Θα πήγαινες σε αυτό το ξενοδοχείο με διαμονή 1 ευρώ;

Τα έξοδα διαμονής αποτελούν πολλές φορές ένα αντικίνητρο για να κάνεις ένα ταξίδι που έχεις σκεφτεί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αυτό σκέφτηκε και ένα ξενοδοχείο στην Ιαπωνία και δημιούργησε ένα ισχυρό κίνητρο για να κλείσει κάποιος εκεί τη διαμονή του.

Ο λόγος για το το Ryokan έναν παραδοσιακό ιαπωνικό ξενώνα ο οποίος ανανεώθηκε σε διάφορα επίπεδα από τον 27χρονο ιδιοκτήτη του, Τετσούγια Ινόουε. Έτσι αποφάσισε σε κάποια δωμάτια να χρεώνει μόλις 1 ευρώ τη βραδιά. Με έναν όρο βέβαια. Εσύ θα δεχόσουν να μείνεις;

Ξενοδοχείο με διαμονή 1 ευρώ.


Ο Ινόουε, λοιπόν, δεν είχε χρήματα για διαφήμιση δεν είχε, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άλλους τρόπους για να τονώσει οικονομικά την παραδοσιακή επιχείρηση.

Ανακοίνωσε λοιπόν από πέρυσι τον Νοέμβριο ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα δωμάτιο πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 100 γεν (περίπου ένα ευρώ) τη νύχτα.

Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση: Να μεταδίδουν ζωντανά (livestreaming) ολόκληρη τη διαμονή τους με κάποιους βέβαια περιορισμούς. Τι περιλαμβάνει το livestreaming;

Σύμφωνα με το CNN, τα βίντεο θα έχουν μόνο εικόνα κι όχι ήχο, ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των φιλοξενούμενων στις συζητήσεις τους ή στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να κλείνουν τα φώτα, ενώ η τουαλέτα είναι εκτός εμβέλειας κάμερας.

«Ο ξενώνας μας είναι φθηνός, οπότε πρέπει να του προσθέσουμε αξία, κάτι ιδιαίτερο ώστε όλοι να μιλούν γι’αυτό. Oι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ιδιωτικότητά τους.

Κάποιους δεν τους νοιάζει να παρακολουθούνται για μία μέρα» ανέφερε ο ίδιος. Επιπλέον, κατά τις ημέρες που το δωμάτιο με το νούμερο 8 δεν θα έχει επισκέπτες θα υπάρχει λύση. Ο Ινόουε θα μεταδίδει ζωντανά τον εαυτό του στη δουλειά.

Λοιπόν θα επέλεγες να μείνεις σε αυτό το ξενοδοχείο με 1 ευρώ τη βραδιά τηρώντας αυτό τον όρο;