«Ξέθαψε» το φόρεμα της γιαγιάς της και ανακάλυψε ότι αξίζει 35.000 λίρες

Άφωνη έμεινε η Adeline Vining όταν ανακάλυψε ότι ένα φόρεμα που είχε κληρονομήσει από τη γιαγιά της πριν από πολλά χρόνια, άξιζε 35.000 λίρες. 

Σύμφωνα με τη Mirror, η 36χρονη είχε το φόρεμα στην κατοχή της εδώ και 25 χρόνια και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να το φορέσει. Ήταν φυλαγμένο σε μία βαλίτσα στη σοφίτα του παππού της για τέσσερις δεκαετίες, πριν παραδοθεί στην… κληρονόμο του. 

Η Adeline, η οποία ζει στο Λονδίνο, είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον οίκο Dior, πριν από περίπου 12 χρόνια, για να μάθει περισσότερα για το φόρεμα, αλλά όπως λέει η ίδια, δεν την βοήθησαν πολύ.

Έτσι, αποφάσισε να αναζητήσει βοήθεια μέσω του Tik Tok, όπου τελικά τράβηξε το ενδιαφέρον του ιστορικού μόδας Henry Wilkinson.

Ο Wilkinson συμβούλεψε την Adeline, ότι το φόρεμα ήταν πιθανότατα σχέδιο του πρώιμου Christian Dior, κρίνοντας από το πώς ήταν τυπωμένη η ετικέτα.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι το στράπλες φόρεμα προερχόταν από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας του 1949 του Christian Dior, την εποχή που ο εμβληματικός σχεδιαστής συμμετείχε ακόμη στη διαδικασία του σχεδιασμού.

Με την ενθάρρυνση του Wilkinson, η Adeline αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτίμηση του φορέματος και ήρθε σε επαφή με τον οίκο δημοπρασιών Kerry Taylor Auctions με έδρα το Λονδίνο.

Η ίδια παραδέχεται ότι έμεινε άφωνη, όταν το αποτίμησαν μεταξύ 30.000 και 35.000 λιρών στην τρέχουσα κατάστασή του.