Κατάρ: Οι γκέι μπορούν να έρθουν στο Μουντιάλ, αρκεί να μην… προκαλούν

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2022 δήλωσε πως τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Κατάρ, αρκεί να σέβονται τα ήθη της χώρας.

Σε μια ομοφοβική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ του Κατάρ, Νασέρ Αλ Κατέρ, με αφορμή τις έντονες ανησυχίες των φιλάθλων, σχετικά με την παρουσία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη διοργάνωση του 2022.

Συγκεκριμένα, ο Κατέρ δήλωσε πως η “ομοφυλοφιλία δεν επιτρέπεται στη χώρα, σύμφωνα με τους νόμους του Κατάρ”, αλλά εξέφρασε τη σιγουριά πως τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας “θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη χώρα και να παρακολουθήσουν με ασφάλεια τους αγώνες”, αρκεί “να σέβονται τα ήθη της χώρας”, τονίζοντας πως “οι δημόσιες εκδηλώσεις αισθημάτων αποδοκιμάζονται”.

Μιλώντας στο CNN, ο αξιωματούχος θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι “όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη διοργάνωση, ωστόσο το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα” και αυτό είναι κάτι που οι οπαδοί “θα πρέπει να σεβαστούν”.

Ζητάμε από τους οπαδούς να σεβαστούν τις παραδόσεις του Κατάρ.

Είμαστε σίγουροι πως θα το πράξουν. Θα έρθουν στο Κατάρ ως φίλαθλοι σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά. Είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θα έκανε και ο οποιοσδήποτε άλλος”, είπε μεταξύ άλλων ο Κατέρ.

Να σημειωθεί ότι ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής, Τζος Καβάλο, που έκανε πρόσφατα coming out ως ομοφυλόφιλος, παραδέχτηκε ότι φοβάται να παίξει στο Κατάρ, λόγω του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κλίματος που επικρατεί στη χώρα.

“Τον καλωσορίζουμε εδώ στο Κατάρ και τον καλούμε να έρθει και να επισκεφτεί τη χώρα πριν το Μουντιάλ”, ήταν η απάντηση του Κατέρ.