Ληστεία στην Κρήτη: Ξέχασε 1 εκατ. ευρώ…

Η γυναίκα μεγιστάνα προσέφυγε στην Ασφάλεια και κατήγγειλε την κλοπή, που έγινε στη βίλα τεσσάρων επιπέδων που βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στα παράλια του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα KRITITV, η καταγγελία έγινε από τη χήρα Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος που έχει πεθάνει προ πενταετίας.

Οι αστυνομικοί άκουσαν τη γυναίκα να καταγγέλλει ότι κάποιος πήρε από την έπαυλη τεράστιο χρηματικό ποσό, που ήταν ξεχασμένο μέσα σε χρηματοκιβώτιο τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τη δικογραφία, η λεία της κλοπής ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ. Η 55χρονη Ρωσίδα δεν μπορεί να εκτιμήσει ακριβώς το ύψος των χρημάτων που είχαν τοποθετηθεί στο χρηματοκιβώτιο. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι ξεπερνά κατά πολύ τις 800.000 ευρώ.

Άγνωστος ο χρόνος της κλοπής.


Πέραν του ακριβούς ποσού, άγνωστος παραμένει και ο χρόνος της κλοπής. Ο σύζυγος της Ρωσίδας πέθανε πριν πέντε χρόνια, έχοντας ήδη αγοράσει τη βίλα των τεσσάρων επιπέδων με θέα τη θάλασσα.

Η γυναίκα, 55 ετών, τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε έρθει στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί πήγαν στη βίλα και δεν εντόπισαν πουθενά ίχνη παραβίασης. Σύμφωνα με την 55χρονη Ρωσίδα και τον νέο σύντροφό της, οι δράστες πρέπει να μπήκαν στο σπίτι με το κλειδί που είχε αφήσει στη… γλάστρα.

Το ίδιο έγινε και με το χρηματοκιβώτιο.


Οι δράστες φαίνεται ότι εντόπισαν το κλειδί και άδειασαν το χρηματοκιβώτιο χωρίς να χρειαστεί να αναστατώσουν το σπίτι.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες, σαρώνοντας το σπίτι για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Παράλληλα, αναζητά βίντεο από το φυλάκιο του οικισμού, τα γειτονικά σπίτια και την παραλία.

Όμως η διαδικασία δείχνει μάταιη, αφού ουδείς μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της καταγγελλόμενης κλοπής.

Για την κλοπή ενημερώθηκε και ο γιος του Ρώσου επιχειρηματία. Παράλληλα, η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ζήτησε από την 55χρονη να εξηγήσει πώς τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο σπίτι και ποια είναι η πηγή προέλευσής τους