Eρευνα, 1 στους 3 νέους έχει να κάνει σεξ πάνω από χρόνο, επιβεβαιώνετε;

Πρέπει να έχω από εκείνες τις φάτσες που ελκύουν τον κόσμο να ανοίξει κουβέντα, δεν εξηγείται αλλιώς. Είναι πια πολύ συχνό φαινόμενο να με σταματάνε στο δρόμο ή στα μέσα άκυροι τύποι και να λένε ασυναρτησίες, για να θεωρηθεί καθαρή σύμπτωση.

Συνήθως δε δίνω ιδιαίτερη σημασία, αλλά πρόσφατα, ένας μεγάλης ηλικίας άνθρωπος με πλησίασε και με στόμφο μου είπε «Νεαρέ μου, γαμ@τε γιατί χανόμαστε». Σε αυτό είχε δίκιο, του το αναγνωρίζω.

Δυστυχώς, η νεολαία έχει παραστρατήσει από αυτό το μονοπάτι και το αποδεικνύει περίτρανα μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, σύμφωνα με την οποία 1 στους 3 νέους άντρες έχει να κάνει σεξ κάνα χρόνο.

Συγκεκριμένα, η «μπάλα» παίρνει τις ηλικίες 18 – 24, με τα αποτελέσματα που προέκυψαν να προκαλούν απογοήτευση. Σημειώθηκε μείωση της… γαμικότητας κατά 63% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2002, ενώ γενικότερα οι νεαροί του 21ου αιώνα φαίνεται να εξασκούν το άθλημα λιγότερο απ’ ό,τι παλιά. Ακόμη χειρότερα, όμως, τα πάνε οι ηλικίες 25 – 34, με το 14% να δηλώνει επίσης πως δεν είχε κάνει σεξ τα προηγούμενα χρόνια.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στην προσπάθειά τους να δώσουν μια εξήγηση, απέδωσαν στη συνεχή και αγωνιώδη προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα σε κοινωνική ζωή – δουλειάτο λόγο που σημειώνεται η τραγική μείωση στη σεξουαλική δραστηριότητα των νέων. 

Σε αυτή έχει συμβάλλει, επίσης, η άνθηση των ατομικών δραστηριοτήτων, όπως video games και κάτι ακόμη που δεν μπορώ να το πω γιατί θα μας κόψουν, τα οποία σε συνδυασμό με μπόλικο στρες, είναι ικανά να κόψουν το σεξ (κι ας λέει τ’ αντίθετα η Θεοπούλα).

Η εν λόγω μελέτη συνέλεξε τις πληροφορίες της από τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιούνταν κάθε δυο χρόνια από το 2000 μέχρι το 2018 και συμπεριέλαβε 10.000 άντρες και γυναίκες μεταξύ 18 και 44 χρονών. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής και τον αριθμό των παρτενέρ τους.

Στη συνέχεια, με υπευθυνότητα και συνέπεια στην επιστήμη, οι ερευνητές συνέκριναν τις απαντήσεις της διετίας 2016 – 18 με τα αποτελέσματα εκείνης του 2000 – 2002 και μπόρεσαν να δουν με βεβαιότητα πως είχαμε τεράστια μείωση στο πόσο σεξ κάνουν οι νέοι μας (18 – 24).

Στις γυναίκες δεν παρατηρήθηκε το μακελειό που γίνεται στο αντρικό φύλο, καθώς η μείωση της τάξεως του 19.1% είναι πολύ κοντά στο αντίστοιχο παρελθοντικό 15.1%Ακόμα και οι παντρεμένοι κάνουν λιγότερο σεξ, οπότε αν δεν κάνεις εντός γάμου συνέχεια, για ποιον λόγο να παντρευτείς;

Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να νιώθετε άσχημα που δεν πηδ@τε, διότι όπως δείχνουν τα πράγματα, κανένας δεν το κάνει.

Θεώρησα καθήκον μου να θίξω αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Σας συμβουλεύω, ακόμη, να μην γίνεστε τόσο παράξενοι, μήπως και καταφέρουμε να ανεβάσουμε λίγο τα νουμεράκια μας και σε μια δεκαετία από τώρα να μας ζηλεύουν για το πόσο δυνατοί γυπαετοί ήμασταν, μένοντας στο πάνθεον της ιστορίας.

ΠΗΓΗ: neopolis.gr