Παράνομη η οδήγηση με μπουφάν – Ποιο είναι το πρόστιμο

Η οδήγηση φορώντας μπουφάν είναι παράνομη και μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τσουχτερά πρόστιμα.


Διανύοντας τις κρύες μέρες του χειμώνα, είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο να γνωρίζουμε πως η οδήγηση φορώντας μπουφάν είναι παράνομη και μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τσουχτερά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, ώστε να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα τους ελιγμούς που είναι απαραίτητοι ώστε να κινείται με ασφάλεια στον δρόμο.

Ένα χοντρό μπουφάν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού, καθιστώντας δύσκολο ή αδύνατο να εκτελέσει ορισμένους χειρισμούς, όπως το φρενάρισμα, το στρίψιμο ή την αλλαγή ταχυτήτων. Έτσι, η οδήγηση με μπουφάν θεωρείται παράνομη και μπορεί να επισύρει πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί ακόμη και αν το μπουφάν δεν εμποδίζει τον οδηγό. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται στην κρίση του εκάστοτε αστυνομικού που πραγματοποιεί τον έλεγχο το αν το μπουφάν εμποδίζει τις αναγκαίες κινήσεις του οδηγού.

Για να αποφύγετε πρόστιμο, είναι προτιμότερο να φοράτε ένα πιο ελαφρύ μπουφάν ή ένα πουλόβερ όταν οδηγείτε.

ΠΗΓΗ: neolaia.gr