Ελβετία: Αλλαξε φύλο στα χαρτιά για να βγει στη σύνταξη ένα χρόνο νωρίτερα

Ένας νέος νόμος έδωσε την ιδέα στον άνδρα που βιάζονταν να πάρει σύνταξη

Χάρη σε έναν νέο νόμο, Ελβετός κατάφερε να αλλάξει το φύλο του στο ληξιαρχείο, ώστε να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.


Την 1η Ιανουαρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος στην Ελβετία, ο οποίος επιτρέπει σε κάθε κάτοικο της Ελβετίας που έχει την “βαθιά πεποίθηση” ότι δεν ανήκει στο φύλο ως το οποίο είναι εγγεγραμμένος στο ληξιαρχείο να αλλάξει το φύλο του καθώς και το μικρό του όνομα, με μόλις 75 φράγκα (81,50 δολάρια).

Τεχνικά, υποτίθεται ότι υπάρχουν κανονισμοί που εμποδίζουν τα άτομα να εκμεταλλευτούν τους νέους κανόνες για κακόβουλους σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν “καμία υποχρέωση να επαληθεύουν την οικεία πεποίθηση των ενδιαφερόμενων προσώπων” και συνήθως υποθέτουν ότι ενεργούν καλόπιστα.

Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να βρεθούν οι πρώτοι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το νέο νόμο.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Luzerner Zeitung, χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες για να εκμεταλλευτεί κάποιος το νέο νόμο για οικονομικό όφελος.

Στην Ελβετία, οι γυναίκες μπορούν νόμιμα να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 64 ετών, ένα χρόνο νωρίτερα από τους άνδρες, οπότε ένας ηλικιωμένος άνδρας συνειδητοποίησε την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθεί και να λάβει σύνταξη νωρίτερα, οπότε αποφάσισε να το κάνει.

Ο άνδρας φέρεται να καυχήθηκε για το επίτευγμά του, παραδεχόμενος ότι το κίνητρό του ήταν αποκλειστικά οικονομικοί λόγοι και όχι επειδή όντως ταυτιζόταν με γυναίκα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ανησυχίες σχετικά με αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο είχαν εκφραστεί τον Νοέμβριο του 2021 από τον Michel Montini της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικαιοσύνης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «οι άνδρες θα μπορούσαν να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση και να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους ένα χρόνο νωρίτερα». Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Αφού η είδηση αυτού του κατορθώματος έγινε viral στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι άρχισαν να εντοπίζουν και άλλα ψεγάδια του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των νεαρών ανδρών να παρακάμπτουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αλλάζοντας νομικά το φύλο τους.

Βασικά, μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους στα χαρτιά στην ηλικία των 17 ετών και στη συνέχεια, νωρίτερα στη ζωή τους απλά να επιστρέψουν στο να είναι επίσημα άντρες.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr