Μύκονος: Το εστιατόριο που σερβίρει με χρυσό φτυάρι – Πανάκριβα πιάτα και λογαριασμοί που ζαλίζουν (video)

Το εστιατόριο βρήκε και φέτος τον τρόπο να προκαλέσει ντόρο. Απευθύνεται σε άτομα με οικονομική επιφάνεια με τους υπεύθυνους να κάνουν τα πάντα, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος…

Μια απίστευτη ιδέα είχε το γνωστό εστιατόριο DK Oyster στην Μύκονο προκειμένου να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ προσωπικού και θαμώνων.

Οι παραγγελίες των πελατών φτάνουν στα τραπέζια με την βοήθεια ενός χρυσού φτυαριού!

Οι αστακοί, οι γαρίδες, τα καβουρόποδαρα, οι… τόμαχoκ μπριζόλες και όλα τα εκλεκτά εδέσματα του μενού σερβίρονται με ένα μεγάλο φτυάρι βαμμένο στο χρώμα του χρυσού.

Τον συγκεκριμένο τρόπο σερβιρίσματος εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Δημήτρης Καλαμάρας, ο οποίος θεωρεί πως έτσι προστατεύονται θαμώνες και εργαζόμενοι από τον κορoνοϊό και παράλληλα δίνεται ένας τόνος πολυτέλειας.

To συγκεκριμένο εστιατόριο είχε βρεθεί στο επίκεντρο και πριν από ένα χρόνο. Τότε οι πελάτες μπορούσαν να θαυμάσουν απο κοντά τον ορισμό του “Art of plating” σε σχήμα δωδεκάποντης γόβας από πορσελάνη.

Χρυσοί αστακοί, γαρίδες Carabinieros, χρυσά καβουροπόδαρα, αλλά και Τόμαχοκ μπριζόλες με φύλλα χρυσού και χαβιάρι Belluga μεταμόρφωναν την γαστρονομική απόλαυση σε αξέχαστη life-time experience αυστηρώς ακατάλληλη για τραπεζικούς λογαριασμούς κάτω των 6 ή 7 μηδενικών!

Η φήμη πως μόνο το καλούπι για τις bespoke γόβες / πιάτα κόστισε €5.000 δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται.