Οι 8 πιο παράξενες παθήσεις που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

Οι μεταλλάξεις, εξ ορισμού, είναι οι αλλαγές που μπορούν να συμβούν στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού.

Αν και συνήθως συμβάλλουν στην βελτίωση και την εξέλιξη ενός είδους, υπάρχουν περιπτώσεις που οι αλλαγές αυτές έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Τέτοιες είναι οι παράξενες παθήσεις που θα δεις παρακάτω!

Ζούμε στο 2018 και οι παθολογικές καταστάσεις υπάρχουν παντού τριγύρω μας. Κάποιες πιο πολύ από άλλες.

Τα συγκεκριμένα νοσήματα και σύνδρομα για τα οποία σου γράφω, μοιάζουν να αγγίζουν τα όρια της φαντασίας. Κι όμως, έχουν καταγραφεί και είναι υπαρκτά!

1. Σύνδρομο Ehlers-Danlos

ehlers-danlos sindromo

Το συγκεκριμένο σύνδρομο διακόπτει την παραγωγή του κολλαγόνου και οδηγεί στην υπερβολική ευλυγισία των ιστών, τον οστών και στην ευθραυστότητα των κυττάρων του αίματος. Το δέρμα των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι πολύ ελαστικό και υπερευαίσθητο σε χτυπήματα. Περίεργο να έχεις ένα σώμα σαν να είναι φτιαγμένο από πλαστελίνη ε;

2. Encephalitis lethargica

lithargiki egkefalitida

“Ληθαργική εγκεφαλίτιδα” ή αλλιώς “η αρρώστια του ύπνου”, η οποία είναι διαφορετική από την ασθένεια που μεταδίδεται με τη μύγα τσετσέ. Χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό, πονόλαιμο και πονοκέφαλο, αδυναμία, τρέμουλο και φυσικά από ύπνο οποιαδήποτε ώρα, σε οποιοδήποτε μέρος. Με τον ύπνο ανά πάσα ώρα και στιγμή, δίκαια κερδίζει μία θέση στη λίστα με τις πιο παράξενες παθήσεις.

3. Σύνδρομο ξένης προφοράς

koritsi krataei vivlio provlimatismeno

Τα αίτια του συγκεκριμένου συνδρόμου είναι άγνωστα, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με τραύμα στο κεφάλι, εγκεφαλικό ή όγκο στον εγκέφαλο. Το άτομο που πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα αλλά η προφορά αλλάζει πάρα πολύ. Αλλάζει τόσο που οι υπόλοιποι άνθρωποι νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιον αλλοεθνή. Δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία, αλλά επηρεάζει πολύ την κοινωνική ζωή του ατόμου.

4. Υπερτρίχωση

ipetrixosi

Υπερτρίχωση ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία οι τρίχες αναπτύσσονται πολύ γρηγορότερα και πολύ περισσότερο στα μέρη όπου είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται στους άνδρες κι όχι στις γυναίκες. Αν και πιθανότατα γυναίκες με μούσι που εμφανίζονται στα τσίρκα να πάσχουν από αυτήν την ασθένεια. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τις περιττές τρίχες.

5. Argyria

anthropos stroumfaki

Το συγκεκριμένο νόσημα οφείλεται σε ένα αργυρό ίζημα μέσα στο σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να παίρνει ένα αργυρό ή μπλε χρώμα. Αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν ασήμι ή που έρχονται σε επαφή με μέταλλα. Οι άνθρωποι αυτοί μοιάζουν πολύ με στρουμφ ή avatar. Ανήκει σίγουρα στις 8 πιο παράξενες παθήσεις, συμφωνείς;

6. Exploding head syndrome

“Υπάρχει ένας θόρυβος που γίνεται δυνατότερος και δυνατότερος, μετά ακολουθεί ο ήχος της έκρηξης και τέλος ένα δυνατό, λευκό φως“. Αυτό ακριβώς βιώνουν όσοι πάσχουν από το σύνδρομο αυτό. Παραδόξως, δεν είναι τόσο σπάνια αυτή η ασθένεια και συνήθως παρατηρείται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιο στρες και αγχώδεις διαταραχές. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οφείλεται σε ενέργεια των νεύρων της περιοχής του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τον ήχο. Η αίσθηση όπως την περιγράφουν είναι σαν ηλεκτροσόκ.

7. Trimethylaminuria

mirodia san psari

Τριμεθυλαμινουρία στα ελληνικά, ή αλλιώς το σύνδρομο το οποίο σε κάνει να μυρίζεις σαν ψάρι. Το χειρότερο σε αυτήν την πάθηση είναι ότι μπορεί ο άνθρωπος που πάσχει να μην μυρίζει την έντονη μυρωδιά του ψαριού, αλλά οι υπόλοιποι το μυρίζουν. Αυτό προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα και δυσκολία στην επικοινωνία. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά σύμφωνα με έρευνες η ειδική διατροφή μπορεί να μειώσει την έντονη δυσωδία.

8. Urbach—Wiethe disease

skinovasia thanatos

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια δεν έχουν την αμυγδαλή στον εγκέφαλο, που σημαίνει ότι δεν αισθάνονται φόβο. Έρευνα έδειξε ότι δεν φοβούνται τίποτα, όπως φίδια, αράχνες, ληστείες, τρομακτικές ταινίες, δηλητήριο και άλλους κινδύνους. Το μόνο που μπορεί να τους επηρεάσει και να τους κάνει να νιώσουν φόβο είναι το διοξείδιο του άνθρακα. Ειδικότερα, μία μεγάλη δόση διοξειδίου του άνθρακα προκαλεί πανικό τόσο σε ασθενείς όσο και μη ασθενείς.

Λοιπόν; Συμφωνείς ότι οι παραπάνω ασθένειες αποτελούν μερικές από τις πιο παράξενες παθήσεις που υπάρχουν;