Πόσο άνετα θα νιώθατε σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Το AKXY2 Concpet, είναι μία ιδέα της ιαπωνικής Asahi Kasei και έρχεται να λανσάρει μία εντελώς διαφορετική νοοτροπία γύρω από την έννοια αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την εταιρία, η φιλοσοφία του συγκεκριμένου οχήματος βασίζεται στις ανάγκες της βιώσιμης κινητικότητας και δείχνει τον δρόμο για μεταφορές που καλύπτουν τις ανάγκες, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και αφήνοντας στην άκρη τα όχι και τόσο σημαντικά στοιχεία όπως η εμφάνιση και οι επιδόσεις.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, το σύνολο αποτελείται από δύο μέρη. Το κάτω μέρος που αποτελεί και το κύριο σώμα, και έναν γυάλινο θόλο επάνω, ο οποίος ανοίγει κατακόρυφα, επιτρέποντας την είσοδο των επιβατών στην καμπίνα.

Αεροδυναμικά καλύμματα τροχών, ελαστικά βιολογικής βάσης με χαμηλή αντίσταση και καθίσματα στην καμπίνα από ανακυκλωμένα υλικά, μειώνουν εξαιρετικά το αποτύπωμα του οχήματος στο περιβάλλον και δείχνουν το νέο δρόμο για πιο καθαρές μετακινήσεις.

Παράλληλα τα υφάσματα είναι αντιμικροβιακά ενώ υπάρχει μόνιμα ενεργοποιημένος αισθητήρας C02 που ελέγχει και εξασφαλίζει την βέλτιστη ποιότητα αέρα. Την εικόνα στο εσωτερικό ολοκληρώνει ο ambient φωτισμός που ενσωματώνεται και στα καθίσματα αλλά και στο δάπεδο μέσω οπτικών ινών.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο καθίσματα κανονικά και ένα σκαμπό, ενώ η έλλειψη τιμονιού και πεντάλ υποδηλώνει την αμιγώς αυτόνομη φύση του μοντέλου.

Σύμφωνα με τον CEO της Asahi Kasei America, η εταιρία έχει κάνει άλματα και έχει αναπτύξει τεχνολογίες που ανυπομονούν να δουν σε μαζική εφαρμογή, βελτιώνοντας τόσο την εμπειρία των μετακινήσεων, όσο και το περιβάλλον.

Το concept θα παρουσιαστεί σε μια σειρά από επερχόμενες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο και της CES τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: zougla.gr