Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών

Τη σφοδρότητα του φαινομένου της κακοκαιρίας Daniel και τον μεγάλο όγκο νερού που προκάλεσε αποδεικνύει η εικόνα που καταγράφηκε μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο σημείο που την διαπερνά η κρεμαστή γέφυρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δήμου Τεμπών στο Facebook τα νερά που γέμισαν την κοιλάδα έφτασαν σχεδόν να καλύψουν την κρεμαστή γέφυρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο σημείο εκείνο τα νερά έφτασαν σε ύψος μέχρι τα 18 μέτρα που βρίσκεται, δηλαδή, η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών.

Όπως διευκρίνισε, πάντως, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, η κρεμαστή πεζογέφυρα «προς το παρόν είναι εκεί όρθια. Εύχομαι να παραμείνει έτσι».

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής η οποία καλύφθηκε από τα νερά που πέρασαν μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Το θετικό σχετικά με την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων, ωστόσο, είναι ότι η στάθμη του νερού στον Πηνειό παρουσιάζει τάση υποχώρησης τις τελευταίες ώρες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr