Που έφτασε ένας πατέρας για να ξεκολλήσει τον γιο του από τα βιντεοπαιχνίδια

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν αν γίνουν πολύ εθιστικά. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιος να σηκώνεται μόνο για τουαλέτα από την πολυθρόνα, και αυτό όχι απαραίτητα σταματώντας να παίζει.

Ένας πατέρας βλέποντας τον γιο του να μην σηκώνει κεφάλι και να μην κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του, πήρε την απόφαση να αναλάβει δράση.


Αλλά προφανώς δεν το έκανε με τον συνηθισμένο τρόπο, γιατί μάλλον ο γιος του δεν τον άκουγε. Οπότε έπρεπε να φτάσει πιο ψηλά και να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Ο Mr. Feng έβλεπε τον άνεργο 23χρονο γιο του να περνάει πάρα πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη και να μην προσπαθεί να κάνει τίποτα άλλο. Οπότε αποφάσισε να προσλάβει online δολοφόνους, ώστε να σκοτώσουν τον χαρακτήρα του στα βιντεοπαιχνίδια μπας και σταματήσει.

Οι «δολοφόνοι» τον είχαν συνέχεια στο στόχαστρο και κάποια στιγμή ο 23χρονος τους ρώτησε γιατί. Και έμαθε τον λόγο. Τότε αποφάσισε να μιλήσει με τον πατέρα του. Απ’ ότι φαίνεται του είπε «Μπορώ να παίζω, μπορώ και να μην παίζω, δεν με νοιάζει. Δεν ψάχνω για οποιαδήποτε δουλειά. Θέλω να πάρω το χρόνο μου ώστε να βρω μια που μου ταιριάζει».

Ο πατέρας του μάλλον ένιωσε ανακούφιση με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια του γιου του. Πατέρας και γιος τα βρήκαν αλλά δεν μάθαμε ποτέ αν οι «δολοφόνοι» σταμάτησαν αν τον βάζουν στο στόχαστρο ή αν βρήκε εν τέλει δουλειά. Ίσως να βρήκε δουλειά ως gamer, ποιος ξέρει;

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τρόπος της παρέμβασης του πατέρα δεν είναι και ο καλύτερος, ή αν προτιμάτε ο πιο ενδεδειγμένος, ώστε να αντιμετωπιστεί ένας online εθισμός.