Πολυτελές γεύμα στο διάστημα! Πόσο κοστίζει;

Η SpaceX έχει ήδη αναφερθεί στα σχέδιά της να πετάξει ανθρώπους γύρω από τη Γη και γενικότερα ο διαστημικός τουρισμός αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς η τεχνολογία τον καθιστά ευκολότερο και πιο οικονομικά.

Βέβαια, αν το οικονομικό δεν αποτελεί εμπόδιο, μπορείς να λάβεις μέρος στο πρώτο πολυτελές γεύμα στο διάστημα που θα λάβει χώρα κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

Το ταξίδι στην άκρη της γήινης ατμόσφαιρας έρχεται χάρη στη συνεργασία της εταιρείας πολυτελών διαστημικών ταξιδιών SpaceVIP και του αναγνωρισμένου σεφ Rasmus Munk. Μαζί, ο σεφ και η εταιρεία προσφέρουν σε έξι ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν το γεύμα τους στην άκρη του διαστήματος.

Η SpaceVIP ανακοίνωσε τα σχέδια να στείλει έξι άτομα στην άκρη της ατμόσφαιρας με ένα διαστημικό μπαλόνι που ονομάζεται Spaceship Neptune. Σύμφωνα με το Forbes, η SpaceVIP και ο Rasmus Munk θα χρεώσουν το εκπληκτικό ποσό των 495.000 δολαρίων ανά άτομο για να βρεθεί κανείς στο δείπνο.

Είναι δεδομένο πως αυτό το δείπνο θα έχει την καλύτερη δυνατή θέα! Όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή αυτά τα ταξίδια θα γίνουν προσιτά σε περισσότερο κόσμο, γιατί θα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία.