6 παράξενα πράγματα που συμβαίνουν μόνο το καλοκαίρι.

Η αγαπημένη εποχή των περισσότερων από εμάς είναι εδώ, και μαζί της φέρνει για μια ακόμη φορά, μερικά εντυπωσιακά γεγονότα, που παρατηρούνται μόνο κάθε καλοκαίρι!

Φυσικά, δεν εννοούμε τις διακοπές, τα μπάνια, τα παγωτά και τις αγαπημένες τάσεις σε μαγιό και υποδήματα, αλλά ορισμένα άλλα facts, που διαπιστώνονται μόνο το καλοκαίρι και έχουν πολύ ενδιαφέρον!

Ξεκινά ο πολυαναμενόμενος “Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας” με ζώνες προτεραιότητας για τους πεζούς

  1. Ο Πύργος του Eiffel γίνεται ψηλότερος

Ναι, καλά διαβάσατε! Σε περίπτωση που ταξιδέψετε μέχρι εκεί φέτος, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα εκπλαγείτε από την παρακάτω διαπίστωση. Γνωρίζατε ότι το ύψος του αγαπημένου αξιοθέατου στο Παρίσι, αλλάζει ανάλογα με την εποχή;

Αυτό παρατηρείται επειδή είναι φτιαγμένος από σφυρήλατο σίδερο, κι έτσι το μέταλλο του πύργου διαστέλλεται όταν εκτίθεται στον ήλιο του καλοκαιριού, προκαλώντας μια αύξηση ύψους έως και 6,75 ίντσες.

  1. Όσοι είναι γεννημένοι το καλοκαίρι, είναι πιο επιρρεπείς στην κακή διάθεση

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας, με την καλή διάθεση και ψυχολογία, αλλά όπως φαίνεται, δεν ισχύει το ίδιο για τα μωρά που έρχονται στον κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως αποκάλυψε μια νευροψυχολογική μελέτη του European College το 2014, τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι, είναι πιο κυκλοθυμικά και ευάλωτα στις ψυχολογικές διακυμάνσεις συγκριτικά με τα νεογνά που έρχονται στον κόσμο τις υπόλοιπες εποχές.

Οι επιστήμονες της μελέτης δεν έχουν καταλήξει ακόμη, επίσημα στο γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά υποστηρίζεται ότι οι ορμόνες που παράγουμε, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, επηρεάζονται πολύ από την εποχή, κατά την οποία έχουμε γεννηθεί.

  1. Η “βροχή του Αυγούστου” και η εκτυφλωτική λάμψη των μετεωριτών

Εάν θέλετε να απολαύσετε τον έναστρο ουρανό και τη βροχή μετεωριτών, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως κάτι τέτοιο παρατηρείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά, θα έχετε παρατηρήσει πως τα αστέρια φαίνονται πολύ πιο καθαρά και έντονα κάθε καλοκαίρι από οπουδήποτε αλλού μακριά από την πόλη, αλλά εκτός από αυτό, κάθε καλοκαίρι μάς δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα πεφταστέρια.

Οι λεγόμενες “Περσείδες” σημειώνονται τον Αύγουστο και κάνουν τον νυχτερινό ουρανό να μας προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα μέσα από μια πλούσια βροχή διαττόντων.

  1. Το απίστευτο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στο Μαρόκο

Κάθε Ιούνιο, ένα παράξενο περιστατικό εκτυλίσσεται στο Μαρόκο με πρωταγωνιστές μερικές τολμηρές… κατσίκες! Τα ζώα κυριολεκτικά, σκαρφαλώνουν στα κλαδιά των δέντρων για να αναζητήσουν την τροφή τους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αστείο και εντυπωσιακό, αφού οι περαστικοί μπορούν να δουν κοπάδια ολόκληρα να κάθονται στα κλαδιά σαν πουλάκια.

Η αιτία αυτού του παράξενου και αστείου φαινομένου είναι το φρούτο του δέντρου argan, το οποίο μοιάζει με ελιά και φαίνεται ότι αρέσει πολύ στις κατσίκες, οι οποίες κάνουν “ζογκλερικά” προκειμένου να το απολαύσουν!

  1. Το μαγικό θέαμα από τον “γαμήλιο χορό” των πυγολαμπίδων

Ένα μαγικό θέαμα προσφέρουν κυρίως, κάθε καλοκαίρι οι πυγολαμπίδες στην Κίνα. Μόλις σουρουπώνει, χιλιάδες μικροσκοπικά έντομα πετούν πάνω από ποτάμια σε έναν “γαμήλιο χορό”. Καθώς οι πυγολαμπίδες ζευγαρώνουν και αναπαράγονται, φωσφορίζουν τόσο έντονα που προσφέρουν ένα σχεδόν απόκοσμο θέαμα.

Το ίδιο μαγικές εικόνες έχουν απαθανατιστεί από την “γαμήλια πτήση” των πυγολαμπίδων και στην Ιαπωνία, στα δάση των πόλεων Maniwa και Okayama. Ωστόσο, οι πυγολαμπίδες κατορθώνουν να προσφέρουν ένα τόσο μαγικό υπερθέαμα, αλλά ζουν μόλις, 21 ημέρες.

  1. Τα περισσότερα διαζύγια βγαίνουν τον Αύγουστο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Washington, πολλά ζευγάρια που έχουν παιδιά, έχει διαπιστωθεί πως χωρίζουν τον Αύγουστο, αλλά και τον Μάρτιο.


Αυτό φυσικά, δεν ανήκει στα εντυπωσιακά facts του καλοκαιριού, αλλά στα αρκετά παράξενα, και το αναφέρουμε, μόνο και μόνο, για να σας φέρουμε πιο κοντά αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να αναιρέσουμε τον κανόνα και να απολαύσουμε ένα από τα πιο όμορφα καλοκαίρια της ζωής μας!