Η ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ ΣΤΟ MOOD RADIO

Αν ακούτε μόνο φωνές στο τραγούδι , δεν είναι ιδέα σας γιατί δεν υπάρχουν όργανα.

Το “Δανεικά Ιδανικά” είναι μία σύνθεση της Σοφίας Κουρτίδου κι έχει φτιαχτεί μόνο με την φωνή της!!

Μια διαφορετική κρίση για την κρίση

Έχω κουραστεί να ακούω να μιλάνε όλοι για την κρίση. Τι να κάνουμε; Συνέβη! Δεν μπορούμε να πάρουμε αντιβίωση για να περάσει. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, όπως έλεγε και ο Καζαντάκης, ας αλλάξουμε το μάτι που τη βλέπει. Αντί να κλαίμε την μοίρα μας που έχουμε φτάσει μέχρι τον πάτο, ας το δούμε σαν την καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε ώθηση και να τα φτιάξουμε όλα απ’την αρχή. Κάπως έτσι προέκυψε το κομμάτι, από την ανάγκη μου για αυτοσαρκασμό και χαμόγελο.

H μουσική

Η μουσική γενικά είναι ήχος, είναι αέρας. Δεν μπορείς (ρεαλιστικά μιλώντας) να τη δεις, να την αγγίξεις, να τη βγάλεις μία φωτογραφία. Άρα δεν είναι εύκολο να την περιγράψεις. Προσωπικά γράφω τραγούδια που θα με κάνουν να νιώσω όμορφα όταν τα ακούσω. Και με το “όμορφα” εννοώ και τη χαρά και τη λύπη και όλα τα έντονα συναισθήματα. Συνεπώς, δεν μπορώ να βάλω σε μία κατηγορία τη μουσική μου κι έχω γράψει τραγούδια που φαινομενικά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Όσο για τους στίχους μου, προσπαθώ να αξιοποιώ την ελληνική γλώσσα. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να πούμε το ίδιο πράγμα. Προσπαθώ, λοιπόν, να μη διαλέγω τον πιο βαρετό.

Οι επιρροές
Για μένα η μουσική δε χωρίζεται σε είδη και κατηγορίες. Ακούω οτιδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον από Chet Baker και Sarah Vaughan μέχρι Bobby McFerrin.

Η πορεία μέχρι σήμερα
Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα και να τραγουδάω από πολύ μικρή. Στην πορεία πολλά διαφορετικά πράγματα μου κίνησαν την περιέργεια από jazz μέχρι χιτζάζ. Τραγούδησα ρεμπέτικα με τον Αγαθώνα, συμμετείχα σε μια μπάντα που παίζαμε gypsy swing και τον τελευταίο χρόνο έφτιαξα την slipin band για να βρίσκομαι με τέσερρις υπέροχους τρελούς τύπους και να παίζουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε, παντού.

Το τραγούδι “Δανεικά Ιδανικά” κυκλοφορεί ήδη για download από την Hidden Track Records και προσφέρει μια πρώτη, μικρή γεύση του ολοκληρωμένου άλμπουμ που σύντομα θα ακολουθήσει.

επιμελεια και παρουσιαση
www.moodradio.gr
Ρένα Κρανιώτου

ΑΚΟΥΣΤΕ