Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρατε καν ότι Υπάρχουν!

Κι όμως, υπάρχουν αρκετά πράγματα γύρω σας των οποίων την ύπαρξη αγνοείται. Για να είμαστε πιο σαφής… δεν έχετε ιδέα ότι υπάρχουν και πραγματικά θα εκπλαγείτε από όσα θα δείτε παρακάτω.

Μηχανή που στρώνει πεζοδρόμια. Η αλήθεια είναι πως σπάνια βλέπει κανείς πώς στρώνεται ένα πεζοδρόμιο. Πού να φανταστεί πως στην πραγματικότητα υπάρχει μια μηχανή που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά στρώνοντας το πεζοδρόμιο λες και είναι χαλί.

thehomeissue_paraksena06

Αυτός ο εσωτερικός μηχανισμός ρολογιού. Φανταζόσασταν πως είναι λίγο πολύπλοκος αλλά αυτός ο μηχανισμός δείχνει τόσο πολύπλοκος λες και είναι ανθρώπινος εγκέφαλος. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, οι μηχανισμοί αυτοί αφορούν τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο, τα Patek Philippe.

thehomeissue_paraksena04

H γεωμετρία του λάχανου. Να γιατί τα μαθηματικά τα συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας (τελικά οι καθηγητές στο σχολείο δεν μας έλεγαν ψέματα). Ακόμα και το πιο απλό λαχανικό στον κόσμο, όπως είναι το λάχανο, αν το κόψετε στη μέση θα παρατηρήσετε πως σχηματίζει πολλά μικρά γεωμετρικά σχήματα.

thehomeissue_paraksena08

Η διαφορά της ανθρώπινης όρασης από την όραση της γάτας. Ποιος να σας το έλεγε πως η γάτα σας βλέπει τόσο καλά ακόμα και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πώς βλέπει ένα τοπίο ο άνθρωπος (πάνω φωτογραφία) και πώς βλέπει το ίδιο ακριβώς τοπίο μια γάτα (κάτω φωτογραφία). Η διαφορά είναι τεράστια.

thehomeissue_paraksena01

Κύβοι πυρίτιδας. Αυτοί οι κύβοι πυρίτιδας όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, έχουν σχηματιστεί από την ίδια τη φύση. Ναι, καλά διαβάσατε. Παρόλο που είναι τόσο τέλειοι και λείοι δεν τους έφτιαξε ανθρώπινο χέρι αλλά η ίδια η φύση.

thehomeissue_paraksena07

Σπρέι που βγάζει φωτογραφία. Κι όμως, υπάρχει ένα είδος σπρέι το οποίο βγάζει φωτογραφία το άτομο που ψεκάζει. Με κάποιον τρόπο το σπρέι μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σας τηλέφωνο και να φωτογραφίσει το άτομο που ψεκάσατε στέλνοντας αμέσως την εν λόγω φωτογραφία σε αυτό.

thehomeissue_paraksena02

Τσάντα με χέρι. Πώς θα σας φαινόταν να είχατε ένα χέρι παραπάνω; Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που το ευχηθήκατε και τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη τσάντα πλάτης κυκλοφορεί με ενσωματωμένο χέρι έτσι ώστε να σας κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή.

thehomeissue_paraksena03

Παπούτσια για selfies. Kι όμως, έχουν κυκλοφορήσει τα συγκεκριμένα παπούτσια. Δεν σας κάνουμε πλάκα. Συγκεκριμένα έχουν μια υποδοχή για κινητό τηλέφωνο το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί και σηκώνοντας το πόδι σας να βγάλετε την τέλεια selfie χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.

thehomeissue_paraksena05