Ποιο άθλημα σου ταιριάζει με βάση το ζώδιό σου

Πινγκ πονγκ για τον Ταύρο; Δε νομίζω. Μπάσκετ για τον Υδροχόο; Επίσης δε νομίζω. Καθένα ζώδιο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αποδίδει καλύτερα και ευχαριστιέται περισσότερο κάποιο συγκεκριμένο είδος άσκησης.

Διάβασε ποιο είναι το άθλημα που σου ταιριάζει με βάση το ζώδιό σου και σκέψου καλύτερα πριν κάνεις εκείνη την ακριβή εγγραφή στο Krav Maga.

ΚΡΙΟΣ

Κανονικά ο Κριός δε χρειάζεται το γυμναστήριο, διότι με τη νευρικότητα που έχει όλη μέρα (συγγνώμη, την πολυπραγμοσύνη ήθελα να πω) καίει τα πάντα και συμφέρει. Ο πρωτοπόρος χαρακτήρας του, ωστόσο, εκφράζεται καλύτερα σε αθλήματα όπως το τένις ή το motocross, καθόσον δε μπορεί να μπλέκει και με τη μάζα, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

ΤΑΥΡΟΣ

Το αγαπημένο άθλημα του Ταύρου είναι και θα είναι για πάντα το φαΐ, καθώς σαν τη γυμναστική που κάνουν τα τσαούλια του (και τη Χαλκιδική) δεν έχει. Κατά τα άλλα, αν του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό και τον αναγκάσουν να διαλέξει κάποια γυμναστική, το πολύ να κάνει γιόγκα, πρώτον επειδή στο πλαίσιό της διατηρεί την επαφή με τη γη και δεύτερον επειδή σιχαίνεται την αερόβια άσκηση πιο πολύ κι από το κακοψημένο σουβλάκι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος, που δεν μπορεί να ηρεμήσει ποτέ και για κανένα λόγο, αποδίδει φανταστικά στην αερόβια άσκηση και τη zumba, αλλά και σε αθλήματα όπως η κωπηλασία, καθώς θέλει πρωτίστως να κοινωνικοποιείται στο πλαίσιο της σωματικής άσκησης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος φαινομενικά δεν μπορεί να αντέξει τη συγκίνηση που μπορεί να του προκαλέσει το ποδόσφαιρο, είτε το παρακολουθεί από τον καναπέ του είτε, πολύ περισσότερο, συμμετέχει σε αυτό, όμως ζει ακριβώς γι’ αυτά τα συναισθήματα, για το γκολ στις καθυστερήσεις, για τη διαδικασία των πέναλτι, για οτιδήποτε μπορεί να κάνει την ευαίσθητη καρδιά του να σκιρτήσει. Επίσης, Καρκίνος είναι και ο Messi (άσχετο – σχετικό).

ΛΕΩΝ

Ο “βασιλιάς της ζούγκλας” γίνεται εύκολα “βασιλιάς της σκόνης” (όχι του Παυλίδη), με δεδομένο ότι η ατίθαση φύση του τον θέλει να κάνει σπορ έξω από τον κλειστό χώρο ενός γυμναστηρίου. Το τρέξιμο και δη σε ανώμαλο έδαφος είναι το ιδανικό άθλημα για τον Λέοντα, καθώς μεταξύ άλλων είναι και ένα εξαιρετικά επίπονο αγώνισμα, για το οποίο μπορεί να υπερηφανευτεί σε όλους το κατέκτησε χωρίς δυσκολία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος λατρεύει ένα βασικό σπορ, το καθάρισμα, αλλά αν πρέπει να διαλέξει κάτι διαφορετικό για να αθληθεί από το ξεσκονόπανο, αυτό μπορεί να είναι το ποδήλατο, καθώς πάνω του μπορεί να επιδίδεται και σε ένα ακόμα αναζωογονητικό για εκείνον σπορ, την παρατήρηση του έξω κόσμου.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός από σπορ λατρεύει βασικά τα μπουζούκια, αλλά επειδή είναι δύσκολο να κάνεις καθημερινά τον Ζάχο Δόγκανο, ο μέσος Ζυγός θα διαλέξει να ασχοληθεί με κάτι ήσυχο, αλλά και στιλάτο, όπως το γκολφ. Σε πιο extreme περιπτώσεις, θα του αρέσει και το πατινάζ, καθώς απαιτεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου εκπροσώπου του ζωδιακού, δηλαδή την ισορροπία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός αγαπάει πολύ τις πολεμικές τέχνες, διότι μέσα από αυτές βρίσκει ευκαιρία να εξασκήσει και το πνεύμα του, να χαράξει στρατηγική προς τη νίκη του και, φυσικά, να σαπακιάσει τους αντιπάλους του, ειδικά αν έχει προηγούμενα μαζί τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης ταιριάζει με πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς του αρέσει να κινείται και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο, δίχως να σταματά στιγμή. Του ταιριάζουν εξαιρετικά τα extreme sports, όπως το rafting και η πτώση από αλεξίπτωτο, καθώς εκεί μπορεί να νιώσει στο πετσί του την ένταση της σωματικής δραστηριότητας και, κατά περίπτωση, το μεγαλείο της φύσης και των νόμων της.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το μπάσκετ είναι το ιδανικό άθλημα για τον Αιγόκερω, που είναι φυσικός ηγέτης και μέγας στρατηγός. Παρότι βαριέται συχνά να αθληθεί, η πρόκληση της τήρησης ενός συγκεκριμένου συστήματος επίθεσης ή άμυνας είναι τεράστια για εκείνον και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του (κι αν δεν κερδίσει θα θυμίζει για πολλή ώρα στην όψη τον Ζοτς κάθε που δίνουν λάθος φάουλ για παίχτη του).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος περνάει τέλεια με αθλήματα όπως το βόλεϊ, όπου μπορεί να διοχετεύσει και τις στρατηγικές του ικανότητες, χωρίς όμως να βαρεθεί επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις, όπως στο κολύμπι ή τις ρακέτες. Σε γενικές γραμμές όμως, ο Υδροχόος τα δοκιμάζει όλα, καθώς θέλει να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο παίζονται (και κερδίζονται) όλα.

ΙΧΘΥΕΣ

Καθώς το νερό είναι το φυσικό στοιχείο των Ψαριών, τα ιδανικότερα αθλήματα γι’ αυτά είναι όσα σχετίζονται με το υγρό στοιχείο. Το κολύμπι στην ανοιχτή θάλασσα ή, έστω, την πισίνα, και το wind-surfing δίνουν ιδιαίτερη χαρά στους Ιχθύες, καθώς καλμάρουν την ψυχούλα τους και τους αφαιρούν ακόμα και τη χειρότερη γκρίνια που μπορεί να εκδηλώσουν στην καθημερινότητά τους.