Τι Σημαίνουν τα Αυτοκόλλητα στα Φρούτα

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί τι σημαίνουν τα μικρά αυτοκόλλητα στα φρούτα. Εκτός από το φωτεινό λογότυπο, υπάρχει ένας ψηφιακός κωδικός PLU (Price-Look Up).

Αποδεικνύεται ότι οι παραγωγοί επισημαίνουν τα φρούτα όχι μόνο για να ταυτοποιηθούν, αλλά και για να γνωστοποιήσουν σημαντικές πληροφορίες στους καταναλωτές.

Έχετε δει τα αυτοκόλλητα επάνω στις μπανάνες; Δείτε τι συμβολίζουν!

4ψήφιος κωδικός που ξεκινά με 3 ή 4

© flickr.com

Εάν υπάρχουν μόνο τέσσερις αριθμοί στο αυτοκόλλητο, σημαίνει ότι τα φρούτα ή τα λαχανικά έχουν καλλιεργηθεί με τη μέγιστη χρήση γεωργικών πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της άφθονης λίπανσης και χρήσης φυτοφάρμακων στην επικονίαση.

5ψήφιος κωδικός που αρχίζει με 8

© organiclivingchic.com

Κατά την καλλιέργεια τέτοιων φρούτων, χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες γενετικής μηχανικής (ΓΤΟ) που έχουν προκαλέσει έντονες διαμάχες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πιο συχνά γενετικά τροποποιημένα φρούτα είναι το πεπόνι, η μπανάνα και η παπάγια.

5ψήφιος κωδικός που αρχίζει με 9

© stockfood

Αν δείτε πέντε αριθμούς που ξεκινούν από το 9, αυτό σημαίνει ότι καλλιεργούνται όπως έκαναν οι πρόγονοί μας: ξεχορτάριασμα και χωρίς χημικά λιπάσματα. Ένα τέτοιο προϊόν θεωρείται βιολογικό.

Εάν δεν υπάρχει κωδικός PLU στα φρούτα

© flickr.com

Οι περισσότεροι προσπαθούν να επιλέξουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι ασφαλέστερο να προτιμάτε τα προϊόντα με ετικέτα, επειδή όσα εισάγονται πρέπει να περιέχουν αυτοκόλλητα.

Και αν δεν υπάρχουν, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα προϊόντα να έχουν «καθαριστεί» από αυτά εσκεμμένα.