Ιταλία: Βρέθηκε ο “βασιλιάς της κοπάνας” – Είχε να πατήσει στη δουλειά του 15 χρόνια

Ο άνδρας, που υποτίθεται εργαζόταν σε νοσοκομείο της Καλαβρίας, πληρωνόταν κανονικά για 15 χρόνια αλλά δεν είχε πάει ούτε μια μέρα στη δουλειά του.

Κάθε ρεκόρ απουσιών στον δημόσιο τομέα στην Ιταλία έσπασε ένας εργαζόμενος, καθώς έλειπε αδικαιολόγητα από τη δουλειά του για 15 χρόνια, με επακόλουθο τα ΜΜΕ της χώρας να τον χρίσουν “βασιλιά της κοπάνας”.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος νοσοκομείου πληρωνόταν κανονικά τον μηνιαίο μισθό του, συνολικού ύψους 538.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι είχε να εμφανιστεί για δουλειά στο νοσοκομείο Pugliese Ciaccio στην πόλη Catanzaro της Καλαβρίας από το 2005.

Τώρα, ο 67χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση, πλαστογραφία και εκβιασμό. Έξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με την υποψία ότι έπαιξαν ρόλο στην αδικαιολόγητη απουσία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοια περιστατικά μόνο σπάνια δεν είναι στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας.

Στην έρευνα με κωδικό όνομα Part Time (μερική απασχόληση), η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσίας και μισθών καθώς και από μαρτυρίες από συναδέλφους. Το 2005, ο άντρας φέρεται να απείλησε τον διευθυντή του νοσοκομείου σε μια προσπάθεια να τον εμποδίσει να υποβάλει πειθαρχική έκθεση σχετικά με την απουσία του.

Ο διευθυντής στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε και η απουσία του άνδρα συνεχίστηκε χωρίς διακοπή επειδή η παρακολούθηση του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο του διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ανέφερε η αστυνομία.

Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε έναν νόμο κατά των κοπανατζήδων εργαζομένων αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτες ήταν οι απουσίες σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.