Ο οίκος ανοχής που έγινε εμβολιαστικό κέντρο – Η ιδέα ενός Έλληνα επιχειρηματία στην Αυστρία

Ξεκίνησε την Δευτέρα 1η Νοέμβρη στην Αυστρία η νέα, ακόμη πιο δυναμική, περίοδος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με την χώρα να επιστρατεύει κάθε μέσο που διαθέτει στα χέρια της προκειμένου να πείσει τους πολίτες της να εμβολιαστούν, σε μια χώρα με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, περίπου όπως και η Ελλάδα.

Εκτός από τα συνήθη ύποπτα σημεία που μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα, όπως γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια ή θέατρα, η Βιέννη έχει στην «φαρέτρα» της και ένα μυστικό όπλο, έναν πραγματικό άσο στο μανίκι της: τον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της χώρας και δεύτερο μεγαλύτερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος μάλιστα ανήκει σε έναν έλληνα μετανάστη δεύτερης γενιάς στην Αυστρία και ο οποίος το προσέφερε, κατόπιν συνεννόησης, στις Αρχές της χώρας για τις ανάγκες του εμβολιαστικού της προγράμματος.

To FunPalast Saunaclub, ιδιοκτησίας του Πέτερ Κωνσταντίν Λάσκαρης [Πέτρος Λάσκαρης], θα παρέχει λοιπόν και υπηρεσίες φροντίδας υγείας προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του αυστριακού κράτους για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

«Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία. Το 100% των πελατών μας είναι άντρες και οι άντρες είναι πολύ πίσω στο ποσοστό εμβολιασμού. Επομένως σκέφτηκα ότι είναι πολύ καλή ιδέα να μετατρέψουμε τον οίκο ανοχής μας σε εμβολιαστικό κέντρο», εξηγεί ο κ. Λάσκαρης.

Μάλιστα, εκπόνησε ο ίδιος την ιδέα περί ενός εμβολιαστικού… αντίδωρου σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να κάνει μια δόση του εμβολίου του μέσα στον οίκο ανοχής: Ένα κουπόνι των 30 ευρώ που θα μπορέσει να εξαργυρώσει στις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρει το κλαμπ, όπως η χρήση της πισίνας, της σάουνας και του εστιατορίου, ενώ το σεξ [που φυσικά δεν θα πραγματοποιείται εν ώρα εμβολιασμών], θα πρέπει να το πληρώσει από την τσέπη του.

«Ο διευθυντής του FunPalast, Κρίστοφ Λιλάχερ, θα προσφέρει σε όλους δωρεάν είσοδο. Ο εμβολιασμός είναι επίσης δωρεάν, ενώ όσοι εμβολιαστούν τους περιμένει και ένα κουπόνι, δώρο από εμάς», δήλωσε ο κ. Λάσκαρης.

Έλληνας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής

«Οι δραστηριότητες αναψυχής μας συμβαδίζουν με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Κάθε πελάτης μπορεί να έρθει εδώ και να κάνει δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και μάλιστα χωρίς ραντεβού», προσθέτει εμφατικά μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα heute.at.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενες στον αυστριακό οίκο ανοχής ανυπομονούν για τον εμβολιασμό των πελατών τους στο «Funpalast». Η Σαμίρα, μία από αυτές, υποστήριξε: «Θα είναι διασκεδαστικό. Προσωπικά θα φροντίζω κάθε πελάτη».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα heute.at, οι πελάτες θα μπορούν να εμβολιάζονται κάθε Δευτέρα, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν στη συνέχεια να απολαμβάνουν δωρεάν σάουνα έως τις 4 π.μ.

Η διεύθυνση του οίκου ανοχής διευκρινίζει ότι θα μπορούν να εμβολιαστούν και γυναίκες αλλά και παιδιά με τους κηδεμόνες τους, εφόσον το επιθυμούν, καθώς δημιουργήθηκε ξεχωριστή είσοδος στον χώρο και πάντα φορώντας μάσκα, χωρίς ωστόσο να τους περιμένει κάποιο αντίστοιχο… δώρο, όπως θα συμβαίνει με τους άντρες.

Όπως ανέφερε ο κ. Λάσκαρης, οι κρατήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη είχαν ξεπεράσει τις 300 και τα τηλέφωνα δεν είχαν σταματήσει να χτυπούν από πολίτες που ρωτούσαν πληροφορίες για την όλη διαδικασία στον οίκο ανοχής.

Το FunPalast SaunaClub είναι ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στην Ευρώπη, καθώς σε 7.000 τ.μ. διαθέτει εκτός από δωμάτια, χώρο σάουνας, εσωτερική πισίνα, κήπο, εστιατόριο, τραπέζια πινγκ πονγκ και μπιλιάρδου.

Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 90 ευρώ, ενώ οι ιερόδουλες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με έξτρα χρέωση, που συμφωνούν απευθείας οι ίδιες με τους πελάτες.

Ο Λάσκαρης, ο οποίος στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media αυτοαποκαλείται «Ο Βασιλιάς των Οίκων Ανοχής», το 2019 επένδυσε 100.000 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί μνημείο του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ ακριβώς απέναντι από την επιχείρησή του.

Ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής του έργου του, όμως οι κακεντρεχείς και οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι η επένδυση έγινε καθαρά για λόγους διαφήμισης και προκειμένου ο έλληνας επιχειρηματία σαν έχει και μια… έξωθεν καλή μαρτυρία περί των φιλότεχνων προτιμήσεών του ή, καλή ώρα, να του χρησιμεύσει ως δικαιολογία για το μέλλον (δηλαδή το σήμερα):

«Οι άνδρες που θα επιλέξουν να εμβολιαστούν εδώ μπορούν απλώς να πουν στις συντρόφους τους ότι εμβολιάστηκαν ακριβώς απέναντι από το μνημείο του Κλιμτ.

Το έργο τέχνης προς τιμήν του Αυστριακού ζωγράφου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον οίκο ανοχής», καταλήγει με νόημα ο κ. Λάσκαρης, βρίσκοντας, πανούργος ων, και μια καλή δικαιολογία για τους άντρες που είτε είναι παντρεμένοι, είτε σε σχέση.