Πιερία: Τρύπησαν για γεώτρηση και βρήκαν φυσικό αέριο εδώ και 25 χρόνια!

Η ενεργειακή κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία που ιδιαίτερα με αφορμή και τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει «ματώσει» οικονομικά από τους λογαριασμούς.

Στα Αλώνια Πιερίας πριν από 25 χρόνια ένας αγρότης είχε επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση στο χωράφι του για να βρει νερό, όμως χτύπησε… φλέβα φυσικού αερίου!

Εδώ και 25 χρόνια η φλόγα καίει άσβεστη από το φυσικό αέριο που βρήκε το γεωτρύπανο που χτύπησε σε βάθος 250 μέτρων και συνάντησε έναν βράχο. Προσπαθώντας να τον διαπεράσει «άγγιξε φλέβα» φυσικού αερίου που εξέρχεται από τον σωλήνα αντί για νερό και καίει άσβεστα εδώ και 25 χρόνια!

Μάλιστα σε μικρή απόσταση περίπου 500 μέτρων ακόμη ένας αγρότης που επιχείρησε γεώτρηση και συνάντησε επίσης βράχο το γεωτρύπανο, μαζί με νερό βγάζει και φυσικό αέριο!

Η πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Αλωνιών Πιερίας, Κούλα Μαυρομάτη, τόνισε σχετικά για το φαινόμενο πως παραμένει άλυτο εδώ και 25 χρόνια:

«Μένω στο χωριό αλλά δεν γνωρίζουμε πολλά. Η δημοτική αρχή έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν πήραμε απάντηση ποτέ. Είναι 200-300 μέτρα από το χωριό».

ΠΗΓΗ: mynews.gr