Οι παραδόσεις υπάρχουν σε κάθε χώρα του κόσμου. Από το στόλισμα του δέντρου ή του καραβιού τα Χριστούγεννα μέχρι το σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα.
Κάθε χώρα έχει τις δικές τις παραδόσεις και κάθε περιοχή έχει τις παραλλαγές της. Οι περισσότερες βέβαια είναι φυσιολογικές και δεν κάνουν κακό σε κανένα.
Κάποιες άλλες όμως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για αυτούς που τις πραγματοποιούν και πολλές φορές και για άλλους. Πολλές παραδόσεις δεν χάνονται αλλά περνιούνται από γενιά σε γενιά.
Κάποια πράγματα όμως καλό θα ήταν να σταματήσουν όσο παλιά κι αν είναι. Καλύτερα να σταματήσουν παρά να υπάρχουν τραυματισμοί και θάνατοι αθώων ανθρώπων.
Κάθε πρώτη Ιανουαρίου, δύτες μαζεύονται για να βουτήξουν στην πιο βαθιά λίμνη του κόσμου. Η λίμνη ονομάζεται Baikal έχει βάθος 1643 μέτρα. Δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση να κάνεις βουτιά μέσα σε μια παγωμένη λίμνη και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να εξηγήσω το λόγο.
Βουτιά τον χειμώνα
Είναι κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες στον κόσμο. Σε αντίθεση με τους δύτες της Ρωσίας, δεν φοράνε κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό για να κρατάει το σώμα τους ζεστό πριν κάνουν την βουτιά τους. Τα περιστατικά με άτομα να παθαίνουν υποθερμία είναι πάρα πολλά και οι συμμετέχοντες υποφέρουν από αρρώστιες τις περισσότερες φορές.
Ο ρουκετοπόλεμος της Χίου
Είναι μια πολύ γνωστή παράδοση στην Ελλάδα, καθώς γίνεται κάθε φορά στην Ανάσταση. Πάνω από 25.000 ρουκέτες εκτοξεύονται κατά την διάρκεια του ρουκετοπόλεμου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά σπίτια να παθαίνουν ζημιές και κόσμος τραυματίζεται.
Ρίψη βρέφους – Σολαπούρ, Ινδία
Η ρίψη μωρού γίνεται στο Σολαπούρ της Ινδίας για πάνω από 500 χρόνια. Αυτό που κάνουν είναι να ρίχνουν το νεογέννητο μωρό από ένα πύργο ύψους 15 μέτρων και να προσγειώνεται σε ένα λευκό πανί που το κρατάει ο κόσμος. Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουν ότι είναι πολύ επικίνδυνο για το μωρό;
Κατέβασμα του λόφου Κούπερ στο Gloucester, Αγγλία
Ένα πολύ γνωστό έθιμο που έχουμε δει στο ίντερνετ σε αστεία βιντεάκια με άτομα να προσπαθούν να κατέβουν τον λόγο Κούπερ. Τελικά καταλήγουν να κατρακυλάνε προς τα κάτω και πολλοί από αυτούς τραυματίζονται από το πέσιμο ή από χτυπήματα μεταξύ τους.
Σπασμένα κόκαλα, αστράγαλοι και πολλά ακόμα έχουν συμβεί καθώς υπάρχει εδώ και 200 χρόνια.
Onbashira – Τόκιο, Ιαπωνία
Ένα φεστιβάλ του Τόκιο ονομάζεται Onbashira και γίνεται κάθε 6 χρόνια. Είναι ένα φεστιβάλ που διεξάγεται εδώ και 1200 χρόνια. Οι άντρες πάνε στο δάσος, κόβουν ένα μεγάλο δέντρο, και το κατεβάζουν από το βουνό.
Λένε ότι το κάνουν για να δείξουν το πόσο γενναίοι είναι. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς τραυματίζονται και κάποιοι πεθαίνουν.
Χριστουγεννιάτικα δέντρα
Στην Ελλάδα όπως και σε πολλές χώρες του κόσμου, στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι παγκοσμίως οι περισσότερες πυρκαγιές γίνονται κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Ο λόγος είναι τα λαμπάκια που στολίζει όλος ο κόσμος χωρίς να έχει κανένα ενδοιασμό.
Γυναικεία περιτομή
Η αντρική περιτομή είναι ιδιαίτερα γνωστή σε κάποιες θρησκείες που υπάρχουν. Η περιτομή γυναικών όμως υπάρχει στην Αίγυπτο, στην Αιθιοπία και στο Σουδάν σαν ετήσια παράδοση.
Πάνω 130 εκατομμύρια γυναίκες μολύνονται κατά την διαδικασία, καθώς γίνεται χωρίς φάρμακο ή τοπική αναισθησία. Κάποιες γυναίκες πεθαίνουν από το σοκ ή από την απώλεια αίματος.
Εκδίκηση των ταύρων – Pamplona, Ισπανία
Οι ταυρομαχίες είναι ιδιαίτερα γνωστές σε όλο τον κόσμο. Μία φορά τον χρόνο όμως οι ταύροι παίρνουν την εκδίκησή τους από τους ανθρώπους με αυτήν την παράδοση.
Οι ταύροι απελευθερώνονται στον δρόμο και επιτίθενται στον κόσμο που τους προκαλεί. Περίπου 300 άτομα τραυματίζονται κάθε χρόνο αλλά οι θάνατοι δεν είναι πολλοί. Έχουν σημειωθεί μόνο 15 θάνατοι τα τελευταία 100 χρόνια.
Κολέγιο Hazing
Το κολέγιο Hazing έχει κάποιες παραδόσεις στα πανεπιστήμια που έχει στον κόσμο. Περίπου 47% των μαθητών υποβάλλονται σε τελετουργίες. Πολλοί καταλήγουν νεκροί και άλλοι με σοβαρούς τραυματισμούς και μερικές φορές με μηνύσεις.