεις σε πολλούς ανθρώπους εκεί έξω.

3. «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»- Σ’ αγαπώ μ’αγαπάς

Ευθεία ερώτηση, ξεκάθαρος προβληματισμός, εμφανής αγανάκτηση, κεκαλυμμένο άγχος. Η Δήμητρα δεν άφηνε ούτε μισή αφορμή να πάει χαμένη και να μη θέσει το αιώνιο μεν, αναπάντητο δε, ερώτημά της.

4. «Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη!»- Love sorry

Να μία καλή απάντηση που μπορεί να δοθεί στην παραπάνω ερώτηση. Κοίτα να δεις τελικά που υπήρχε ωραίος και τίμιος τρόπος ν’ αποφεύγεις τις προσωπικές ερωτήσεις απ’ το 1994.

5. «Φώτη πιάσε μια μπίρα!»- Ευτυχισμένοι μαζί

Εγώ αυτό το λέω και στον εαυτό μου, μόνη μου, με ανάλογο ύφος βαριάς κούρασης. Μου φέρνω, μ’ ευχαριστώ και την απολαμβάνω κιόλας. Μην γκρινιάζετε «ρε γατούλες», έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο αποφθέγματα του Μάκη και με κέρδισε η αδυναμία μου στη μπίρα. ‘Σχωράτε με και πιείτε μία στην υγειά μου!

6. «Μαρούσκα, το εβιάν!»- Δύο ξένοι

Σε μεγάλη σύγχυση όμως, χρειάζεσαι το εβιάν ασυζητητί, που ανάθεμα κι αν ξέραμε τότε τι ήταν. Επειδή όμως το ζητούμενο είναι να έχεις το ύφος παίρνεις μπουκαλάκι, βάζεις νεράκι, ψεκάζεις παντού και προσποιείσαι ότι νιώθεις καλύτερα. Και τι να κάνεις, να πανικοβληθείς;

7. «Πάω να κοιμηθώ γιατί κουράστηκα που ξύπνησα»- Είσαι το ταίρι μου

Υπναράδες όλου του κόσμου, επαγγελματίες του αράγματος, ο Λάζαρος είναι και θα είναι ο παντοτινός αρχηγός σας. Ο ύπνος, το καθισιό, η ξάπλα και οι έξυπνες λύσεις σε όλα τα προβλήματα τού έδωσαν δικαιωματικά μία θέση στην καρδιά μας.

8. «Άτε να χαθείς, άτε να χαθείς»- 50-50

Ο Νικηφόρος ήταν η αφορμή για τους μπαμπάδες να γίνουν ακόμα πιο προστατευτικοί με τις κόρες τους, οι γαμπροί να φάνε κάποια αγαπησιάρικα χαστουκάκια και ζευγάρια με διαζύγιο να παντρευτούν ξανά. Φιλική συμβουλή, μη μετρήσετε πόσες φορές λέει «παιδί μου, παιδί μου» στα επεισόδια, είναι πάνω από 789 και κάτω από 932. Εγώ δεν ξέρω, μία φίλη μου…

9. «Δεν είμαι εγώ κακιά, οι άλλοι είναι ηλίθιοι»- Singles

Η Ράνια με τις ατάκες και τις θεωρίες της, καθιερώθηκε ως κακιά, στριμμένη και ξινή στη συνείδησή μας. Προβλημάτισε όμως, μας έκανε να γελάσουμε και να ταυτιστούμε. Από μένα είναι ναι, χωρίς τον παραμικρό φόβο και με ισχυρό πάθος. Δε φταίμε οι Ράνιες όλου του κόσμου, οι άλλοι μας προκαλούνε. Όχι, δε με λένε Ράνια.

10. «Βιργινία, δεν είσαι σωστή συνάδελφος»- Παρά πέντε

Με πολύ ύφος σου λέω τώρα, στο γνωστό σκηνικό που κάποιος συνάδελφος σε μπλέκει καθημερινά σε μπελάδες, δε μιλάς κι όταν σε φτάνει στ’ άκρα, κάνεις έναν τρομερά δυναμικό μονόλογο στον καθρέφτη του σπιτιού σου, αλλά τελικά οριακά θίγεις τη λανθασμένη προσέγγιση συναδελφικότητας του άλλου. Πετσόκομμα, όχι αστεία.

11. «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!» Της Ελλάδος τα παιδιά

Ο ρόλος μύθος, με το στιβαρό όνομα, ο Χλαπάτσας και οι απολαυστικές αιφνίδιες εμφανίσεις του. Στο ίδιο team με την Αμαλία πιο πάνω, είναι άνθρωποι που δεν κινδυνεύεις απ’ αυτούς, όποια ατάκα κι αν ξεστομίσουν.

12. «Αμάν, ο Χάνιμπαλ, Φστ!» Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαίμη 

Είναι το συνθηματικό για εκείνον που θέλεις να αποφύγεις, που δε θέλεις με τίποτα να δεις, για εκείνον που κάπως φοβάσαι. Συνοδεύεται με το ανάλογο σφύριγμα και με τρέξιμο προς πάσα κατεύθυνση.

