Πώς “ανθίζουν” ερωτικά τα ζώδια την άνοιξη

ΚΡΙΟΣ

Σήμα κατατεθέν της Άνοιξης, το κατεξοχήν παιδί της, ποιος άλλος; Μα φυσικά ο Κριός! Γεννημένος στις πρώτες μέρες της Άνοιξης, φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της. Ορμή, πάθος, έρωτα, τα συναισθήματά του και το πύρινο πάθος του διεγείρονται, κάνοντας τον να θέλει να ερωτευτεί ξανά, να αρχίσει μια νέα ζωή. Ο Κριός, που έτσι κι αλλιώς τον διακρίνει ένας παρορμητικός ενθουσιασμός, αυτή την εποχή έχει μια ενέργεια που του ταιριάζει απόλυτα. Αισθάνεται και είναι πράγματι η τυχερή του εποχή. Συνήθως οι μεγάλοι του έρωτες ξεκινούν την Άνοιξη.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο σταθερός Ταύρος, αν κι εκείνος γεννημένος την Άνοιξη, αλλά προς το τέλος της πια, δεν τον διακρίνει εξίσου ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός του Κριού. Για εκείνον η Άνοιξη είναι μια εποχή για να αρχίσει ίσως ένα νέο πρόγραμμα διατροφής, να σκεφτεί για μια ανακαίνιση στο σπίτι ή να κανονίσει, στην καλύτερη περίπτωση, ένα ταξίδι στην περίοδο του Πάσχα. Επειδή, όμως, όσο και αν φημίζεται για τη σταθερότητά του, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος αυτήν την εποχή, ο ρομαντισμός του θα είναι εκείνος που θα σας καταπλήξει. Σίγουρα, δεν είναι ο άντρας που θα κάνει όνειρα που κρατούν μόνο για το περιορισμένο διάστημα της Άνοιξης αλλά για …μια ολόκληρη ζωή!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μετά την περίοδο του χειμώνα που ήταν «με το κεφάλι μέσα» στη δουλειά, η Άνοιξη του δίνει τη χαρά της προοπτικής της αλλαγής και της απελευθέρωσης. Μια υπερκινητικότητα, μια υπερευαισθησία, το μυαλό του παίρνει φωτιά… είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν Δίδυμο την Άνοιξη. Αν είναι μόνος, σίγουρα θα επιδιώξει να κάνει μια νέα σχέση, έρχεται και καλοκαίρι βλέπετε και δεν μπορεί με τίποτα τη μοναξιά. Αν είναι ήδη σε μια σχέση, θα αρχίσει να κάνει σχέδια για κάποιο ταξίδι ή θα παρασύρει το σύντροφό του με τον αυθορμητισμό του σε κάποιο γυμναστήριο. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί!» Βέβαια, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπλέξει σε μικρές ατασθαλίες… ακριβώς λόγω αυτής της μεγάλης ενέργειας που τον διακατέχει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το πιο πιθανό είναι ότι ξεκινά μια ολόκληρη ανακαίνιση στο σπίτι του. Αν είστε μαζί με κάποιον Καρκίνο, μην γκρινιάξετε και σκεφτείτε τα θετικά της υπόθεσης. Σε σχέση με κάποιους άλλους που αλλάζουν συντρόφους τέτοια εποχή, καλύτερα να αλλάξει τη διακόσμηση, πολύ πιο ανώδυνο, δεν νομίζετε…; Επειδή όμως είναι και ζώδιο του νερού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρχίσετε τις εξορμήσεις στις παραλίες για ρομαντικές βόλτες. Το μόνο κακό είναι ότι τέτοια εποχή η κυκλοθυμικότητά του μπορεί να γίνει πολύ πιο έντονη και αυτό λίγο να σας προβληματίσει. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί δεν κρατάει για πολύ.

ΛΕΩΝ

Θα αρχίσει από τώρα να σκέφτεται και να οργανώνει τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Θα θελήσει οπωσδήποτε να πάρει κάτι καινούριο, συνήθως νέα ρούχα σε φωτεινά χρώματα, που θα του φτιάξουν τη διάθεση. Όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο περισσότερο εκδηλωτικός και ζεστός γίνεται κι εκείνος μαζί σας. Αυτό που οπωσδήποτε όμως χρειάζεται, είναι να είναι ερωτευμένος! Η αισιοδοξία του χτυπάει κόκκινο και μπορεί να παρασύρει με αυτή του τη διάθεση και τον πιο απαισιόδοξο. Υπάρχει όμως και η περίπτωση τέτοια εποχή να τον πιάσουν εκείνες οι φοβερές περίοδοι τεμπελιάς του, ευτυχώς όμως όχι για πολύ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Άνοιξη, η κατάλληλη εποχή για… μια γενική καθαριότητα! Τι πιο φυσικό από το να κάνει αυτήν τη σκέψη ο Παρθένος. Σίγουρα, εκτός από το σπίτι, θα θελήσει εξίσου να «σουλουπώσει» και τον εαυτό του. Θα αρχίσει οπωσδήποτε ένα νέο πιο ελαφρύ και υγιεινό τρόπο διατροφής και θα κάνει οτιδήποτε για να διατηρήσει την καλή φόρμα και υγεία του. Τώρα θα μου πείτε που είστε εσείς μέσα σε όλα αυτά; Μα φυσικά στο να είστε δίπλα του και να τον βοηθήσετε. Ένας Παρθένος δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό και, πιστέψτε με, θα σας δείξει την ευγνωμοσύνη του και …θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα!

