Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΩΖΟΣ ΣΤΟ MOOD RADIO

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από το Αλιβέρι Ευβοίας.

Σε ηλικία 7 χρονών, έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Από τα 13 και έπειτα, άρχισε να δημιουργεί τους δικούς του ήχους. Έχει σπουδάσει 8 χρόνια κλασσική κιθάρα, έχει κάνει θεωρία και αρμονία και συνεχίζει τις σπουδές του στο πιάνο και την φωνητική.

Αν και έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη μουσικής, ο χώρος στον οποίο νιώθει πιο άνετα, είναι αυτός της ποπ-ροκ.

Από μικρός του άρεσε να μαθαίνει ξένες γλώσσες και αυτός είναι ο λόγος που μιλάει τρεις, Αγγλικά, γαλλικά και τούρκικα. Αύτη τη στιγμή βρίσκεται στο πτυχίο του, στο τμήμα Τουρκικών και Ασιατικών σπουδών, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2008 ξεκίνησε τις εμφανίσεις του, σε Μουσικές σκηνές της Αθήνας και έκτοτε έχει εμφανιστεί με πολλούς αξιόλογους συναδέλφους του ( Σαννυ Μπαλτζή, Γιώργο Δημητριάδη κ.α.). Μερικές από τις εμφανίσεις του ήταν: Αρχιτεκτονική (Γκάζι), Ρυθμός stage, Γυάλα stage, Glam bar, Σφεντόνα, Κύτταρο, Metropolis live stage, Οξυγόνο live.

Η πρώτη του επαφή με τη δισκογραφία ήταν με τη συμμετοχή του στο ομώνυμο cd των «Κάρμα» στο τραγούδι «Άγγελοι».

Από τον Μάιο του 2010 ανήκει στο δυναμικό της Sony Music & μόλις κυκλοφόρησε σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα το πρώτο του τραγούδι «Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου».

Τον Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε από την Sony Music to “Χρυσό Πακέτο 2011” και το κομμάτι “Ούτε στα πιο τρελά όνειρα μου βρίσκεται μες στα Hits της Συλλογής.

Επιμέλεια και Παρουσίαση
Δήμητρα Κωνσταντούρου

Ακούστε