Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Περίπου το ενενήντα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στο Βόρειο ημισφαίριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς επισκεφτήκαμε τουλάχιστον μια παραλία αυτό το καλοκαίρι.

Αν είστε από τους τυχερούς που συνεχίζετε τις διακοπές σας ή ζείτε κοντά στην θάλασσα την επόμενη φορά που θα απλώσετε την πεσέτα σας στην παραλία να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.. Μπορεί από το πουθενά να δείτε παράξενα αντικείμενα να επιπλέουν μέσα στην θάλασσα.

10. Μυγοσκοτώστρες

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Το 2012 , οι κάτοικοι της πόλης Kodiak , στην Αλάσκα , είδαν την ακτή της κοντινής παραλίας γεμάτη από δεκάδες μυγοσκοτώστρες. Οι περισσότεροι αρχικά πίστεψαν ότι βρέθηκαν στην θάλασσα από το τσουνάμι της προηγούμενης χρονιάς. Στην συνέχεια όμως αποδείχτηκε ότι οι μυγοσκοτώστρες βρίσκονταν σε ένα εμποροκιβώτιο πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο που έπεσε στην θάλασσα όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε το σκάφος.  
Χάρη στο ατυχές περιστατικό όλες οι οικογένειες της μικρής πόλης εφοδιάστηκαν με την δική τους μυγοσκοτώστρα δωρεάν!

9. Παπάκια από καουτσούκ

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Από όλα τα αντικείμενα που έπεσαν από ένα φορτηγό πλοίο , αναμφισβήτητα το πιο χαριτωμένο ήταν ένα εμποροκιβώτιο με 28.000 πάπιες από καουτσούκ αλλά και άλλα παιχνίδια για το μπάνιο . Το κιβώτιο βρέθηκε στη θάλασσα το 1992 και από τότε οι λουόμενοι μαζεύουν πλαστικά παπάκια από τις παραλίες μέχρι και σήμερα.


Αν και το κιβώτιο χάθηκε από το πλοίο στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, σε ένα ταξίδι του από το Χονγκ Κονγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες, λουόμενοι έχουν βρει πλαστικά παπάκια στη Νότια Αμερική, στην Αυστραλία , στη Χαβάη , στην Αλάσκα , στη Σκωτία, στα νερά του Ατλαντικού ωκεανού, ακόμη και στους πάγους της Αρκτικής .

8. Ένας γιγάντιος άνθρωπος από Lego

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Όντως, ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις σε τι αντικείμενο θα σκοντάψεις περπατώντας στην ακτή. Το συγκεκριμένο αντικείμενο όμως είναι από αυτά που μένουν στην ιστορία.  
Ένας άντρας που περπατούσε ανέμελος σε παραλία του Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2011, σκόνταψε σε ένα τεράστιο άνθρωπο από Lego ύψους 2,5 μέτρων και βάρους σχεδόν 50 κιλών.

Η ανακάλυψη του όμως όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια δεν ήταν τόσο μοναδική. Τεράστιοι άνθρωποι από Lego ξεβράστηκαν επίσης το 2008 στις Κάτω Χώρες, το 2011 σε μια παραλία της Φλόριντα και στο 2012 στην Καλιφόρνια.

Όλοι είχαν στον κορμό τους τυπωμένη την εξής επιγραφή: “Όχι πιο πραγματικός από εσένα” προσθέτοντας ένα κάπως απόκοσμο και μυστηριώδες στοιχείο στο κατά τα άλλα ευχάριστο εύρημα.

7. Ένα τεράστιο μάτι

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Αν φοβάστε τους καρχαρίες και τις μέδουσες σκεφτείτε κολυμπώντας να πέσετε πάνω σε ένα τεράστιο μάτι..

Το 2012 , ένα μάτι σε σχήμα μικρής μπάλας, βρέθηκε στην άμμο της παραλίας Fort Lauderdale, στην Φλόριντα . Ανακαλύφθηκε από έναν άνθρωπο ο οποίος αφού κατά λάθος το κλώτσησε, στην συνέχεια το πήρε στο σπίτι του και το τοποθέτησε στο ψυγείο του για να το κρατήσει φρέσκο. Όχι για να το φάει αλλά για να το παραδώσει στους εδικούς για να το αναλύσουν.

Φυσικά το παράξενο εύρημα φούντωσε προσωρινά τις φήμες για ύπαρξη κολοσσιαίων θαλάσσιων τεράτων στην περιοχή. Πολύ γρήγορα οι επιστήμονες της μονάδας Άγριας Ζωής χάλασαν την διασκέδαση όταν αποφάνθηκαν ότι το μάτι ανήκε σε ένα μεγάλο ξιφία που έπεσε θύμα ψαρά.

 6. Χιλιάδες μπανάνες

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Το 2007 , οι κάτοικοι δύο Ολλανδικών νησιών της Βόρειας Θάλασσας είδαν όλο χαρά τις ακτές γεμάτες από χιλιάδες μπανάνες! Την πιο ποιητική άποψη ότι τα νησιά τους είναι ευλογημένα παραμέρισε η σκληρή πραγματικότητα: Οι μπανάνες βρίσκονταν σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που χάθηκε από ένα φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Τα συγκεκριμένα πάντως νησιά έχουν προϊστορία. Λόγο των ισχυρών ρευμάτων οι τυχεροί κάτοικοι κατά καιρούς έχουν συλλέξει χαρτοφύλακες, παιδικά παιχνίδια, πουλόβερ αλλά και αθλητικά παπούτσια.