ΖΥΓΟΣ

Θα τον ακούσετε τα πρωινά να σιγοτραγουδά και να έχει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του! Λάμπει ολόκληρος και η γοητεία του είναι στο κόκκινο. Θέλει και χρειάζεται την ανανέωση, μετά την «κλεισούρα» του Χειμώνα. Σίγουρα κάτι θα αλλάξει επάνω του, τα μαλλιά του, το ντύσιμό του. Δείχνει ακόμη νεότερος απ’ ό, τι συνήθως και η διάθεση για φλερτ ξυπνάει μέσα του. Η ρομαντική του διάθεση βρίσκεται στα ύψη. Θέλει εκδρομές κοντά στη φύση και όλο και κάποιο πικ-νικ έκπληξη θα σας ετοιμάσει. Ζει και απολαμβάνει αυτήν την περίοδο σαν μικρό παιδί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σίγουρα, μπορεί να μην είναι η προσωποποίηση της χαράς της Άνοιξης, κι αυτό γιατί συνήθως τον πιάνουν τέτοια εποχή κάτι απαισιόδοξες σκέψεις, του στυλ: «ό, τι γεννιέται πεθαίνει» και «τίποτα δεν κρατά για πάντα»… και όλο κάτι τέτοιες φιλοσοφίες. Μη σας παίρνει όμως από κάτω και φροντίστε να τον παρασύρετε με το δικό σας ενθουσιασμό έξω στη φύση και κατά προτίμηση κοντά στη θάλασσα. Είναι ίσως στη μόνη περίπτωση που θα τον βγάλετε από την κατάθλιψη της αλλαγής της εποχής και θα τον δείτε να χαίρεται και να απολαμβάνει σαν μικρό παιδί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μα θέλει κι ερώτημα; Με την άνοδο της θερμοκρασίας, θα βρει την κατάλληλη και πάλι δικαιολογία για να ετοιμάσει κάποιο ταξίδι, να βγείτε με φίλους, να διασκεδάσετε. Ο αιώνια αισιόδοξος τύπος του Τοξότη βρίσκει αυτήν την εποχή πρόσφορο έδαφος για να αρχίσει να κάνει νέα όνειρα και κυρίως να ψάχνει αφορμές για μικρές και μεγάλες… αποδράσεις. Κι όταν λέμε «αποδράσεις», εννοούμε όλων των ειδών! Γι’ αυτό και τα μάτια σας δεκατέσσερα τέτοια εποχή, αν έχετε στο πλευρό σας έναν Τοξότη. Οργανώστε μια εκδρομή που να περιλαμβάνει και κάποια αθλητική δραστηριότητα, όπως ορειβασία ή κανόε καγιάκ, κάτι πάντως που να εκτονώσει εκεί όλη αυτήν την ενέργεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Που χρόνος για χαρές και εκδρομές… το πρόγραμμα στη δουλειά του, όπως συνήθως, δεν του το επιτρέπει. Μην περιμένετε να τον δείτε να χαριεντίζεται σαν μικρό παιδί κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο ή να κάνει σαν τρελός να βρείτε ένα Σαββατοκύριακο ελεύθερο για τους δυο σας και να χαλαρώσετε κάπου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα εξακολουθεί να φέρνει δουλειά στο σπίτι και να μην ξεφεύγει από το πρόγραμμά του ούτε λεπτό. Επειδή όμως είναι ακριβοδίκαιος, αν του εξηγήσετε γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς να διασκεδάσετε λίγο παραπάνω και να βρείτε περισσότερο χρόνο για τη σχέση σας, σίγουρα θα βρει κάποιο τρόπο να το βάλει κι αυτό …στην ατζέντα του!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν μια φορά σας έβρισκε στον ύπνο με τις απρόοπτες αλλαγές της διάθεσης ή του προσανατολισμού της σκέψης του, τώρα θα καταλάβετε καλύτερα τι εστί Υδροχόος. Το απροσδόκητο μαζί του πάει πακέτο και σίγουρα δεν σας αφήνει καθόλου να πλήξετε. Θα υπάρχουν στιγμές που θα κλείνεται στον εαυτό του και μια δόση μελαγχολίας θα χρωματίζει το βλέμμα του, αλλά εκεί που νομίζετε ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και να αγγίξετε την ψυχή του, εκεί είναι που μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να σας κάνει την πιο τέλεια και ρομαντική ερωτική εξομολόγηση! Ο Υδροχόος κατά βάση είναι πάντα ένα χαρούμενο παιδί, η Άνοιξη του δίνει τη δυνατότητα να παίξει περισσότερο έξω και να εκτονώσει πολλή από την υπερπλεονάζουσα ενέργεια που τον διακρίνει.

ΙΧΘΥΣ

Ονειρεύεστε έναν άντρα που με το ρομαντισμό, την αφοσίωση και την αγάπη του θα εκφράσει όλες τις προσδοκίες σας γι’ αυτήν την Άνοιξη; Έχετε δίπλα σας έναν Ιχθύ; Ε, τότε πιάσατε το 10 το καλό! Το πόσο ανεβαίνει η ερωτική του διάθεση τέτοια εποχή δεν περιγράφεται, θα κάνει όνειρα και σχέδια μαζί σας για το που να πάτε το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αλλά μια πολύ χρήσιμη συμβουλή: Αν θέλετε όντως να πάτε, κανονίστε εσείς όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες και διαδικασίες, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάτε ποτέ, αν το αφήσετε στα δικά του χέρια. Λόγω της υδάτινης φύσης του, κάποιες φορές θα τον νιώθετε λίγο απόμακρο και μελαγχολικό αλλά ευτυχώς πολύ σύντομα συνέρχεται.