PROFESSIONAL SINNERZ & S.M.A ΣΤΟ MOODRADIO

Οι Professional Sinnerz αποτελούνται από δύο μέλη, τον Αδάμαντα (Mc) ή αλλιώς Γιάννη Στεργίου και τον Σάββα Κουτσίδη (Παραγωγός, Dj) γνωστό και ως Tyler.

Ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2002 και μετά από μερικά κομμάτια που ετοίμασαν αποφάσισαν να ονομαστούν Professional Sinnerz εμπνευσμένοι από ένα στίχο του Εverlast από το κομμάτι “Rhyme in da Chamber” όπου μας διηγείται οτι είναι “Professional Sinner since birth” κάτι με το οποίο μπορεί το group να ταυτιστεί απόλυτα.

Το 2003 και το 2004 κυκλοφόρησαν μερικά κομμάτια χέρι με χέρι και γύρισαν το video clip για το κομμάτι “Tru Masta”.Το 2005 ήταν έτοιμο το πρώτο τους underground album “Enter Purgatory” μαζί με το Video “Pro-The Anthem”, τα οποία κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στο internet. Αυτό το γεγονός βοήθησε πάρα πολύ το group να γίνει ακόμα πιο γνωστό στη βόρεια Ελλάδα και να αρχίζει να διαδίδεται και στην υπόλοιπη χώρα.

Το 2006 ξεκίνησε με το νέο κομμάτι και video “Positive Evolution” το οποίο βρίσκεται στη συλλογή “Positive Vibration” από την Zoltan Tribe, μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως Εισβολέας, Οδυσσέας, Phase 3, Aktarv8r, Dogmama, Q-Unique κ.α..

To 2007 έχουν ετοιμάσει το album “Nothing Is A Coincidence” με συμμετοχές από Σκοτεινή Πλευρά, Como Esta Loco, Symmetry, Nocturnla Vomit και Hypnelia, καθώς και το video για το κομμάτι “Η δικαιολογία”, όπου κυκλοφορεί από την Ήχοτρον Records.

Το καλοκαίρι του 2008 ξεκινάει η συνεργασία του group με το Family the label των Goin’ Through.

Το Μάιο του 2009 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία σε συνεργασία με το Family, το digital single “Όταν σ’είχα πρωτοδεί” . Αυτό και μόνο έφτανε για να εκτοξευθεί η δημοτικότητα του συγκροτήματος και να γίνει ευρέως γνωστό πλέον σ’ όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κυκλοφορίας του καταλάμβανε τις πρώτες θέσεις σε πολλά charts μεγάλων ελληνικών ραδιοφώνων.
Σε λιγότερο από 5 μήνες το τραγούδι τους ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια views στο Youtube, μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις του Mtv Hitlist και του top ten του MadTV, έφερε τους PRO στη σκηνή των Mad Awards, όπως επίσης κατάφεραν να κερδίζουν και μια υποψηφιότητα στα MTV Europe Music Awards ‘09, στην κατηγορία Greek Act!

Στα τέλη του Οκτώβρη κυκλοφορούν την πρώτη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλεία μέσα από το Family The Label και τη Universal Music. Το νέο τους album με τίτλο “Amazing” είναι ένα καλειδοσκόπιο από hip hop, electro, punk, alternative και funk ήχους που συγκεντρώνει πολλές κι άπαικτες συνεργασίες, Moka Only, Arsonists, Symmetry, Prophet of Noise, NiVo, Dear Darkstar, Αλχημιστής, Κόμης Χ … Το cd περιέχει έκτος από τη μεγάλη επιτυχία τους “Όταν σε είχα πρωτοδεί” άλλα 14 ολοκαίνουργια tracks (Θα’ρθω να σε βρω, Πες ότι θες). Από τη πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του το album “Amazing” έγινε χρυσό.

Το 2010 κυκλοφορούν τα Video “King Of Rock” σε συνεργασία με το Supergroup από Καναδά Swollen Members,”Ξέρω τι θα γίνει” και “Πάρε αυτό που ζήτησες με τους Νεβμα, το ελληνικό Remix του “Wavin Flag” μαζί με τον Κόμη Χ και τον K Naan και “Το ψέμα πληρώνει” μαζί με τους Goin Through,το οπoίο κυκλοφορεί σαν “Family All Star Crew” (FAC).

