Τα πιο ακριβά άχρηστα αντικείμενα στον κόσμο

Μπορεί να φαντάζει αστείο, αλλά ένα κουτί γλυκών ίσως να σας κοστίσει πολύ παραπάνω από όσο είχατε φανταστεί.

Στον κόσμο του διαδικτύου μπορεί να βρει κανείς ότι επιθυμεί, σε όλες τις τιμές. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ ποια θα μπορούσαν να είναι τα πιο περίεργα ή και τα πιο άχρηστα αντικείμενα τα οποία πωλούνται και μάλιστα για μια περιουσία;

11. Το πιο ακριβό κουτί γλυκών

Το κουτί γλυκών «Le Chocolate» περιλαμβάνει τα πιο επιλεγμένα αριστουργήματα σοκολάτας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες του κόσμου. Επίσης, αποτελεί μια σειρά από πολυτελή κοσμήματα κατασκευασμένα από φυσικό κίτρινο και μπλε μπριγιάν, σμαράγδια και ζαφείρια από κοσμηματοπωλεία της εταιρείας Simons. Ένα ανεκτίμητο δώρο, στην τιμή των 1,5 εκατ. δολαρίων.

10. Το πιο ακριβό κινητό τηλέφωνο

Το Smartphone Diamond Crypto του σχεδιαστή Peter Aloisson είναι κατασκευασμένο από λευκόχρυσο και ροζ χρυσό, ενώ είναι καλυμμένο με περισσότερα από 80 μπριγιάν. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν περίπου 50 μπριγιάν σε κάθε πλευρά του τηλεφώνου (συμπεριλαμβανομένων και των μπλε μπριγιάν που στολίζουν το κινητό), το πλήκτρο πλοήγησης περιβάλλεται από 28 μπριγιάν, ενώ η γραμμή πλοήγησης κι αυτή από μπριγιάν. Το φανταχτερό αυτό κινητό τηλέφωνο έρχεται στην τιμή των 1,3 εκατ. δολαρίων.   

9. Η πιο ακριβή «Hello Kitty»

Σε ποιον δεν αρέσει ο χαρακτήρας των ιαπωνικών σχεδίων «Hello Kitty»; Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε το πλατινένιο γατάκι πλάτους 3,8 εκατοστών και ύψους 5,6 εκατοστών στην τιμή των 163.000 δολαρίων. Η συγκεκριμένη Hello Kitty είναι διακοσμημένη με πολύτιμους λίθους, μπριγιάν, ρουμπίνια, ροζ ζαφείρια, αμέθυστο και μπλε τοπάζι. Σημειώνεται ότι το μοναδικό αντίτυπο πωλήθηκε το Δεκέμβριο του 2006 στο εμπορικό κέντρο του Mitsukoshi στο Τόκιο.

8. Η πιο ακριβή πίτσα

Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο πωλήθηκε στην πιτσαρία του Nivo Bellissima Pizza στη Νέα Υόρκη. Η γέμισή της αποτελείται από κρέμα ψαριού, κρεμμύδι, τέσσερα είδη Πετροσιάν χαβιάρι, λεπτές φέτες από ουρά αστακού, χαβιάρι σολομού και λίγο wasabi, το οποίο συμπληρώνει την αρωματική ποικιλία. Η συγκεκριμένη πίτσα είναι για οκτώ άτομα, με το κάθε κομμάτι να κοστίζει 125 δολάρια.

7. Η πιο ακριβή τσάντα

Στις 14 Ιουνίου 2007, η εταιρεία σχεδιασμού Ginza Tanaka παρουσίασε την πλατινένια τσάντα σε μια επίδειξη μόδας στο Τόκιο. Είναι κατασκευασμένη από καθαρή πλατίνα και διακοσμημένη με 2.182 μπριγιάν 208 καρατίων. Η καθαρή αξία της αγγίζει τα 1.630.000 δολάρια. 

6. Η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Μπορείτε να φανταστείτε ότι κάποιος θα δαπανούσε 225.000 δολάρια για αλκοόλ; Στις 20 Ιουλίου 2006 η εταιρεία Tequila Ley.925 πούλησε ένα μπουκάλι τεκίλα από πλατίνα και λευκό χρυσό σε έναν ιδιώτη συλλέκτη από το Μεξικό στην τιμή των 225.000 δολαρίων. Το ποτό δημιουργήθηκε με 100% μπλε αγαύη (agave) και «άντεξε» στο χρόνο για έξι έτη. Η εταιρεία μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό μπουκάλι τεκίλα προς πώληση.

5. H πιο ακριβή μπάλα κρίκετ

Η συγκεκριμένη μπάλα κρίκετ είναι διακοσμημένη με διαμάντια και απονεμήθηκε στους καλύτερους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ το 2007. Κάθε μπάλα είχε 5.728 διαμάντια και άξιζε περίπου 68.500 δολάρια.

4. Η πιο ακριβή τηλεόραση

Αντί να αγοράσετε ένα νέο σπίτι, μερικά αυτοκίνητα μπορείτε να πάρετε αυτήν την τηλεόραση. Η LCD τηλεόραση Yalos Diamond θα σας κοστίσει 130.000 δολάρια, αλλά σίγουρα αξίζει τα λεφτά της, καθώς είναι καλυμμένη από λευκό χρυσό και διακοσμημένη με μπριγιάν 20 καρατίων. 

3. Το πιο ακριβό σακουλάκι τσαγιού

Τα PG tips είναι προϊόν βρετανικής εταιρείας που κατασκευάζει τσάι. Το κοσμηματοπωλείο Boodles έφτιαξε αυτό το σακουλάκι τσαγιού από διαμάντια προς τιμήν της 75ης επετείου της PG tips. Είναι χειροποίητο και διακοσμημένο με 280 διαμάντια και κοστίζει 14.000 δολάρια.

2. Το πιο ακριβό παιχνίδι

Η ιαπωνική εταιρεία κοσμημάτων Ginza Tanaka και ο κατασκευαστής παιχνιδιών Bandai Co. παρουσίασαν στο κοινό τη μικρή έκδοση του ιαπωνικού ρομπότ Gandam. Ο Gandam είναι ο πρωταγωνιστής της πιο δημοφιλούς σειράς καρτούν στην Ιαπωνία. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βάρος 1.400 γρ. και είναι 13 εκατοστά σε ύψος, ενώ η τιμή του είναι 41.468 δολάρια.

1. Ο πιο ακριβός χώρος στάθμευσης

Είναι απαραίτητος εάν ζείτε στο Μανχάταν. Παρόλο που είναι καλύτερο να αγοράσετε μια Ferrari για 225.000 δολάρια, το ABC.com αναφέρει ότι ένας τέτοιος χώρος στάθμευσης είναι το καλύτερο ακίνητο που θα μπορούσε να έχει κανείς στο Μανχάταν, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που επενδύουν σε αυτόν χωρίς καν να έχουν αυτοκίνητο, μόνο και μόνο επειδή θεωρείται μια καλή προοπτική.