13. «Μη Μένιο μ’ ενοχλεί!»- Δύο ξένοι

Το γνωστό «τραβάτε με κι ας κλαίω» δηλαδή, που θέλεις ο άλλος να συνεχίσει να κάνει, ακριβώς αυτό που ξεκίνησε. Προσοχή, το λες και παραμένεις στη θέση σου, δεν προσπαθείς να φύγεις. Ο Μένιος και ο κάθε Μένιος δε σταμάτησε ποτέ να ενοχλεί κι έτσι η ζωή συνεχίζεται.

14. «Κόβεται το σ ε ξ;» Στο παρά πέντε

Περνάω στη Θεοπούλα που σαν άλλος ροκ σταρ ή ξεχασμένο παιδί των λουλουδιών, έθεσε αυτό το ερώτημα που μας σημάδεψε όσο κανένα άλλο. Δε βρέθηκε κανείς να της απαντήσει, η απάντηση ήταν δεδομένα αρνητική, οπότε κατοχυρώθηκε κι επίσημα στα πιο σπουδαία ρητορικά ερωτήματα αυτού του κόσμου.

15. «Σωτήρη, σε πειράξανε;»- Είσαι το ταίρι μου

Η Βίκυ ή η Στέλλα, όπως θες πες την, σε τρελό έρωτα, μαζί με τη μισή Ελλάδα για τον Αλέξη Γεωργούλη, είναι έτοιμη να τον υπερασπιστεί με outfit total black, με ανελέητα σέξι ατημέλητο μαλλί και με αποφασιστικότητα που πείθει. Ναι πείθει, αφού στο τέλος η ανατρεπτική τους αγάπη νίκησε, η ελπίδα υπάρχει, τα πουλάκια κελαηδούν κι άλλα τέτοια, ξέρετε. 

Βέβαια αυτή η σειρά μας έχει χαρίσει πολλές ακόμα μαγικές ατάκες από τη θεά Στέλλα (κατά κόσμον Βίκυ Σταυροπούλου), λέγοντάς μας πως σιγά, τι έχει φάει σήμερα, ένα φρούτο όλο κι όλο. Ένα καρπούζι.

16.«Έλα δεν το πιστεύω!»- Τι  ψυχή θα παραδώσεις μωρή;

Εδώ το κόλπο είναι να ‘χεις σικ ύφος, ν’ ανοίξεις το στόμα σου σαν να λες όμικρον, αλλά τελευταία στιγμή λες έψιλον. Μπόνους πληροφορία, δεν ξεχνάς να δίνεις αυτήν την απάντηση, όταν μαθαίνεις ένα μυστικό που ήδη ξέρεις, αλλά πρέπει να βιώσεις φοβερή έκπληξη.

17. «Πλήττω!» Εγκλήματα

Σατανική εφευρετικότητα, τσουχτερές απαντήσεις, εξαντλητικό μακιγιάζ και σκοτεινή εσάνς συνθέτουν τη φιγούρα της Σωσώς που πολλοί ζήλεψαν και κανείς δε μίσησε.

18. «Για σένα Θανάση!» Κάτι τρέχει με τους δίπλα

Όπου Θανάσης, εισαγωγές-εξαγωγές, όπου αφιέρωση Δήμητρα Ματσούκα με τα απολύτως απαραίτητα, με μικρόφωνο στο χέρι και καραόκε να παίζει αυστηρά Νατάσα Θεοδωρίδου.

19. «Μωρή κατακουζίνα!», «Γκαρσόνα βου!» Κωνσταντίνου κι Ελένης

Η κατακουζίνα, καθαρίζει, απολυμαίνει, αποστειρώνει καλύτερα κι από χλωρίνη και η γκαρσόνα βου σερβίρει στο οινοπνευματοποτείο. Πιστεύω βαθιά μέσα μου, πως αυτό δεν είναι ελληνικό σίριαλ, αλλά μέρος της μεσημεριανής παράδοσης. Δε σταματά ποτέ να προβάλλεται στην τηλεόραση κι αν σέβεσαι έστω και λίγο τον εαυτό σου οφείλεις να ξέρεις απ’έξω τους διαλόγους.

19+1  Τυπικός διάλογος μεταξύ Βίρνας και Γιάγκου, ανά πέντε λεπτά, στη Λάμψη.

«Βίρνα, θέλεις να πεις ότι έχεις εραστή;»

«Ναι Γιάγκο, αυτό θέλω να σου πω ότι έχω εραστή.»

«Δηλαδή εννοείς ότι έχεις εραστή;»

«Γιάγκο, δεν μπορώ να στο κρύβω άλλο, έχω εραστή.»

«Πώς είναι δυνατόν Βίρνα να έχεις εραστή;»

Και η συζήτηση συνεχίζεται, μαζί με τη ζωή μας, περιμένοντας κι άλλες ατάκες να γίνουν τα καθημερινά αστειάκια σε παρέες με ξεκάθαρη εισβολή απ’ το μαύρο μαγικό κουτί.

ΠΗΓΗ: pillowfights.gr