Πιτσαρία στη Νάπολη “χρεώνει” αέριο και ρεύμα στους πελάτες

Το κόστος για μια πίτσα και ένα νερό ανέβηκε από τα 7 στα 11,53 ευρώ σε πιτσαρία στη Νάπολη, μετά από πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της να “εξηγήσει” σε απόδειξη την ιλιγγιώδη άνοδο των λογαριασμών σε ρεύμα και αέριο.

Πίτσα και νερό κατέληξαν να κοστίζουν περισσότερα από 11 ευρώ λόγω της “συνεισφοράς” για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα σε πιτσαρία στη Νάπολη, καθώς σε απόδειξη του καταστήματος υπήρχε χρέωση για την ενέργεια και τις υπηρεσίες που το κατάστημα υπολόγισε ότι καταναλώθηκε για αυτούς.

Ο Salvatore Antonio Grasso, ιδιοκτήτη της πιτσαρίας Gorizia στη Νάπολη, ένα από τα ιστορικά στέκια της πόλης, δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες μια απόδειξη για την αγορά μιας πίτσας μαργαρίτα και ενός μπουκαλιού μεταλλικού νερού έναντι 11,53 ευρώ.

Πιτσαρία στη Νάπολη

Όπως είπε, το κόστος της πίτσας είναι 5 ευρώ και το κόστος του νερού 2 ευρώ, αλλά αν σε αυτό προστεθεί η “συνεισφορά φυσικού αερίου” στα 50 λεπτά, 1,20 ευρώ για ρεύμα και 1,50 ευρώ για ενοίκιο, η παροχή της υπηρεσίας στο 13%, αυτό καταλήγει να είναι 11,53 ευρώ.

Η απόδειξη αυτή, βέβαια, δεν ήταν νόμιμη αλλά μια προσπάθεια εκ μέρους του επιχειρηματία να αναδείξει τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις του κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που γονατίζουν τον κλάδο.

“Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 300% σε σύγκριση με πέρυσι, στην υψηλότερη απόδειξη αναφέρουμε τώρα το κόστος για το φυσικό αέριο, την ηλεκτρική ενέργεια και το ενοίκιο” λέει ο Salvatore Grasso, ιδιοκτήτης της ιστορικής πιτσαρίας Gorizia 1916 στη Νάπολη σύμφωνα με την Corriere Della Sera.

“Με αυτά τα κόστη, βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο “, συνέχισε.

ΠΗΓΗ: news247.gr