To 2011 βρίσκει τους Sinnerz να ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και να κυκλοφορούν το νέο Single και Video “Όταν Ξαναπεράσει».
Οι Professional Sinnerz έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα και σε διάφορα events όπως το “Thessalonik Hip Hop Festival” 2003/2005/2006, “AFP 2005”, “Nakas Band Competition 2004”, DMC 2006 ενώ έχουν ανοίξει συναυλίες παγκοσμίως γνωστών groups όπως οι Tokio Hotel, Akon, Beyonce, GZA (Wu-Tang Clan), Swollen Members (Canada), Freestyle of the Arsonists (New York), Dos Noun (Philadelphia), κ.α…
S.M.A

Οι S.M.A. είναι ένα hip-hop συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τους DJ Space, ως DJ και συνθέτη/ παραγωγό του συγκροτήματος και Disastah (γνωστός και ως Αρχιτέκτονας)ως MC. Χαρακτηρίζονται από τον κλασσικό “hardcore” ήχο του hip hop των 90’s σε συνδυασμό με παραγωγή που βασίζεται περισσότερο στη σύνθεση παρά στο sampling. Ο στίχος τους κυμαίνεται σε διάφορες κατηγορίες, κοινωνικοπολιτικός, χιουμοριστικός, battle rap κα. με αναφορές σε προσωπικά βιώματα και θεωρίες αποφεύγοντας τις υπερβολές που χαρακτηρίζουν στιχουργικά το σύγχρονο hip hop.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το σχήμα δημιουργήθηκε το 1997. Τα τελευταία 10 χρόνια κινούνται ενεργά στον underground και mainstream χώρο του ελληνικού hip hop. Το όνομα του συγκροτήματος τα πρώτα χρόνια ήταν XLNZ έως το 2000, όπου ενώθηκαν με την ομάδα graffiti S.M.A. και από τότε συνεχίζουν με αυτό το όνομα.

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000-2010
Περίπου την ίδια εποχή προστέθηκαν 2 ακόμα MC’s στο συγκρότημα, οι Αλχημιστής & Escape. Ο Escape αποχωρεί το 2002 σταματώντας την ενασχόλησή του με τη μουσική, ενώ οι υπόλοιποι 3 συνέχισαν με συναυλίες στην Ελλάδα και ξεκινώντας το άνοιγμά τους προς την δισκογραφία. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος”Το Κειμήλιο” ηχογραφήθηκε την περίοδο 2003- 2006 ενώ κυκλοφόρησε μετά από μεγάλη καθυστέρηση το 2007 από την EMI. Την ίδια χρονιά οι SMA ενώνουν το δυναμικό τους με τους Sifu VERSUS, Αδάμαντα (Professional Sinnerz), Sparky T, Diveno & Iso XL, προς τον σχηματισμό του super- group Φιλική Εταιρεία και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Μανιφέστο”ανεξάρτητα.

Το 2008 και ενώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι ηχογραφήσεις του δεύτερου δίσκου, το group δέχεται πρόταση συνεργασίας από το label της Universal, Family the Label. Στις αρχές του 2009 και ενώ η κυκλοφορία του δίσκου έχει ήδη καθυστερήσει πολύ και χωρίς να έχει γίνει κάποια ουσιαστική συμφωνία με το label, ο Αλχημιστής αφήνει το συγκρότημα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την πρόταση που τους έγινε για τον εαυτό του, καταλήγοντας, τελικά, μέλος ενός άλλου group του label. Αυτή η κίνηση, στην ουσία καταδίκασε τον δίσκο, ο οποίος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει από καμία εταιρεία με το 3ο μέλος του group να μην υφίσταται. Παράλληλα το συγκρότημα δεν ήθελε να διαθέσει χρόνο και χρήμα για την προσαρμογή του δίσκου στις νέες συνθήκες.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Disastah αποφασίζει, χωρίς τη συγκατάθεση του DJ Space, να κόψει και να κυκλοφορήσει τον δίσκο ανεξάρτητα με την βοήθεια της Zoltan Tribe. Παράλληλα ηχογραφεί ένα προσωπικό του project, η παραγωγή του οποίου ήταν βασισμένη σε κλασσικά blues και rock δείγματα. Ο δίσκος κυκλοφορεί τελικά τον Απρίλιο του 2010 με τίτλο “Αγαπημένα Μπλουζ”.
2 Χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012, οι S.M.A παρουσιάζουν το 3ο ολοκληρωμένο τους album “Εδώ Και Τώρα”. Σε αυτό το διάστημα κυκλοφορούνε 2 singles: Το “Στο Μεταξύ” από το αναμενόμενο, τότε, album “Εδώ Και Τώρα” μαζί με το κομμάτι “Δεν Τελειώνει Ποτέ” από το album του 2009 “Στο Μεταξύ” σε ένα κοινό edit για το αντίστοιχο video-clip, καθώς και το single – συνεργασία με τον Δημήτρη Μεντζέλο από τα Ημισκούμπρια “Όσα Και Να Πω”.

επιμέλεια και παρουσίαση
Φτικας Πετρος & Βασίλης Κανελλόπουλος
www.moodradio.gr

Ευχαριστουμε θερμα το Digit by Arvanitis sound για την φιλοξενια

Ακούστε