5. Νεκρά πουλιά

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

“Δηλητηρίαση από αλλαντίαση” ήταν η επίσημη αιτία του θανάτου έξι χιλιάδων πουλιών που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία Γουάσανγκα, στο Οντάριο, το 2011 .
Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να βρεθούν νεκρά από τοξίνες μεμονωμένα ψάρια και πουλιά, το περιστατικό του 2011 λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών πουλιών κρίνεται ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

4. Αθλητικά παπούτσια Nike

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Αν έχετε βγει για περπάτημα κατά μήκος της παραλίας και τύχει να βρείτε μισοθαμένο στην άμμο ένα πάνινο παπούτσι Nike με τον κωδικό 90 04 06 , τότε μπορεί να έχετε ανακαλύψει ένα από τα φημισμένα εξήντα χιλιάδες Nike που χάθηκαν από ένα φορτηγό πλοίο που έπεσε σε τρικυμία το 1990.

Τα πάνινα παπούτσια που ταξιδεύουν σε θάλασσες και ωκεανούς για πάνω από 20 χρόνια παρακολουθούνται από τους επιστήμονες στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα ρεύματα του ωκεανού .

Το γεγονός πάντως είναι ότι από εκείνη την ημέρα του 1990 που το φορτίο με τα παπούτσια έπεσε στην θάλασσα όλο και περισσότερα παπούτσια ξεβράζονται στις ακτές οπότε αν ποτέ ξεμείνετε από αθλητικά παπούτσια δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να δοκιμάσετε την τύχη σας στην παραλία .

3. Κομμένα Πόδια

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Το να βρείτε παπούτσια στην παραλία και να τα μαζέψετε ίσως τελικά να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Ειδικά αν αυτά περιέχουν και ένα ανθρώπινο πόδι . Όσο και αν ακούγεται παράξενο, συνέβη στην Βρετανική Κολούμπια των ΗΠΑ. Το 2007 εντοπίστηκαν στην παραλία δέκα παπούτσια που συνοδεύονταν από ανθρώπινα πόδια. Τα τρία ανήκαν σε αγνοούμενους, το ένα σε κάποιον που αυτοκτόνησε και το ένα σε κάποιον που πέθανε από φυσικά αίτια. Επί του παρόντος , κανείς δεν ξέρει σε ποιους ανήκαν τα υπόλοιπα πόδια .

2. Ντορίτος

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Φανταστείτε να ψαρεύετε στο Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας και μαζεύοντας τα δίχτυα σας να τα βρείτε γεμάτα Ντορίτος! Στις 30 Νοεμβρίου του 2006 συνέβη ακριβώς αυτό. Χιλιάδες πακέτα τσιπς πλημμύρισαν μια κατά τα άλλα παρθένα παραλία .

Τόσο οι άνθρωποι όσο και οι γλάροι ευχαρίστησαν την θαλασσοταραχή που ήταν η αιτία να βρεθεί στην θάλασσα το κιβώτιο με τα Ντορίτος.  Τα πουλιά έψαξαν για τις ανοικτές σακούλες , ενώ οι άνθρωποι προσπάθησαν να συγκεντρώσουν τις κλειστές στις οποίες το περιεχόμενο , χάρη στην αεροστεγή συσκευασία , ήταν φρέσκο ακόμα..

1. Το τέρας του Montauk

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα

Βρέθηκε το 2008 σε μια παραλία της Νέας Υόρκης , κοντά στην επιχειρηματική ζώνη του Montauk, και έκτοτε έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών διαμαχών και αντεγκλήσεων.

Θεωρίες υπήρξαν πολλές για το τι ακριβώς ήταν το παράξενο πλάσμα: Σκύλος, χελώνα, αρουραίος, ρακούν ή κάποιο υβρίδιο που δημιούργησε το μυστικό κέντρο πειραμάτων που βρίσκεται κάπου εκεί κοντά; (Plum Island Animal Research Facilities).

Επρόκειτο για μια κυριακάτικη βόλτα, όταν έγινε η αποτρόπαια ανακάλυψη. Ο τυχερός που το ανακάλυψε δηλώνει: Περπατούσαμε στο προαύλιο κατά μήκος του East River κάτω από το FDR. Βρήκαμε το νεκρό πλάσμα στη λωρίδα άμμου δίπλα στον ποταμό East, από την πλευρά του Μανχάταν, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν. 

Το πρόσωπο του ήταν ακρωτηριασμένο,που ίσως θα μπορούσε να μας βοηθήσει αν το βλέπαμε καλύτερα. Μπορεί να υπήρχε ένα ρύγχος σε κάποιο σημείο στο πρόσωπό του, και τα βρώμικα, και τσαλακωμένα αυτιά του έδειχναν ότι προέρχονταν από χοίρο (κοινώς γουρούνι).

Αλλά  τα πόδια του, και συγκεκριμένα τα δάχτυλα των ποδιών του, είναι πολύ παράξενα, γιατί δεν είναι σαν το πόδι κάποιου χοίρου που έχουμε δει ποτέ. Ήταν ένα άτριχο πλάσμα με ράμφος και νύχια και αμυγδαλωτά μάτια!