Κακοκαιρία Μήδεια: Θαμμένες στο χιόνι Δροσιά, Ροδόπολη, Σταμάτα και Άνοιξη

Απίστευτες εικόνες από τις περιοχές που χτυπήθηκαν αλύπητα από την κακοκαιρία. Δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακωμένα από δέντρα. Σε απόγνωση οι κάτοικοι που είναι μέρες χωρίς ρεύμα.

Με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από το μηδέν και το χιόνι να ξεπερνά ακόμα και τους εβδομήντα πόντους περιοχές στα βόρεια της Αττικής παραμένουν χωρίς ρεύμα για σχεδόν 36 ώρες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν από την κακοκαιρία οι κάτοικοι της Δροσιάς, της Ροδόπολης, της Σταματάς και της Άνοιξης. Ο όγκος του χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες ώρες δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Eκτός από ελάχιστους κεντρικούς δρόμους που τα εκχιονιστικα μηχανήματα κατάφερνα να τους κρατήσουν ανοιχτούς, οι υπόλοιποι δρόμοι είναι σκεπασμένοι με χιόνι, με τα οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα και τους κατοίκους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους.

Οι περισσότερες από 200 πτώσεις δέντρων, με πολλά από αυτά να πέφτουν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και να προκαλούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν και οι δρόμοι.

Έτσι πολλά από τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούν να περάσουν τα εμπόδια των δέντρων, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μένουν κλειστοί και το ύψος του χιονιού να ξεπερνά έως και το μισό μέτρο.

Από τις πτώσεις των δέντρων έχουν υπάρξει και καταστροφές σε οχήματα κατοίκων.

Με το πρώτο φως της ημέρας κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και με φτυάρια προσπαθούν να ανοίξουν διόδους έτσι ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν.

ΠΗΓΗ: newsit.gr